И младоженците Мария и Ивайло Димовски подадоха ръка

* Младото семейство направи дарение от 450 лв. на Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания, сумата е събрана на сватбеното им парти
Дарители
Мария и Ивайло Димовски

ДВАМА троянски млади – Мария и Ивайло Димовски, които станаха семейство през м. август м. г., продължиха една налагаща се хубава троянска младоженческа традиция. Младото семейство направи дарение от 450 лв. на Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания, подпомагащ семейни двойки от община Троян, които искат да си имат детенце и се нуждаят от подкрепа.

РЕШЕНИЕТО за дарителската акция – сподели ни го гордият дядо на младоженеца, известният троянски ресторантьор от близкото минало Иван Ракетата – било обмислено сериозно и станало част от сватбеното парти, състояло се в манастирското село Орешак. Още в сватбените покани имало предложение – вместо цветя и материални подаръци, даровете да са в пликче и част да се задели и пусне в специално поставената на сцената дарителска кутия.

ГОСТИТЕ се отзовали, а наскоро младото семейство внесло дарителската сума, научихме от кратък коментар на кмета Донка Михайлова в профила й във фейсбук. „Вярвам, че доброто се връща. Пожелах на Мария и Ивайло скоро да изпитат щастието, което искат да дарят на неизвестни за тях хора“, написа градоначалникът. Припомняйки, че през 2020 г. Общинският фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания е подпомогнал 6 семейни двойки (с 12 хил. лв.), а за осемте години от създаването си (2012 г.) – 55 двойки (с 80 хил. лв.) и „за радост има и своите рожби – троянчета, част от които вече изпълват с детски смях общината ни“.

Т21

Бележка на редакцията

 

През лятото на 2020 г. младото троянско семейство Надежда и Минко Лесидренски подари играчки и книжки на децата от Детска градина „Мир“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие в Троян със средства от сватбеното си тържество (виж „Семейство Лесидренски с мил жест към децата на Троян“ – бел. ред.). Преди това друга двойка младоженци, наши съграждани, направи дарителски жест към своя град – Петя и Иван Велчевски, съдържателите на култовото троянско заведение „Антик“ (сега „Макиато“), подариха на Община Троян 20 броя млади дръвчета, закупени със средства от сватбеното им тържество (виж „Как Петя и Иван Велчевски оставиха памет в града ни от сватбата си“ – бел. ред.); фиданките бяха засадени по левия бряг на река Бели Осъм край подпорната стена при хотел „Троян Плаза“, а за „Велчевската гора“ се грижат озеленителите от ОП „Комунални услуги - Троян“. През 2019 г. пък младоженците Милена и Тихомир Атанасови, които не са местни, но сключиха брак в Орешак и се венчаха в Троянския манастир, дариха 1500 лв. за Дневния център за деца с увреждания в Троян (виж „Младоженци дариха 1500 лв. на социална институция в Троян“ – бел. ред.).

 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |