Започна акцията „Лист по лист”

* Със събраните средства ще бъде издаден сборник с ученическите творби от литературния конкурс „Климентови дни” * Кампанията продължава до 5 декември 
Доброволчество
ЕЖЕГОДНАТА национална кампания „Дар за моето училище“ на фондация „Национален алианс за работа с доброволци” (Пловдив) е една от най-ефективните, насочена към популяризиране ценностите на доброволчеството. В Троян кампанията ще се проведе под мотото „Лист по лист” в периода от 18 ноември до 5 декември 2013 г. като акция за събиране на отпадъчна хартия.

ЦЕЛТА Е със събраните средства от предаването на хартията за вторични суровини да се подпомогне издаването на сборник с наградените през годините ученически творби от литературния конкурс „Климентови дни”. Тази година е шестото поредно издание на конкурса, който е в рамките на Климентовите дни на троянското СОУ „Св. Климент Охридски” (провеждат се всяка есен около празник на училището 25 ноември,  деня на св. Климент Охридски – бел. Т21); литературната надпревара е с общински обхват, но миналата година участваха и ученици от областта. Литературните задачи всеки път са различни и провокативни: „Голямото четене”, вдъхновено от едноименната кампания на БНТ; „Най-хубавата дума в българския език” - с рекордно много участници и краен продукт своеобразен Речник на най-хубавите думи в езика ни; „Книга с лица” – съчинение в съавторство (дете и родител, брат и сестра, двама приятели, двойка гаджета); предизвикан текст  - от стиховете „Умира бавно този,/ който не пътува,/ и този, който не чете,/ и който музика не слуша,/ и който във очите няма благодарност…”; приказка/есе по зададено изображение (коне, които напускат въртележката в лунапарка);  „България си ти”, под патронажа на едноименното национално движение.

СЧИТАМЕ, че е време наградените творби да станат достъпни за широката публика. Инициативата за кампанията „Лист по лист” е на Центъра за работа с доброволци към  НЧ „Наука - 1870 г.” (Троян), част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, в партньорство със СОУ „Св. Климент Охридски”. Пунктове за събиране на хартия ще има в двете институции (училището и читалището) в рамките на работното им време. Повече информация можете да получите на тел. 0670/6-20-60 и 0898/871019.

НЧ „Наука – 1870 г.”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |