Алооо, Павлов!?

* Би ли викнал една мощна „ОСТАВКА!”, а, Павлов? Или си си един мушморок, както подозирам? А, Павлов?!

До: Димитър Павлов („Комисията Павлов”, ТВ7)
Право на отговор
Момент от Митковата "шегичка" с Т21, след мин. 16:35, "Комисията Павлов", ТВ7, 19.11.2013 г.
АЛООО, Павлов! Ето това са статии (не каренца с благодарности) във вестник „Троян 21”. Хвърли им едно оченце и ще се убедиш, че сме докрай съпричастни на студентската битка, една от най-важните български битки за последните 24 години, че казваме ясно и високо „ОСТАВКА!” за разлика от надупената позиция на ТВ7, на чорбаджиите ви (казват, че били Цветан Василев и Делян Пеевски) и на онова ново политическо недоразумение, пръкнало се от вашите недра и канещо се да става (поне) премиер. Виж:

Генадий Маринов

СЕГА ПО СЪЩЕСТВО, за да не излезе, че правя тази реплика (само) от наранено провинциално вестникарско самочувствие. Вие, Павлов, се опитахте – цитирайки в снощното издание на „Комисията Павлов” (19 ноември) една платена благодарност на Кварталния съвет на троянския жк „Дунав” до местния полицейски шеф гл. инсп. Марин Ичев заради някаква добре свършена полицейска работа на неговите момчета, публикувана в „Троян 21” – да внушите няколко неща.

ПЪРВО, че в провинцията, разбирай и Троян, са „ония с анцузите”, дето ги товарят в автобусите и ги пускат като добичета из София да мучат, зацапват градския пейзаж и пречат на прогреса, доказателство е и вестник „Троян 21 век” (неслучайно бе обявено цялото ни име, придружено с режисирани хихикания – как 21-ви век, какви пет лева, баси селяните, хихихи).

ВТОРО, тук вече нещата стават по-сериозни и истински ни ядосаха – дебелашки по Павловски направихте внушението, че дегенератите в Троян, барабар с техния „Троян 21”, са се гушнали с онези с палките и униформите, дето накървавиха софийските улици и бият студентите, срам, позор; и друго пробвахте да внушите, дано е от глупост, не заради друго – че българските полицаи са една банда биячи, врагове на народа?!

АЛООО, Павлов! Писнало ми е от платени слагачи и мушмороци, тая надеждата, че не си един от тях и „шегичката” ти с „Троян 21” е някакво недоразумение (извинявай, че от „Вие” минах на „ти”, не се сърди, сигурно е защото почнах да те усещам някак си близък). Нали така?! И още нещо – ще ми се да те попитам, Павлов, какво мислиш за студентските и други протести срещу кабинета на новата тройна коалиция (БСП, ДПС и „Атака”), марионетката Орешарски и онези, дето му дърпат конците? Би ли викнал една мощна „ОСТАВКА!”, а, Павлов? Или си си един мушморок, както подозирам? А, Павлов?!

Ваш:
Генадий Маринов,
гл. ред. на в. „Троян 21 век”, 0878/727445
Начало 

Линк към предаването, гледай след минута 16:35 - виж ТУК 

*****
Дуплика

Веднага след като качихме „Алоо, Павлов!?” в сайта на Т21 и в страницата ни във Фейсбук, получихме следния отговор от
 Комисията Павлов”:
Комисията Павлов Г-н Маринов, естеството на рубриката ни е да показваме малки и любопитни теми от регионалния и профилиран печат. Ето защо и благодарствения текст от Троян 21 попадна в рубриката. Не сме искали да неглижираме сериозните ви разработки. Нека бъдат обект на анализ от колегите публицисти. Комисията все пак е забавно предаване Ако сте попадали и на други наши предавания, ще видите, че определението "слагаческо" не важи. А внушения като изброените не съществуват. Правото ви на отговор ще бъде изчетено в броя ни в понеделник!  

28 коментара:

Анонимен каза...

"АЛООО, Павлов! Писнало ми е от платени слагачи и мушмороци" И кой само го казва това ! Генадий Маринов - платената статия :)

Анонимен каза...

Дайте линк към видеото, снимката е от някакъв плейър. Не е лошо да видим и ние.

Анонимен каза...

И друго, по тимаджийския Bulgaria on Air нещо много често споменават Троян, и то не с лошо. Дали, ама надали, като гледам Варна...

Анонимен каза...

"Комисията.. " кой?... Този пък какъв е? Аааа, ама това е tv7, значи поредната к*рва на Барека.
Браво, Т21, щом ви забелязват, значи сте неудобни за някого!
Ама с тази статия само препращате читателите си към к*рвенската tv7 и вдигате "оборота" на разни подлоги като този г-н... някой си.

Анонимен каза...

"Комисията Павлов каза:
А внушения като изброените не съществуват."

Ай, сиктир бе Павлов! Първо правиш гнусна манипулация, че хората благодарили на полицията в Троян за добре свършена полицейска работа по техен проблем, са окървавили протеста в София, а после казваш, че внушения като изброените не съществуват.

Ашколсун бе Павлов,окумуш пезевенк си ти маймунке малка!

Анонимен каза...

Генадииии, Генади! Сипаха ти с черпака, зачерви бузите и скочи като попарена девойка, а ? Е, нека пък за толкова години и с теб някой да се бъзикне. Ти си правиш вестникарската боза с нас читателите години наред, чак не ми се ще да се сещам откога. Не гледам Тв7 и не се интересувам от такъв тип медии, и твоя вестник ми заприличва на ТВ7, но не съм го отрязал чак така, но е наближило. Много пъти чета твоите статии и се чудя къде се намирам, какви са тези пошли новини и прочие. Трябва и стил, трябва и да се изисква гледна точка под различен ъгъл, а не единствено твоята гледна точка. Но ти си знаеш, хубаво е, че са те бъкнали по телевизията, малко и ти да стъпиш на местна почва.

Анонимен каза...

Както и вие г-н Маринов се слагате на кметицата така и те на Олигарски. Бисеров каза " боли ли ". Помислете и ако можете си вземете поука.

Анонимен каза...

Не разбрах какво лошо каза Павлов? Иронизира селският манталитет на Троян. Нима лъже ?

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2013/11/20/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD/

Анонимен каза...

До 2. Анонимен:

Под подписа на Г. Маринов има текст:

Линк към предаването, гледай след минута 16:35 - виж тук :)

Анонимен каза...

В провинцията, разбирай и Троян, са „ония с анцузите”, дето ги товарят в автобусите и ги пускат като добичета из София да мучат, зацапват градския пейзаж. Ами точно те са, Генади, за справка трябваше да отидеш на митинга на БСП в София или на този в Пловдив.

Анонимен каза...

12-ти защо не пишеш на по-близкия на мозъка ти съветски/извинявай-руски/език.

Анонимен каза...

13- ti ot kade znaesh koi ezik e blizak do mozaka mi. Nima me poznavash???

Анонимен каза...

Ще ви копирам една статия от г-н Огнян Стефанов. Дано повече хора я прочетат, заради което я копирам, а не само с линк.
Добре би било някой от "Комисията Павлов" да я прочете и като предаване от национална телевизия да се занимават с националните проблеми и идиотщините на овластените бездарници и боклуци.
*
Приключенията на китайците в България
Навремето имаше съветска комедия "Невероятните приключения на италианците в Русия". Умираща руска графиня в Рим споделя, че е скрила съкровище за милиарди в Санкт Петербург, под лъв. Умира без да е казала подробностите. Следва истинско нашествие на италианци в Русия, които търсят имането. Намесва се съветската милиция и нещата освен комични, стават и абсурдни.
Сюжетът, който ще ви разкажа, наподобява този от филма, но е свъран с китайци, а не с италианци. И не те търят съкровище в София, а предлагат няколко милиарда, които никой у нас не иска да вземе. Ситуацията, повярвайте, е наистина абсурдна и някой находчив продуцент ще направи великолепен филм в жанра траги-комедия.
Не е никаква тайна, че през последните години инвеститорите заобикалят България. Не ги привличаме и това си е. Отиват в Германия, Англия, Швеция и Холандия, където средната заплата е от 2000 евро нагоре. У нас тя е около 200 евро - 10 пъти по-ниска, но никой не иска да прави бизнес с нас. Защо, бе хора, питаме се, но инвеститорите си имат нещо наум. Ето тази тайна се ще се опитам да разкрия по-долу.
Едни от най-желаните инвеститори в света са китайците. Така е вече 10-15 години. Те превзеха дори Америка, изкупувайки голяма част от външния дълг на САЩ. Китай е втора икономика в света, а специалистите са категорични, че през 2014 година ще бъде първа. След нея остават САЩ, Германия, Япония и т.н.
От близо година представители на една от най-мощните корпорации в Китай се опитва да стартира мащабен инвестиционен проект у нас. Опитва се, но нещо все не се получава.
/следва/

Анонимен каза...

Няколко месеца преди правителството на Бойко Борисов да подаде оставка, китайски бизнесмени, преставляващи групировката, която има приходи за 2012 г. над 73 млрд долара (БВП на България за същата година е 54 млрд долара) пристига в София. (Не съобщавам името на фирмата, защото не съм искал съгласието й.) Месец преди това от Пекин същите тези хора се опитват да си уредят срещи с министрите на икономиката и енергетиката, на транспорта и регионалното развитие. На пръв поглед елементарна задача, която се оказа ходене по мъките. Вместо положителна реакция, настъпва някакво суетене. В икономическото ведомство до последния момент така и не се разбра кой е приемал разговорите, на кого е предавал информацията и какво е станало след това. Всеки прехвърлял нещата в съседната стая, докато стигнали до една от секретарките на министъра. Тя, понеже е много важна, отсякла, че шефът й е зает, има си по-важни ангажименти и затворила телефона. Няколко пъти се налагаше да се търсят хора от международния отдел, познати, съученици и пр., за да стигне молбата на китайците до Големия бял вожд в министерството. Същата бъркотия се повтаря и в останалите ведомства. В крайна сметка срещи все пак се реализират, но те са от сорта на "как сте в Китай, харесва ли ви София". Когато се поинтересувах, защо се постъпва по този начин с хора, които предлагат няколко милиарда и готовност да разкрият хиляди работни места, ми бе отговорено буквално следното: "Скоро мандатът ни изтича, защо да предприемаме нещо, на което друг ще бере плодовете".
Този цинизъм е прекален дори за отровената българска среда.
Бях на вечеря с китайските бизнесмени, на която присъстваха и дипломати. Те ме поканиха. Бях изненадан, че никое наше ведомтво не се е погрижило за нещо подобно, но вероятно не ги разбирам тези неща. Както и да е, не е моя работа да коментирам тактиките и стратегиите на хората от управлението на държавата. По изключително възпитан начин, присъщ на източните народи, китайците се опитаха да разберат, защо няма интерес към инвестициите, които предлагат. Споделиха също, че министърът на икономиката бил "много симпатичо момче, умно, но не гори. Когато не гориш - нищо не се случва". Точно тези думи употребиха. Като нямаше какво да им отговоря, взех че им подарих по една икона и по бутилка вино, за да разберат, че гостоприемството ни не се е изпарило съвсем. На същата вечеря, за която ви говоря, гостите от Пекин и дипломатите пиха български вина и не скриха възхищението си от тях. Полюбопитстваха, защо никой не предлага на техния пазар от този елексир. Обясних, че някои наши производители се хвалят, че са пробили в Китай, а те се засмяха... Понякога няма нужда от думи, за да кажеш нещо...
/следва/

Анонимен каза...

Както и да е. Борисов подаде оставка, дойде служебното правителство. То също не обърна внимание на предложенията, идващи от Поднебесната империя. Трябваше да организира предсрочни избори и да изпълни някои поръчки на определени кръгове. През това време обаче се случи нещо любопитно и много показателно. Братът на известен наш партиен лидер научил за бизнесмените от Пекин и Хонконг - в тези два града са им централите, и потърсил връзка с тях. Казал на кой е роднина и допълнил, че може да уреди срещи в София с подходящи хора. Паролата, както се сещате е думичката "уреди". Китайците обаче отклонили вежливо предложението, защото имат по-различна от нашата представа за правене на бизнес. Търсенето на връзки и вратички не влиза в нея. Държат на ясните и прозрачни отношения.
И този епизод отшумя.
Последваха нови посещения на бизнес делегации в София. И нови срещи без видим резулат. И така до миналата седмица. Тогава бе обявена китайска програма за подпомагане на бизнеса в Югоизточна Европа, на стойност около 10-12 млрд долара и включваща 7-8 държави, между които и България. Всички параметри и условията ще се обявят на международна среща в Румъния.
Преди събитието в Букурещ обаче висши ръководители от фирмата отново търсят срещи с представители на българското правителството, за да споделят конкретика за нашата страна. И пак удрят на камък. От Министерството на регионалното развитие им отговарят уклончиво, че министър Десислава Терзиева е заета и ще ги приеме някой от нейните заместници. Кой - щяло да стане ясно по-късно. Инвеститорите са объркани, защото тази среща им е важна, за да могат след нея да поискат разговор и с премиера Орешарски. Така разбират те ерархията и начина за уточняване на детайлите. Ако това беше филм, вероятно щеше да последва репликата: "попаднали на неподходящото място, в неподходящ момент"...
Докато се разиграват всички тези приключения из лабиринта на българските ведомства, успях да разговарям многократно бизнесмените от Пекин. Първо обменяхме любезности, после преминахме към българските и китайските обичаи, след това се заех да им отговарям на въпросите за народните ни танци и националната кухня, те пък попълниха знанията ми с неизвестни неща за проектите на Дън Сяо Пин и Мао, за сегашната политика на Китай, за традициите, наследени от Конфуций и пр. Специална беседа проведохме и за китайския чай.
Ще издам фирмена тайна, за което се надявам новите ми китайски приятели (с някои от тях наистина се сближихме) да не разсърдят. Проектите, които те предлагат наистина са толкова мащабни, че сами никога не бихме могли да ги реализираме. За да се случат обаче, инвеститорите искат гаранция, че стартират ли нещата нито едно следващо управление, което и да е то, няма да може да ги замразява или прекъсва. Просто хората искат сигурост за вложените огромни средства. Готови са направят и подарък на българския народ - тунелът под Шипка. Не се учудвайте, могъщи държави като Китай, могат да си позволят подобни жестове. Каква е тяхната полза от всичко това? Много просто: имат свободни пари, търсят нови пазари, а и ние сме член на ЕС, което е важно за тях. Модел, който се прилага в цял свят.
Програмите им в Сърбия, Македония, Унгария, Румъния, Хърватска, Словения и дори в Албания вече са стартирали. Не и у нас. И защо? Защото нашите управници са адски заети и нямат време за някакви си китайци.
В Португалия, например, Китай е инвестирал през последните години над 15 млрд долара. Когато китайският премиер бил на посещение в Лисабон, го посрещнали с песен, която се е изпълнявала някога в Макао, докато полуостровът е бил португалска колония. Песента е обичана и от китайци, и от португалци. Рецитирали му и стихове от португалски поет, посветени на Китай.
/следва/

Анонимен каза...

Между другото, корпорацията, за която ви говоря, строи в момента най-дългият мост в света, които свързва Макао с континента. Стойността му е десетки милиарди долара.
Тази история е истинска от първата до последната дума. Спестил съм някои подробности, защото все още е останало някакво чувство за национално достойнство у мен. Много пъти се притеснявах, много пъти се срамувах заради "претоварените" с работа наши министри, политици и висши чиновници. Иначе ни проглушават с декларации колко са загрижени за хората, за икономиката, за безработицата. Когато се предлага обаче нещо добро и полезно - тях ги няма. Звучи невероятно, но това е положението.
Дойде ред да ви кажа как се озовах в тази история. Както често се случва и в този случай голяма роля изигра случайноста. Просто имам приятел китаец, който е женен за българка и едната му дъщеря се казва София... Опитвах се да бъда полезен с логистична подкрепа. Занимавам ви с всичко това, защото мисля, че е твърде иксцентрично и глупаво да не проявяваме интерес към предложения за инвестиции в момент, когато икономиката ни е на колене, а безработицата в резцвет.
Изводите оставям на вас.

P.S. Преди два дни поредната група бизнесмени от Пекин едва не изпуска самолета, защото целият център на София е блокиран от протестиращи и полиция. Попитаха ме, знае ли някой колко време ще продължи това положение. Никой не знае, - отвърнах и им пожелах успех в други краища на света и в съседните държави. Ние очевидно сме заети толкова много със себе си, че вече и не можем да мислим трезво.
Огнян Стефанов
*
Както виждате - няма никакво значение кой управлява държавата. Дали са ГЕРБ, БСП, Реформаторски блокове и кооперации, новото дуДуче Бареков и т.н - нама никакво значение. Системата е една и съща при всички и общото е, че никое от тези бандитски котила дума не обелва за смяна на тази Система.
ИП

Анонимен каза...

Дали да не пошушна на Павлов как лятото съпругата на вестникаря заедно с общински съветник на Атака и общински служители направиха протест в Троян в подкрепа на тукашната тройна коалиция? Е, много мижав, но все пак протест. Май по-добре - не. Срамът и сега е достатъчен. А че вестника е комунистическа подлога това е ясно още от времето, когато Акимов спря да дава "реклама" на вестника:)))))))))))))))

Анонимен каза...

Не става ясно как комунистът Акимов дългогодишен член на ГК на БКП в Троян спрял да дава "реклама" на вестника пък той бил "комунистическа подлога" ////Би трябвало тогава да го засипят с "реклама"////

Анонимен каза...

19, нали те пратихме да те освидетелстват? Аре бегай при добитъка, не си за тук, тъп говедо,

Анонимен каза...

"..направиха протест в Троян в подкрепа на.."
Абе, 19-ти, ти идиот ли си, безмозъчна амеба ли си? как се прави протест в подкрепа бе?

Анонимен каза...

#19 е типичния гербаджия.

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152018845090586&set=vb.263179977052580&type=3&theater

Анонимен каза...

ТВ7 става за гледане, като изключим новините и публицистиката. Те там новините са сякаш от друга държава. Да вземат да се ориентират само към спорта, по -добра работа ще свършат! Дупеслагачи !

Анонимен каза...

на ТВ7 само датата и чат-пат спорта им е верен

Анонимен каза...

А на вестник Троян 21 само хвалбите на тукашната тройна коалиция:))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Къш бе, дебил 27

Димитър "dmb" Табаков каза...

В общият случай Павлов не набляга да "плюе" по вестника, за това ми е странна реакцията. А относно анцузите, цапането на пейзажа и т.н. Ами ние сме поне 20 години назад в нашето китно градче. И е прав Павлов в това отношение. Великият и развиващ се град Троян, градът който прави туризъм но няма денонощно заведение? Градът с едни от най-високите цени в България ...А бе Ориндж Каунти направо кварталът на ...хммм косматите? В комунистически и полицейски град си живеем. Това е факт.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |