Протестът в Троян

* 800 казаха „Не” на монополите; вдигнаха плакат „ЧЕЗки експлоататори, заминавайте си!!!” * 12-класникът Теодор Лука: „Ние сме тук, защото виждаме как нашите родители изнемогват”
 * Тежък урок за партиите

С ВАЖНИ НЕЩА ще се запомни троянският протест срещу игото на монополите (21 февруари, централния площад, 16:30 ч.); закъснял с няколко дни от първия тласък на националната протестна вълна, но без това да го притъпи или омаловажи. 

НАЙ-НАПРЕД – че на улицата излязоха толкова хора, колкото не помним от големите митинги на демокрацията преди години, по груби сметки протестиращите бяха не по-малко от 800 и това без инициативни комитети, без предварителни кампании, без партизански агитации и агитатори – единствено и само след един призив в сайта на „Троян 21” (Т21) и в печатното ни издание. Чудо! Една вестникарска статийка вдигна народа?! Не! Народът сам се вдигна, чисто по граждански, статийката бе само поводът; и даде тежък урок на партиите – че може и без тях. Което навежда на мисълта, че този троянски антимонополен протест (при националния бе същото) е и антипартиен, протест срещу българската партизанщина и партизанска класа, срещу системата и статуквото. Някои ще кажат, че пресилваме, но сме убедени – не пресилваме.

ВТОРО – многото млади хора, наистина много. И не участващи формално (доведени от някого) или неосъзнато (ей тъй, да става весело), а истински, ангажирано, с ясно заявени позиции и принадлежност към протеста, със знамена и плакати. Пусна се слух, че на младежкото ядро (20-30 души) им е платено да участват в протеста. „Ние сме тук, защото виждаме как нашите родители изнемогват, виждаме какво правят, за да ни издържат и да ни осигурят бъдеще. Никой не ни е плащал да сме тук!”, категоричен бе русолявият говорител на тийнейджърската група Теодор Лука, 12-класник, известен брейкър и, както научихме, приет вече да учи актьорско майсторство във Великобритания. „Дойдохме сами, защото не можем да гледаме безучастно сълзите на нашите родители”, допълни го темпераментната Елица Досева, едно от златните момичета в отбора по ориентиране на местния клуб „Хемус”. Казаното от младите оратори насълзи очите на мнозина, доказателство за искреност, доказателство за истина.

ТРЕТО – предупреждението в началото на гл. ред. на Т21 (Генадий Маринов), че протестът срещу монополите не бива да се изроди в партийно събрание, се оказа излишно. Речите, заявените искания, надписите на плакатите, шествието от площада по главната улица до Енергото (сградата на електродоставчика ЧЕЗ в Троян) – всичко казваше едно: този диктат на ЧЕЗ, на другите ЕРП-та и на всички монополисти, сграбчили ни за гушата, не се трае вече. Безкомпромисният надпис на един от плакатите, носен от троянец на средна възраст, казваше ясно какво искат хората: „ЧЕЗки експлоататори, заминавайте си!!!”. Истински народен протест, социален, граждански.

ЧЕТВЪРТО – въпреки многолюдността си и големия заряд, протестът мина без всякакви инциденти. Полицията, разбира се, бе в готовност да реагира, но толерантна, без да демонстрира мускули. Отношението на протестиращите към униформените – същото, толерантно, партньорско. Логично, тъй като всички плащаме сметките и сме от другата страна на монополите.     

ПЕТО, но не по значение – когато в днешното объркано и отчаяно троянско и българско време видиш млади и стари да веят по улиците българското знаме, да пеят с пълно гърло патриотични песни, сред тях и националния химн и да скандират „Да живее България!”, няма как да не добиеш самочувствие. И да не повярваш, че има изход, има бъдеще – за Троян и за България!

Т21


65 коментара:

Анонимен каза...

Какво ви е виновен ЧЕЗ и др. монополи?
Виновни са управлявящите, защото тези монополи им плащат яко. А когато идват избори, нуждата от пари за партиите се увеличават. Ето това изигра лоша шега на герб. Я вижте какво искат протестиращите по градовете- да се промени политическото статукво. Наше село пак не разбрало.

Анонимен каза...

Ако им плащат монополите откъдЯ ли взимат парите? Ако не им плащат май пак оттам.

Анонимен каза...

Мисля, че на всички е ясно,че протестът срещу ЧЕЗ е само поводът, всички тези хора да излязат на площада.Истинската причина е желанието ни за истинска промяна. Промяна дълго жадувана от повечето от нас, промяна вече наложителна.
Като двигател на тази промяна, аз виждам единствено самите себе си. Тоест създаването на истинско гражданско общество, както в Троян, така и в цяла България.
ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО неподвластно на партиини централи, на мутренски интереси, на външни платени агенти.
За да създадем такова общество ни трябва смелост,дързост, вяра и вдъхновение.Трябва да погледнем истината в очите. А истината не е приятна за гледане.
Днес България представлява една разрушена, ограбена, разсипана страна.Няма да описвам подробно – очевидното от всички.По-важно е да проумеем ИЗХОДНИЯ ПЪТ по който трябва да вървим.
Верният път е само един, това е пътят на НЕВОЛЯТА.
Неволята от приказката, която помним от нашите баби и деди.
Нека повярваме на тях!
През последните години се налагаше да вярваме на мнозина дошли от къде ли не,но бяхме излъгани. Днеска нека повярваме в СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ, защото няма кой друг да дойде да ни свърши работата.
Защото ако искаме истинска промяна, трябва да променим себе си, и да си признаем, че до сегашнато незавидно положение се стигна и поради нашето бездействие. Поради това, че чакахме друг да ни управя, друг да ни върши работата, друг да носи отговорността.
ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА.


Анонимен каза...

Днеска, всеки от нас трябва да поеме своята отговорност,
Да погледне първо на себе си, да намери замъждялото пламъче на вярата в собствените си сили, да потърси затлаченото изворче на вдъхновение у събе си, да разсъди и размисли какво може да стори? И ще откриете, че всеки от нас има силата и правото да промени себе си.
Да това не е лесна работа, много по лесно е да чакаме друг да свърши тези работи вместо нас, нас ни отучиха да вярваме в собствените си сили. Научиха ни че няма нужда да се борим, всичко се получава много лесно като си го купиш, има хапче за всичко, болите нещо има хапче за всяка болест, аптеките са пълни.
Искам да ви уверя: За сегашното състояние на България хапче няма, няма и инжекция, цялата сила на политеческата медицина е безпомощна, ще дойдат пак политици и ще ви уверяват, че могат да оправят нещата. Не им вярвайте - няма да могат.
Днеска е останал само естестеният имунитет на тялото наречено Български народ, аз вярвам в него, че той(ИМУНИТЕТЪТ) е сътворен и заложен от БОГА ТВОРЕЦ в Българският дух, за да устои и днес, както е устоявал много пъти.
Защо говоря за този дух и въобще за неща, които като че ли изместват темата на протеста, защото искам ясно да заявя.
Няма материално благополучие, без преди това да има духовно такова! Без ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ на Българският народ, не е възможно излизане от материалната криза.
И това важи не само за България, то важи за целият свят.
Това е всемирен закон на Битието, дали ни харесва, дали го приемаме, това е друг въпрос,но това е истината.
Затова днеска България има по голяма нужда от ДУХОВЕН ИДЕАЛ, който да обедини нацията ни и да освети пътя на духовното възраждане на народа ни.
Да намерят този идеал или идеали, нашите политици се оказаха неспособни. Затова една от нашите цели като гражданско общество трябва да бъде именно тази:
Ясно очертани ДУХОВНИ ИДЕАЛИ обединяващи народа ни, в път към духовно възраждане, което води след себе си и материално блогаденствие.

Мариян Данчев

Анонимен каза...

За кой път България трябва да стигне до дъното за да разберем, че "не сме народ, а мърша"

бай Бочо каза...

СЪГЛАСЕН С КАЗАНОТО ОТ МАРИЯН:
"Без ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ на Българският народ, не е възможно излизане от материалната криза.....Ясно очертани ДУХОВНИ ИДЕАЛИ обединяващи народа ни, в път към духовно възраждане, което води след себе си и материално благоденствие."

Анонимен каза...

Генчо, 800/4 =200 души съм съгласен, но това другото е голям смях. 800 човека.Хайде в първи клас да се научим да броим.

Unknown каза...

Бях изключително удивен от множеството. С 5-6 полицая, "колкото да не е без хич" малко се притесних да не се получат хулигански пристъпи, но слава Богу нямаше проблеми. Младежите казаха, по-смислени неща от възрастните. След като Троян е "червен" не мислех, че ще се съберат и 100-200 човека. Радвам се, че се пробуждаме от летаргичното си състояние, ясно е, че нямаме енергия и воля да постигнем успеха на Исландия, но все пак е крачка напред.

Анонимен каза...

На изборите не гласувайте за никоя партия, а само за независими. Защото всички партии са само маскировка на престъпници и мафиоти. И не допускайте нито един от сегашните муцуни в парламента да остане пак там.

Анонимен каза...

Вие ужасно закъсняхте, ЧЕЗ ви е най-малкия проблем. Градът прилича на гробница, ако се погледне отгоре пейзажа е марсиански с нюанси от Бейрут, заводите са за скрап, а общинската власт не знае на кой свят се намира.

Анонимен каза...

10-ти, общинската власт много добре знае къде се намира, но ти незнаеш защо си се родил даже.

Анонимен каза...

Аз вярвам,общо взето,в еволюцията!Това вече е пробвано - доказано НЕ РАБОТИ.Скоро ще се убедите отново,лично,но....такъв е светът...

Анонимен каза...

Долу партиите!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Всички, които излязоха, са достойни за уважение.Останалите,които давате акъли, сте жалки мишоци и мижитурки.

Анонимен каза...

Da izleznem wsi4ki v nedelq , i da ne dadem 6ans na Boiko mafiota da ni upravlqva o6te.

Анонимен каза...

Алооо, 7-мия коментиращ,ако си го написал това само да дразниш те разбирам,но ако действително си мислиш,че хората които бяхме на протеста са не повече от 200 означава само едно : не само ,че НЕ си бил в първи клас,а изобщо нямаш реална представа какво се случва около теб,за което никой не може да ти помогне, така,че когато няма какво смисленно да кажеш е по-добре да мълчиш и да не ставаш за смях...т.е. с две думи Гената е прав...!!!

Анонимен каза...

В неделя излизаме да подкрепим хората протестиращи в София.Редно е да потърсим сметка за състоянието на Троян,от местните управници.Сегашни и бивши.Това което се случва в нашия град, не се различава от случващото се на национално ниво.Криейки се зад имената на партий а имащи лица и имена ,няколко човека забогатяват по най-безочлив начин ,крадейки пари по оперативните програми,които се плащат от нашия джоб.Умишлено не допускат външни фирми ,за да не предизвикат конкуренция. Разправят врели некипели и се бият в гърдите как давали заплати от 300-500 лева!Това не може да продължава повече!

Анонимен каза...

Вълнуващо е,все пак - отдавна не бях слушал хубава музика по Националното радио ...."Let it be" отново звучи в ефира....

Анонимен каза...

Съгласен съм че трябва да излезем от духовната летаргия и нищета.Ама как бе джанъм?Нали веднага щом ни споходи демокрацията всички,домогнали се до властта се заеха методично и целенасочено да унищожат първо образованието.Резултата днес е налице: неграмотни , навъзпитани ,безотговорни деца.Тотална липса на ценностна система!

Анонимен каза...

Това са децата на децата на прехода! Но Слава Богу , че има деца като тези , които видяхме вчера на митинга!Трябва да ги опазим и подкрепим!

Анонимен каза...

Истината е че хора на митинга имаше,но повече от хората бяха се изпокрили в страничните улички и надничаха като лалугери.Докога Троянци ще ги е страх и ще са МИЖЕТУРКИ?

Анонимен каза...

Защото овцата чака някой да я поведе.Лошо няма, началото е дадено, в неделя ще сме в пъти повече.Протестът вече е срещу всички уроди докарали държавата до това състояние. Нито един местен ,назоваващ се политик, да не си помисля да припари на протеста .Скоро ще бъде потърсена сметка и на тези в общината!

Георги Банков каза...

"И В НЯКОЛКО ДЕНА, ТАЙНО И ПОЛЕКА, НАРОДЪТ ПОРАСТЕ НА НЯКОЛКО ВЕКА..." (из "Под Игото" от Иван Вазов)

Сърцата на всички нас туптят за България! Дали едно до друго ще туптят 100, 1000 или 10 000 сърца зависи от нашите задружни сили. А като викнем „Българи юнаци!“, къде решавате да ни чуят? На центъра? В общината? Или ревът ни да отекне в Балкана…
Нека да накараме политиците да разберат, че притежаваме нещо, което те никога няма да разберат – любовта към родината! Да преборим безобразията в България!

Кога? 24.02 (неделя), 13 часа
Къде? пл.“Възраждане“, Троян

„Без революция сме загубени во веки веков.“

Василъ Лѣвскій

Анонимен каза...

г-н Маринов,

преди около две години от постоянните посетители и коментатори в сайта ви се роди една страхотна идея за създаването на гражданско обединение "Форумът". В последствие се реализира, друг е въпросът какви резултати постигна това обединение. Смея да твърдя,че аз бях един от "жикачите", които искаха тогава да се проведе първа среща ( по памет състоя се в "Арт клуб") и да се даде ход на тази организация.

Мисля, че това "гражданско общество на Троян", може пак да се зароди от вашия сайт, а и вие като значим общественик може да помогнете за основаването му. Като в него да бъдат поканени само доказа ли се пред обществото личности необвързани с партии или икономически интереси.

Поздрави,
Младежа

Анонимен каза...

За да бъдат протестите ни успешни и в крайна сметка да има положителен резултат от тях, трябва да се стремим към организираност и да имаме ясна стратегия.
1. За да бъдем въобще чути от местните власти, трябва да се организираме като ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО на ТРОЯН,неподвластно на партиини централи.
2. Трябва да изберем ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ, който да ни представлява пред сегашните общински власти, да носи съответните отговорности и да организира следващите протести.
3. Членовете на ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ да контактуват помежду си и да обсъдят конкретни идеи и предложения за участие на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО в местното управление.
4. Гласът на народа трябва да бъде чут, но това не е достатъчно. Нужни са НОВ ТИП ЛИДЕРИ, които да съомеят
по най добър начин да използват създалата се ситуация за РЕШИТЕЛНИ ПРОМЕНИ в местното и държавно управление.
5.Еуфорията на протеста е хубаво нещо, да повикаме, да покрещим, да освиркаме няколко дни и после пак по старому мирно и тихо – това искат противниците на промяната. ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА!
6.Затова се търсят ЛИДЕРИ - ВОДАЧИ на този народ, хора отговорни за своите постъпки, готови да се борят до край за да защитят исканията и позициите си.
Ако има такива хора в този град, да си помислят добре, да излязат с разумни речи и идеи, както на трибуните така и по форумите и коментарите, като ги „подпечатат“ с името си.
Престанете с глупавите и просташки анонимни коментари!
Който има разумни идеи и предложения да ги сподели.
Нека наистина покажем, че сме НАРОД, а не мърша!
Мариян Данчев

Анонимен каза...

Приканвам всеки, който има какво да каже, да даде идеи и предложения за бъдещето развитие на протестите и гражданското общество в Троян, ДА ПРИСЪСТВА НА ПРОТЕСТА В НЕДЕЛЯ от 13 часа.

Анонимен каза...

Всички е глупави за ПРОТЕСТ!!!

Анонимен каза...

Заложените мини в енергетиката може да изровят кратер за милиарди: http://atlas-bg.eu/zalozhenite-mini-v-energetikata-mozhe-da-izrovyat-krater-za-miliardi.html

Анонимен каза...

Хубаво е че народа се надига срещу монополите ,и отрича партийното статукво,но защо ненаправхме също когато небезизвестните Николай Банев,Желев ,и тем подобни които с помоща на Дилян Енкин разбиха икономиката на града ни умишлено фалирайки такива печеливши предприятия като ЕЛМА,Мащстрой,и Хемус.

Анонимен каза...

Нека каже бившия кмет Д.Енкин как "бизнесмена" и купен съветник Д.Сираков се сдоби на връх "Васильов" с 277дка при все , че предложението съгласувано с Областния управител е било за продажбата на 10дка,и единственото място в сърцето на Стара планина и в България където има бариера на общински път и имота няма фиксирани граници.Затова сега ще плащаме за зелена енергия и на нашия "съгражданин" и пишман политик Д.Сираков

Анонимен каза...

29-ти, има една приказка: "Прост народ, слаба държава!" Като ти гледам правописните и пунктуационни грешки, ти си типичен пример за горната мисъл.

Анонимен каза...

Първо да поздравя всички протестиращи!
Г-н Мариян Данчев, това което пишете, че искате - защо не го правите и в момента?
ЗМСМА /Закон за Местното Самоуправление и Местната Администрация/ ви дава огромни права и възможности. Защо не ги ползвате? Защо не ги използваха жителите на Троян години наред?
Вие знаете ли си правата?
И ако вие не знаете собствените си ЗАКОНОВИ права - кой е виновния?
Бог ми е свидетел, а и архивите са на лице, че поне 100 пъти съм говорил и приканвал гражданите активно да се включват в работата на ОбС, чрез който те се САМОуправляват, а не ги управляват. Сигурно 100 пъти съм критикувал общинския съвет кметството, а и медиите, че не правят нищо по въпросът за информиране на гражданите, за техните права по действащия закон. Предложих към всяка от комисиите към ОбС да бъдат асоциирани конкретни граждански лица, професионалисти в сферата по дейността на комисиите, отделно това - че тези комисии са напълно отворени за гражданите и всеки може да присъства и да взема участие по определен ред, еднакъв за всички.
Това го повтарям вече 6 години. Да сте чули за това и за още много други подобни предложения и настоявания, свързани с гражданите и тяхното РЕАЛНО съучастие при вземане на Решенията в ОбС?
*
Още нещо. Не само, че гражданите не биват информирани, но и се създават пречки те да се самоинформират. Няма тлв., която да излъчва пряко или на запис. Имаше една радиоточка - и нея спряха. Защо Троян е единствената /май/ община в България, в която няма УКВ радиопредаване? Пълните протоколи от работата на ОбС Троян и тях ги КРИЯТ и не ги качват на сайта на общината. Нещо повече - М.Акимов е ЗАБРАНИЛ да ми се дават дори на мен /общинският съветник/ тези протоколи, които протоколи преди М.Акимов да стане Председател на ОбС Троян публикувах в други сайтове, както и тук.
Знаете ли, че заради това информационно затъмнение в Троян и до колкото ми е известно - за първи път в България общински съветник заснема сесиите с камера на лаптопа си за да ви направи вас, ГРАЖДАНИТЕ, съпричастни към работата на ВАШИЯТ орган, чрез който би следвало да се самоуправлявате? А знаете ли че един умник ме плашеше със съд, че съм изнасял едва ли не секретна информация? А знаете ли, че А.Балев вкара в Правилника на ОбС точки, в които се забранява на такива като мен и подобни да правим записи и да изнасяме информация? Въпреки, че по всички български закони и европейски директиви тази информация задължително се предоставя на гражданите, и има санкции срещу неинформирането? Разбира се, казах му да върви на майната си и да ме съди, ако иска и продължих да правя записи и да ви ги предоставям.
... и т.н.
Добре ще е, преди да обвинявате, да обобщавате и да слагате всички в един кюп - поне малко да се информирате кой кой е и какво е. Но най-важното - да се информирате за собствените си права, които имате по закон днес. Иначе ще изпаднете в неловко състояние да искате неща, които отдавна ги имате!
Успех на Протеста на 24-ти!!!
ИП

Анонимен каза...

Аз предлагам в неделя и деца от детските градини да докарате.Така хем ще има повече хора хем по-малко ще се изръсите с пари.
Да си кажа и моето искане.
Аз искам жените да са общи!Моля съобразете се с това!

Анонимен каза...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1790653

Анонимен каза...

Много интересен протест.Малолетни нямат право да протестират???????
Генади,как ще коментираш тези снимки с деца?

Георги Банков каза...

До 33-ти, ако искаш да се срещнеш с едно дете и да си поговорим с тебе за пари и детски градини, няма проблем. Предполагам няма да е пречка да се свържем и да поговорим, макар че при мен няма практика да разговарям с ЕСНАФИ.

Анонимен каза...

НАЙ-ПОСЛЕ.
Преди години написах в коментар (които влезе в класацията на Генадий), че промяна ще има, когато се преодолее егоизма. Егоизмът е много силен в българите, но беше победен от глада. Най-после хората разбраха, че с чакане не става. В друг коментар написах, че всеки жаден за власт е луд. И че добре живеят онези народи, които успяват да озъптят своите луди мераклии за власт. Пак преди години написах в коментар, който беше класиран от участниците във форума на първо място след Айса, че няма леви, десни, сини, червени и т. н. Има „ония горе” и „ние долу” и „ония горе” ебават мамата на нас-дето сме долу. Написах и че единствения начин за промяна е да бъдат вързани политиците изкъсо, че да не си серят в яслата, а и по главите ни. Това хареса на някого във форума, но вероятно като словосъчетание. Сега дано е разбрал и смисъла му. Писах и пост за ЧЕРНАТА НАУКА и за много други неща. За съжаление се оказах прав.
Във връзка с най-новите събития ще повторя:
Първата стъпка е преодоляване на егоизма (страхът да не се минеш).
Егоизмът беше победен от глада.
Втората стъпка е смирението. Да допуснеш, че има умни хора и да започнеш да се учиш от тях.
Третата стъпка е да разбереш, че никой не е виновен за твоята мизерия, освен ти самия. Промяна е възможна само след поемане на пълна отговорност за своята съдба.

След протестите последва оставка на Бойко. Питат протестиращите – сега какво?
- Ами не знаем. Ще мислим.
После се сетили – пълен контрол на действията на политиците от гражданското общество. Най-после.
Това е рестартиране на опита за демокрация. И единствения правилен ход е пълен контрол на лудите (политиците). Да дадеш на някой власт за 4 години и да се надяваш да излезе свестен – не става.

Анонимен каза...

На поредното дъно се приземихме с болезнен удар. Сега има два варианта: Ако отчетем грешките от миналото и контролираме лудите може да тръгнем нагоре. Ако не стане и пропаднем в чрната бездна под това дъно – окончателно и безвъзвратно ще се наредим до страни като Афганистан. Опасността е голяма, защото комунистите точат зъби за последен напън да оглозгат остатъците от народа. А те са опасни, защото владеят ЧЕРНАТА НАУКА.
Пусках линкове във форума срещу бате ви Бойко. Обявиха ме за комунист.
Пусках и срещу комунистите – обявиха ме за гербер.
Пусках и срещу седесари и царисти – мълчаха си насрани.
Против всички партии съм и съм за граждански контрол.
Но опасността да повторим комунистическото робство е голяма и затова правя

П Р О Г Р А М А

ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ИСТОРИЯ ЗА МЛАДИ ХОРА

Млади граждани на Троян (доколкото ви има), от доста време в България на национално ниво се прави опит да се върне социализма. Бившите комунисти чрез манипулации, мръсни номера, долни машинации и ментържилъци, използвайки изкукали червени бабички и старци правят всичко възможно отново да ни вкарат в скотобойната. Към 2017 г. може и да успеят. Тогава от България вече ще са се махнали огромно количество работоспособни хора, ще има млади, които няма да имат спомен от социализма и пенсионери, мозъците на които са пропити от живковизъм.

Анонимен каза...

Комунизмът в България се разви по елементарния сценарий – истинските комунисти, които вярваха в комунистическите идеи бяха избити още преди 9.IX.1944 г. С помощта на съветските окупатори властта взеха Мръсниците, които се бяха крили зад комунистите. После Мръсниците доизтрепаха останалите истински комунисти и експлоатираха народа. През 1989 г. поради сриване на комунистическата идеология в цял свят Мръсниците се преименуваха в социалисти и започнаха да грабят. Продължават да грабят и разрушават и сега част от тях от името на ГЕРБ, друга част чакат ред със станишев. С интелигентните Мръсници винаги има и неудачници (аутсайдери, дегенерати, примати, утайки), които вършат мръсната работа. Когато обаче трапезата обеднее те са първите изритани.
И в този форум се изявява един отритнат от трапезата комунист-динозавър, представящ се за националсоциалист, който вие като сритано псе с носталгия по социализма. Пише по 5-6 пъти подред все едно има армия от поддръжници – лукав като грък. Мисли си, че в този форум са само изветрели червени бабички.
Манипулациите му са елементарни – Демокрацията била затрила Елпром. Абе охльо, Елпром го затри комунистическото мекере банев. Демокрацията от комунистическия зандан ХФЗ направи ACTAVIS. За да работи една фабрика трябва много акъл. А в тиквите на банев и боко и много други мръсници няма даже тиквено семе, няма и вакуум, има само помия. Имали сме мощна индустрия – точно тъй разправяше и правешкия хитрец – надминали сме били Франция и Германия, скоро сме щели да надминем и Съединените щати. Ама а де – дошла демокрацията. Имали сме перспектива – имахме – северна корея и куба. Като ти се иска такава перспектива върви там па се не връщай.

Анонимен каза...

Млади хора, наистина трябва да ви е страх от социализма и комунизма. Някои сме живели и тогава и помним. Изучавайте историята, защото който не я знае е обречен да я преживее отново.
Ало, комуниста-динозавър, националсоциалист. Много добре зная какво е комунизъм и националсоциализъм. Дано и младите да го научат. Тези идеологии са използвани от най-зловещите психопати на човечеството като ленин, сталин и хитлер даже не и да забогатяване, а за достигане на оргазъм при изтезанието и мъчителното изтребване на милиони човешки същества.
Тези зловещи идеологии са създадени от нещастни хора с тежки отклонения в психиката и поведението най вероятно получени след изнасилването от единия или от двамата родители, може би и едновременно.

Ето какво е представлявал маркс – създателят на комунистическата идеология:

«Тия демократични кучета и либерални сбиртъци ще видят, че ние сме единствените незатъпели от тоя отвратителен период на мир.» Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от февруари 1859.
Ето още материали за изучаване на историята и размисъл:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=7759&rid=
http://www.svobodata.com/page.php?pid=7770&rid=

Анонимен каза...

Сталин и Хитлер са били просто пионки в ръцете на Световния политически елит начело със илюминатите, разпределени в масонските ложи, Малтийския орден, клубът "Билдерберг", Ротарианското движение, а на върха на пирамидата е Ротшилд, династия еврейски банкери, от която произлиза и самият Хитлер. Под шапката на този политически елит са и Ватикана, псевдо-правозащитните и хуманитарни организации, които печелят милиарди на гърба на онеправданите и бедните по света. Този политически елит принуждава Сталин да се въоръжи за предстоящата световна война. Той е наясно с това и опитва да се измъкне като се оправдава с липсата на пари, но върху него е оказан голям натиск от гореспоменатите. Осъзнавайки накъде отиват нещата, той прибира златото на партията от задграничните банки, отново по инструкции "отгоре". Доказателство за инструкциите към Сталин е фактът, че постоянно при него пристигат пратки със гриф поверително и строго секретно. През цялото време съветите са снабдявани от евреите с пълна и навременна информация за план "Барбароса" на Хитлер. В същото време той, Адолф Ротшилд Хитлер, е участник в същата схема, но от другата страна. Качен е на политическата сцена от еврейските кръгове, които впоследствие го финансират по време на цялата война, а после и му помагат да избяга в Аржентина.

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%81-%D1%87-8

3. Превърженик на ПП"Атака",но не и на И.П. каза... каза...

Пеевски, не щя да отговориш в друга тема ,ама аз пак си питам;Защо в памет на 140 годишнината от гибелта на Апостола не беше поднесен венец от ПП."Атака"-Троян..........

Анонимен каза...

Аз пък ще кажа само едно.Докато доходите не се вдигнат и не стане минималната заплата поне 1000 лева абсолютно нищо няма да се промени за обикновения човек.Ако ще и на улицата да спи с плакат в ръка,не развържат ли кесиите олигарсите и робовладелците положението ще става все по зле.Каквито и стачки да се правят ,който и да дойде на власт и каквото и ще да лъже, нито хляба ,нито тока ,нито водата ще станат по 5 стотинки за да се усети облекчение от народа с неговите 300 лева заплата.Само повишение на доходите е спасението.НО това за съжаление по наше време и от тези олигарси ,които сега владеят икономиката и бизнеса в БГ никога няма да се случи.Така,че всичко е обречено и който няма собствен бизнес да не се надява на хубав и достоен живот.Дано не съм прав!!!!

Анонимен каза...

Прав сте 44–ти! Много, много прав! Без достойни доходи за достоен живот, и икономиката ще е едно голямо НИЩО!
Липсата на средства ограничава покупателната възможност на мнозинството, а от там нататък и последствията–затворени магазини, фалирали строителни предприемачи, прекратили дейността си малки фирми и т.н.
Ограничението на доходите се разбра, че е огромна грешка дори от Световната Банка. Поради ограничените доходи южната ни съседка вместо да върви на оправяне, върви към ново орязване на заемите. Просто, непосилните лихви и ниските доходи влязоха в противоречие, и резултата е плачевен.
Лакомията на банките, работодателите, крадливите правителства, неправилното управление, раздутия държавен апарат, междупартийните боричкания, неработещата съдебна система, неефективното понякога производство съсипаха държавата, а и не само нашата!!!
Ниски доходи–некачествен живот–болен народ, а работодателите искат хора, които да работят ефективно, просто не става!!!

Анонимен каза...

Фюрера от рода Ротшилд...абе това да не ти е Гулденбургови???!
http://vbox7.com/play:f4d31885

Анонимен каза...

43-ти, а вие от къде знаете, че не сме сложили цвете и почели паметта на Апостола?
Не сте ни видели на казионното и помпозно "мероприятие? Да? Няма и да ни видите на такова, по такъв начин и заедно с тези, които се сещат за Левски само един път в годината, а в останалото време правят това, срещу което се е борил Левски.
Ако не беше така, днес хората нямаше да са на улицата и да търсят отговорност от тези, които 23 години ви/ни управляват и които един път в годината ходят да си купуват "индулгенции" и да леят крокодилски сълзи около някое свято място, свързано с паметта на Левски.
Едно цвете и да носиш в душата си идеите, дай Боже и малко от духовната сила на този български гений е по-добре и по-почтено и уважително. По-добре е, отколкото някакъв венец с надпис "...от БСП", "..от Герб", "..от ДСБ" и пр., поднесен от чевръст и загладен партиен лидер или управленец, а в душата му дрънкат сребърници.
Бедна душа си ти, 43-ти, бедна и черна! И Левски не пожалихте и намесихте в мръсните си троянски тъпи игрички.
ИП

Анонимен каза...

43-ти, да бе мирен стоял,не би дебелия изял. Повече не се обаждай,защото с 3 изречения Пеевски те навря там откъдето си изпълзял.

"...и заедно с тези, които се сещат за Левски само един път в годината, а в останалото време правят това, срещу което се е борил Левски. "

Анонимен каза...

31 това може да го напише само олигофрен

Кошлуков каза...

http://www.blitz.bg/news/article/183789

Анонимен каза...

Гeнка Маркова каза:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1790653

Анонимен каза...

46-ти, даа, фюрера е от рода Ротшилд. А ти или си неонацист, или си много заблуден тип... Историята е просто умело прикритие на това как и защо са се случили всъщност събитията.

Анонимен каза...

40-ти, кефиш ме.

Анонимен каза...

Пеевски, престани да се питаш, после сам да си отговаряш и от време на време да си благодариш:) Толкова си прозрачен, че чак си ... въздух:)

Анонимен каза...

Не е Пеевски...А това,че ти си толкова тъп та вдлъбнат, и всички ти се подиграват , аз вина нямам...

Анонимен каза...

TROYANTSI SA SAIRDJII.

Троянец каза...

ПЪК ТИ СИ МАЙМУНА.

Найден Стоянов каза...

Много анонимни тук...
Казвам се Найден Стоянов родом от град Троян,учил в Габрово,работил в Пловдив от 6 г живееш в гр Троян.Представям се навсякъде "ТРОЯНЕЦ".
Дотук прочетох думи на интелигентни и не чак толкова хора,като само на един или двама видях някакви инициали или имена.Прочетох партийни закани и прочие.Сега по същество,в неделя ще излезем на площада да протестираме.
1.Първата стъпка е направена.
2.Втора стъпка-Трябва да се изберат лидери,говорители на народа,които да изкажат исканията ни без никаква партийна принадлежност.
3Трета стъпка-След като се поставят исканията на масата ,да се отстояват до КРАЙ,без отказване,с постоянство и упоритост.Умните,добрите,достойните ЧЕСТНИТЕ да добият смелост и да излязат.

Аз мисля, че най-важната цел е всички корумпирани,лъжци,крадци,мафиоти или накратко- властимащите в момента да бъдат изхвърлени и на тяхно място да дойдат млади,образовани,интелигентни,добри хора.Най-важното е да изтръгнем тая огромна пиявица която десетки години източва кръвчицата на народа!

В неделя ще приситвам,елате и вие!

Анонимен каза...

Проблема е ,че мафията има толкова много пари и ще купи всеки който се опита да им развали рахатлъка.Не знам някой в БГ да не се продаде за 1 милион дори.Така,че не виждам от къде ще излязат тези честните,които не ги вълнуват парите и да поведат народа срещу властимащите в момента.

Анонимен каза...

Вижте кой и за какво ви използва и си правете сметка.http://izvestia.ru/news/545340

Анонимен каза...

Според мен първото и най-важно нещо е да се приеме ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА.Да се разсекретят всички досиета на агенти от бившата ДС.В момента от 240 депутата в НС 159 са били агенти на ДС.След това избори за ВНС и така...

Анонимен каза...

60-ти от посочения от теб линк единственото вярно следното мнение : Bulgaria had been a Soviet ally for 45 years against its people's will, and the results were tragic. The memories of the communist experiment, imposed on us by USSR are still fresh and painful, and we still cannot recover from it. The blame lies entirely on your filthy politicians and their puppets from the former Bulgarian Communist Party (now Socialist) who are still trying to bring Bulgaria back under Russian influence, using Bulgaria's dependency on Russian gas, even though we have chosen long ago to be a part of the European family, away from you! Just leave us alone, okay? We want nothing from you - neither your tourists (we have more than enough coming from the normal countries), nor your nuclear power plant, reminding us of Chernobyl and your criminal order to the ruling Bulgarian communist party back then to hide the real scale of the catastrophe from the people, nor your pathetic products like Moskvich, Lada, Mraz, and Raduga - symbols of the Soviet worthlessness and the poverty your political system brought to us. Thank you for helping us getting rid from the Turks 145 years ago, but what you have done to us ever since, is more than enough to make us want to have nothing in common with you. Just leave us alone, and stay away from us!
Ответить
Levski Sofia, вчера, 17:02

Анонимен каза...

troqnat e pogreban. troqntsi sa sairdjii i esnafi.

Анонимен каза...

www.svobodata.com

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=20

Анонимен каза...

Малко инфо за "лидерите" на протестиращите:
Ангел (Че) Славчев.
https://www.facebook.com/angel.ce.14
-член е на политическата партия „Нова левица” до преди 2 месеца, като стана известен с активното си участие в протестите срещу проучването и добива на шистов газ.
– “Като кординатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране” (в.Дума).
15.12.2012: Избран за: „Координатор на младежкия клуб към Националното движение “Русофили”.
Ангел Славчев пропагандира... [Прочети целия коментар] и разрешаването на марихуаната.
Виден лидер на крайното левичарство с агресивни изяви от години насам.
Беше сред хулиганите, които в нарушение на закона, поощрени от пасивното присъствие на полицията, организираха контрамитинг на митинг с искане за демонтиране паметника на съветската армия от центъра на София.
Обърнете внимание на яростната му злоба срещу американци, „турчуля” и срещу…възрастните хора!
Янко Петров
https://www.facebook.com/ianko.petroff
Свързан със СИЛА…
Чест гост на телевизия СКАТ.
Людмила Манова
https://bg-bg.facebook.com/ludmila.manova
организатор на протеста в Благоевград.
Тя е регионален координатор на граждански съюз „СИЛА”.
http://novinite.bg/articles/30379/Lyudmila-ot-Blagoevgrad-na-Kongresa-na-BSP-Pokajete-che-ste-na-stranata-na-horata
Людмила Манова от Благоевград участва в 48-ия Конгрес на БСП в НДК.
Дончо Дудев
https://www.facebook.com/doncho.dudev
е от НОВА СИЛА. Един от главните организатори.
Активист е на гражданското движение “Протестирай”.
Мениджър в месарска фирма, очевидно в добро материално положение.
Той твърди, че е професионален мениджър на протести!
http://www.regal.bg/show.php?storyid=1204046
- Откога и защо произвеждате колбаси от конско месо?
НОВА СИЛА
http://novasila.org/
председател: Антон Георгиев Сираков.
http://www.skat.bg/products.php?type=5&genre=2
http://novasila.org/flag.png
Статии в сайта:
-Защо НОВА СИЛА подкрепя Путин.
-Всички българи – на референдум! И да гласуваме с „ДА”!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |