Троянски депутат поиска оставката на шефа на ловешкото „ВиК“ АД

* Причината – многомесечният теч на питейна вода от водопровода между селата Велчево и Гумощник  * Д-р Валя Александрова: „Гледам и не вярвам на очите си – размерът (на теча) е още по-голям от есента“

д-р Валя Александрова

Сблъсъци

ТРОЯНСКИЯТ депутат д-р Валя Александрова призова изпълнителния директор на държавното водно дружество „ВиК“ АД - Ловеч да си подаде незабавно оставката (за наша изненада и недоумение никъде в официалния сайт на „ВиК“ АД - Ловеч не бе посочено името на изпълнителния директор, обявен е само служебен телефонен номер за връзка – 068/651-112; а как се казва анонимният воден началник научихме от ловешка медия, инж. Данаил Събевски – бел. ред.). Причина за поисканата оставка са многомесечните течове на питейна вода от водопровода по трасето с. Велчево - с. Гумощник, стопанисван от „ВиК“ АД - Ловеч; както и притесненията на местните хора, че те ще плащат за тази безотговорност.

Размерът на водопроводния теч ясно си личи
Собствениците на наводнени имоти
са поставили отводнителни тръби

Г-ЖА АЛЕКСАНДРОВА информира (в профила си във фейсбук), че на парламентарния контрол в петък, 15 януари, в отговор на питане по проблема ресорният регионален министър Петя Аврамова заявила, че „течът на питейна вода от водопровода в отсечката Велчево - Гумощник е отстранен“. Което обаче не отговаряло на фактите. „Гледам и не вярвам на очите си – размерът (на теча) е още по-голям от есента. Време е изпълнителният директор на „ВиК“ АД - Ловеч да подаде оставка! Нищо не е правено по теча, а от поставените от стопаните отводнителни тръби водата продължава да се излива директно в река Видима“, коментира народният представител. Твърденията си г-жа Александрова е илюстрирала със снимки от същия ден - петък, 15 януари.

Т21

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |