Данита и Стефани: „Боклукът – в раницата!“

* Искате ли да разберете как да сме по-отговорни планинари и как да не използваме пластмаса за еднократна употреба, заповядайте:
16 ноември от 18:00 ч., ИКЦ - Троян
Предстоящо
ЧУВАЛИ ли сте за кампанията „Боклукът - в раницата“ и почистванията на високопланински територии в Национални паркове? А искате ли да разберете как да сме по-отговорни планинари и как да не използваме пластмаса за еднократна употреба както в хижите, така и във всекидневието? На тези теми ще си говорим с Данита Заричинова от гражданското сдружение „За Земята“, която всеки ден сбъдва мечтата си да работи в полза на природата. Срещата е в Информационно-културния център (ИКЦ) - Троян, на 16 ноември, петък, от 18:00 ч., организатор е Стефани Лалева.
 
Данита в акция
ДАНИТА е завършила икономика в Софийския университет, има втора магистратура „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“ в Химикотехнологичния университет (ХТМУ). Част е от екипа „Нулеви отпадъци“ (многостранен подход за опазване на ресурсите, комбиниращ общностни практики като повторно използване, поправяне, рециклиране, обезвреждане и компостиране с индустриални практики като елиминиране на токсини и промяна в дизайна на опаковките) и ще ни разкаже интересни детайли от кампаниите, които водят. Участник е и в инициативите „СИПИ.еу“ (за заменяне на пластмасовите и други опаковки и изделия за еднократна употреба с такива за многократна) и „Умна раница“ (за по-отговорно планинарство), отново свързани с по-малко боклук в природата. Винаги можете да я видите с канче в ръка, за да не ползва пластмасови чашки.

Стефани на "Амбарица"
СТЕФАНИ е 12-класничката в троянското СУ „Св. Климент Охридски“. Увлича се от музика и рисуване, участник в училищния Клуб по дебати. Запален планинар, редовен участник в доброволческите лагери, предшестващи Фестивала на боровинките на хижа „Амбарица“. Организатор на националното състезание по дебати „Амбарица Оупън 2018“, сред целите на което бе събиране на средства за възстановяване на въжената линия до х. „Амбарица“.

Лектор: Данита Заричинова
Организатор: Стефани Лалева
Кога и къде: 16 ноември, 18:00 ч., ИКЦ - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |