И Троян сред протестиращите за горивата и автомобилните налози

* За повече от час бе блокиран входът на Троян откъм Ловеч (при разклона за Калейца), вееха се български знамена и балони, чуваха се викове „Българи юнаци!“ * Депутатът Ревизоро: Политически сили плащат за протестите и са заинтересовани, за да изнервят премиера
Сблъсъци Актуализиран
Момент от протеста, входът на Троян, 11 ноември 2018 г.
И ТРОЯН бе сред над 30-те, а според БНР над 50-те български града, в които имаше протестни неделни автошествия (11 ноември) срещу високите цени на горивата, скокът на данъка за старите автомобили и вдигането на задължителната автомобилна застраховка „Гражданска отговорност“. Троянци се събраха в 11:00 ч. на входа на Троян откъм Ловеч (при разклона за Калейца) и за повече от час блокираха основната пътна връзка на града. А до автомобилистите бяха моторджиите от местния рокерски клуб „Бейкър стрийт“. Полицаи охраняваха шествието, а протестиращите вееха български знамена и балони, чуваха се и откъслечни викове „Българи юнаци!“. По-късно с надути клаксони те направиха обиколка на града.

До сериозна ескалация на напрежението не се стигна
И майки с деца сред протестиращите
Задържането на младежа
ОКОЛО 30-40 автомобила и 100-тина души бяха протестиращите в Троян. Сред участниците имаше и майки с деца, много младежи. До сериозна ескалация на напрежението не се стигна, но полицаите написаха няколко акта, а един човек бе задържан. В един момент се наложи и полицейският началник гл. инс. Радостина Петкова да успокоява страстите. „Събрахме се доста хора, продължаваме и следващата неделя“, коментира за Т21 Иво Грийн от моторджийския клуб.

ПО-КЪСНО в социалните мрежи се казаха доста остри неща срещу задържането на младежа, както и за написаните актове (за липса на шофьрска книжка или документи за самоличност); но ще е пресилено да се твърди, че полицията се е държала агресивно и неправомерно и че е била/е враг на протестиращите. Не бива да се подминава и фактът, че гражданските протести в неделя бяха подкрепени в специална декларация на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

С трибагреници, балони и викове "Българи юнаци!"
ПРИЧИНИТЕ за недоволството са ясни, но троянският протест не ги огласи – с декларация или друго официално изявление (ако такова се появи, ще го публикуваме – бел. ред.) – както си му е редът. Не се разбра също, дали троянци подкрепят присъединените на национално ниво политически искания, сред тях: намаляване на заплатите на депутатите, диференциация на данъчните ставки, намаляване акциза на лекарства и горива и др., че и оставка на правителството. Депутатът Емил Димитров-Ревизоро (от групата „Обединени патриоти“) в предаването „Неделя 150“ на БНР пък в прав текст заяви, че има политически сили, които плащат за протестите и които са „заинтересовани по всякакъв начин да правят стачки по повод на всякакви теми, за да изнервят премиера“.

Т21
Снимки: Иво Грийн

5 коментара:

Unknown каза...

,,нерде,,Ревизоро,,нерде реалния живот,какви са тези манипулаций накрая на статията!? или ви е страх от истината?или ви плащат да сте доволни от ,,прекрасните,,промени!?

Unknown каза...

Другата неделя ще сме повече!

Unknown каза...

Другата неделя блокадата трябва да е и на камен мостл Нека главните изходи да са блокирани и нека спре това безобразие което търпим !!!

Unknown каза...

Когато ти трябва полиция НЯМА. Ама сега показен арест пълен смях. Защо няма полицай в двора на механото вечер или в онзи изоставен строеж на турлата??? Целия град знае за онзи наркоман
със сивия Пасат 6 , нооо полиция няма. А тук на мирен протест пълно с ченгета. Точно по комунистически.

Дедо Спас каза...

Троянския протест не огласил причините за протеста... Дето вика Тони Филипов (д-р), Баце прави само 2 основни грешки - във вътрешната и във външната политика. Те това е причината - ЗА ЦЯЛОСТНО "ТВОРЧЕСТВО".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |