Христо и Мария на протестите в София

* „Партиите не ме интересуват – искам оставката, защото искам справедливост и честност“ * „Всеки от нас, протестиращите,
 има своя причина“
Оставка
Христо и Мария сред протестиращите в София
МАРИЯ Найденова – троянка, от поколението на 90-те, живяла в България и чужбина, и отскоро избрала родния Троян. И Христо Доков – 50-годишен, запален маунтин байкър, организатор на не едно състезание по планинско колоездене с троянско домакинство, организатор и на големия рок фестивал в Троян през 2003 г. Двама наши съграждани от различни поколения, които сега са заедно на барикадите.

ХРИСТО бе първият троянец, излязъл на централния троянски площад в солидарност с националния протест за оставката на правителството и главния прокурор, в началото бе сам (21 юли); а лозунгът му бе кратък, ясен и категоричен: „Писна ми от Борисов и Гешев!“. После дойдоха и другите, не много, сред тях бе и Мария – с кучето си и плакат с риторичния въпрос „Ако гласовете ни нямаха значение, защо има хора, които искат да ги купят?“.

Христо и Мария на протеста в Троян
В ПОСЛЕДНИТЕ дни двамата, Христо и Мария, бяха сред протестиращите в София – в „триъгълника на властта“ (пред Министерския съвет, Президентството и Партийния дом – новата сграда на Парламента) и в палатковия лагер на Орлов мост. „Не ми пречи, че в началото бях сам, не се занимавам с политика и партиите не ме интересуват – искам оставката, защото искам справедливост и честност“, сподели ни Христо. „Всеки от нас, протестиращите, има своя причина“, бе обяснението на Мария; столичният й плакат сочеше нейната: „Тук съм да изтрия тъгата и срама от очите на родителите ми!“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |