Предстои имунизацията на учителите, само 20% искат

* 466 учители и други служители в училищата и детските градини в областта, от общо 1695, са заявили желание да се „боцнат“

Коронавирусът

КЪМ 8 ЯНУАРИ 336 учители и 130 непедагогически персонал от учебните заведения в област Ловеч са заявили желание за имунизация срещу Covid 19, като процесът е отворен, съобщиха от областната администрация. Това е едва 20% от общия брой на заетите в образователната сфера 1695 учители, възпитатели, педагогически съветници и други служители от училищата и детските градини. Данните са предоставени от Регионалното управление на образованието (РУО) - Ловеч.

ПРИ СТАРТИРАНЕ на втората фаза от националния план за имунизация, включваща работещите в образователните сфера, първо ще бъдат поканени заявилите най-напред готовността си да се ваксинират и след тях ще са взелите решението по-късно. Най-голям е броят на желаещите да се ваксинират в община Ловеч – 148 учители и 54 непедагогически персонал, следвани от Троян (78 и 22), Тетевен (54 и 22), Луковит (33 и 20), Ябланица (9 и 4), Летница (7 и 1), Угърчин (6 и 5) и Априлци (1 и 2).

ПЪРВАТА фаза на ваксинацията, стартиралата в края на м. декември м. г., обхвана медицинския персонал от лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ, специалистите по здравни грижи, зъболекарите и аптекарите. Във втората фаза, започнала частично на 18 януари, са включени педагози, потребители на социални услуги и служители във ферми за норки. В третата фаза – служители, участващи в поддръжката на ключовата инфраструктура в държавата и служители на МВР. В четвъртата фаза – възрастни хора на и над 65 години и хора с придружаващи заболявания. В петата фаза – уязвими групи от населението. По данни на Единния информационен портал към 12 януари в област Ловеч са имунизирани 115 човека.

Т21, по информация на Областна администрация - Ловеч

Начало

Още по темата за коронавируса:

1 Коментара:

Z@Q каза...

Нека с предимство бъдат тези от тях, които са преподавали без капка свян, че в България не е имало турско робство и че мъжкото и женското начало е не политкоректно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |