Семейство Лесидренски с мил жест към децата на Троян

* Надежда и Минко поискали парите за цветя на сватбения им ден да бъдат похарчени за детски играчки и пособия
Дарители
След връчването на дарението в Шошковата къща
МЛАДОТО троянско семейство Надежда и Минко Лесидренски направиха мил жест, като подариха играчки и книжки на децата от Детска градина „Мир“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие (Шошковата къща). 

ИНИЦИАТИВАТА дошла от Надежда, която завършва магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика”. За своя сватбен ден семейство Лесидренски поискали парите, които гостите им смятали да похарчат за цветя, да бъдат използвани за закупуване на детски играчки и пособия. Надежда и Минко лично занесоха играчките и зарадваха и малки, и големи. А в отговор в малчуганите от предучилищната група в ДГ „Мир“ изпълниха няколко песни, с които по детски благодариха за подаръците.

Станислава Вачева, PR на Община Троян

Бел. ред. Наскоро друго младо троянско семейство направи дарителски жест към своя град. Петя и Иван Велчевски – съдържателите на култовото капанче „Антик“ (сега „Макиато“) до Музея на занаятите, подариха на Община Троян 20 броя млади дръвчета, закупени със средства от сватбеното им тържество (виж „Как Петя и Иван Велчевски оставиха памет в града ни от сватбата си“ – бел. ред.). Фиданките бяха засадени по левия бряг на река Бели Осъм край подпорната стена при хотел „Троян Плаза“, а за „Велчевската гора“ се грижат озеленителите от ОП „Комунални услуги - Троян“. Миналата година пък младоженците Милена и Тихомир Атанасови, които не са местни, но сключиха брак в Орешак и се венчаха в Троянския манастир, дариха 1500 лв. за Дневния център за деца с увреждания в Троян (виж „Младоженци дариха 1500 лв. на социална институция в Троян“ – бел. ред.).


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |