Точка 15 от новата заповед на министър Ангелов кърти мивки

* Ако си на и над 65 години ще те гонят от аптеките и хранителните магазини след 10:00 ч.!?
Коронавирусът
Хубава работа, ама българска
Троянска баба, спипана в хранителен магазин след 10:00 ч., 12 ноември 2020 г.

НАЙ-НОВАТА антикоронавирусна заповед на здравния министър проф. д-р Константин Ангелов, публикувана в сайта на Министерство на здравеопазването на 11 ноември – РД-01-651/11.11.2020, в някаква степен, но не драстично, затяга противоепидемичните мерки. Което бе очаквано и е разбираемо. Но с едно свое разпореждане заповедта, влязла в сила от днес, 12 ноември, буквално сащисва. Става дума за т. 15, гласяща, цитираме дословно: „Магазините за  хранителни стоки и аптеките  организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8:00 и 10:00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст“.

ТОЕСТ – хората на „на и над 65-годишна възраст“ вече ще могат да си пазаруват хранителни стоки, лекарства и всичко останало от хранителните магазини и аптеките само в посочените два часа от 8:00 ч. до 10:00 ч.

И АКО влязат в хранителния магазин/аптеката след 10:00 ч., стават нарушители на министерската заповед (да не забравяме, че въпросната и други подобни заповеди имат тежестта на извънредно законодателство в настоящата извънредна епидемична обстановка, удължена до 30 ноември с решение №673 на МС от 25 септември – бел. ред.) и подлежат на наказателна санкция/глоба. Нарушител, подлежащ на наказание, ще бъде и всеки, по-млад от 65-години, който си позволи да влезе в хранителен магазин или аптека в отрязъка от 8:00 ч. до 10:00 ч.
***

министър Ангелов
НАШИЯТ КОМЕНТАР. Че т. 15 от заповед РД-01-651/11.11.2020 на здравния министър Ангелов е поредното чиновническо безумие или недоглеждане (да се надяваме, че е второто), е очевадно. Защото: 1. Става дума за налагане на възрастова дискриминация, която няма как да има медицински основания; 2. Няма никаква яснота как ще се осъществява контролът и кой ще гони на и над 65-годишните от хранителните магазини/аптеките след 10:00 ч и под 65-годишните – до 10:00 ч.; 3. Е пределно ясно, че тази „възрастова“ разпоредба няма как да проработи (помислете си само – събуждаш се със страшно главоболие и отиваш до аптеката за обезболяващо, но не те пускат, защото е преди 10:00 ч., а ти нямаш 65 г.; или пък бабичицата с патериците е докретала до селския маркет да си вземе хляб, ама не се е включила до 10:00 ч. и аут?! – бел. ред.). Че т. 15 е нелепица, нелепица е, тотална нелепица; и прогнозата ни е, че корекцията/анулирането й е въпрос на броени часове. Но по-важният въпрос е кой сътвори нелепицата и докога така!?

Т21  

Начало

Още по темата за коронавируса:

1 Коментара:

tihomir pavlov каза...

IDIOTITE MINAHA VSYAKAKVA GRANICA BE HORA , NE SLUSHAITE KAK LAJAT SAMO ZA PARI. SADETE GI ! NIKOI NE MOJE DA VI OGRANICHAVA PRAVATA I SVOBODITE . INACHE STE OT ONIYA 80%.
PS. IZVINYAVAM SE ZA LATINICATA.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |