Промените в прокуратурата засегнаха и Троян

* От началото на годината троянската Районна прокуратура е преобразувана в териториално отделение към Районна прокуратура - Ловеч; петимата троянски прокурори остават

Реорганизация

СТРУКТУРНАТА реорганизация в прокуратурата засегна и Троян и от 1 януари 2021 г. троянската Районна прокуратура бе преобразувана в териториално отделение към Районна прокуратура - Ловеч. Петимата троянски прокурори запазват работата си, но вече ще са в състава на Районна прокуратура - Ловеч. Съкратени са единствено две помощни лица, които били устроени на друга работа. Териториалното отделение запазва досегашния си офис в приземната част на сградата на Община Троян.

„НИЩО драматично не се е променило, ние ще си вършим работата, както и досега и ще обслужваме троянския район. Различното е, че преписките ще се завеждат в Районна прокуратура - Ловеч и при натоварени ситуации в други райони на областта, ще поемаме и техни случаи“, коментира за Т21 доскорошният ръководител на троянската прокуратура Георги Аргиров, сега прокурор към Районна прокуратура - Ловеч. Районен прокурор на Ловеч е Цветомир Папурков, който на 3 декември м. г. встъпи във втория си мандат.

РЕОРГАНИЗАЦИЯТА в прокуратурата, засегнала общо 38 районни прокуратури в страната, бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и приета от Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет през миналата година и е в изпълнение на решение на колегията, взето през 2017 г. Идеята е „всички районни прокуратури в една окръжна зона да се обединят в една единствена Районна прокуратура със седалище в областния град, като на тяхно място се разкрият териториални отделения“. В Ловешка област промяната наред с Троян засяга и общините Тетевен и Луковит, където доскорошните районни прокуратури вече са териториални отделения.  

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |