Гостува ни посланикът на Палестина

* Негово превъзходителство д-р Ахмед ал Мадбух разговаря с кмета, посети и Националното изложение в Орешак

д-р Ахмед ал Мадбух разговаря с Донка Михайлова
НА ПОСЕЩЕНИЕ в Троян днес (22 февруари, петък) бе Негово превъзходителство посланикът на Палестина в България д-р Ахмед ал Мадбух, придружаван от първия секретар на посолството. Визитата бе по инициатива на госта, а целта – да се договори евентуално палестинско участие в подготвяната голяма Великденска изложба в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) – Орешак през м. май тази година, както и изобщо да се проучат възможностите за сътрудничество.

Д-Р МАДБУХ бе посрещнат от кмета Донка Михайлова, а на срещата в кабинета й присъстваха още зам.-кметовете Кольо Кацаров и Ангел Ангелов и председателят на Общинския съвет Минко Акимов. Градоначалникът запозна високия гост с историята на Троян и нашия край, като специално открои троянската занаятчийска слава през вековете и предприемчивостта на местните хора. Дипломатът пък изрази възхищение от културните постижения на страната ни и сподели свое любопитно наблюдение: “Българските шевици много приличат на нашите, които идват от древността, от дедите ни. Даже е трудно да се определи кои откъде са, ако ги видите заедно”. Приемам това посещение като една първа стъпка за  създаване на контакти, за по-нататъшни срещи и бизнес връзки, обобщи в края на разговора г-жа Михайлова. 

В ОРЕШАК д-р ал Мадбух имаше две спирки: в Националното изложение, където директорът Иван Чакъров го разведе из изложбените палати и бяха уточнени конкретни условия за участие на палестински творци в майската изложба; и в Троянския манастир „Успение Богородчино”, третия по големина православен храм в България.

ПРИПОМНЯМЕ, че в края на миналата година кметът и директорът на НИХЗИ стартираха серия срещи с представители на дипломатически мисии у нас; идеята бе да се печели интерес към Троян и да се търсят нови партньорства. През м. ноември Михайлова и Чакъров бяха приети от ръководителите на дипломатическите мисии на Австрия и Северна Корея – Герхард Райвегер и Зу Уанг Хуан; а непосредствено преди Коледа се срещнаха с посланиците на Япония и Индия - Цунехару Такеда и Дивябх Манчанда, и с втория секретар на посолството на Индонезия Дина Мартина. В края на м. януари бяха приети от посланика на Китайската народна република Гуо Йеджоу, а в троянската делегация бе и бизнесменът Христо Йовчевски.

Т21

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Свобода за Палестина, вън чифутите от България !

Анонимен каза...

Чифутите на о-в.Мадагаскар! Там един велик човек им беше отредил място!(20 април 1889 - † 30 април 1945). Бранейки се срещу еврейна, аз се боря за делото на бога.

Вижте Още Цитати от: http://pojelaniq-bg.net/citati-misli-frazi-na-adolf%20hitler.html#ixzz2LhXq8gNO

Анонимен каза...

Без Минко Акимов, не може да има среща, мероприятие или каквото и да било.

Анонимен каза...

Поглежда като крадлива маймуна из зад палма...

Анонимен каза...

На 4 юли т. г. 35-ти наказателен състав на Софийски градски съд осъди общопрактикуващия лекар Емил Антонов за книгата му „Основите на националсоциализма”. Съдът призна Антонов за виновен в престъпление по член 108, ал. 1 (проповядване на фашистка идеология и насилствено изменение на установения от Конституцията обществен и държавен строй) и по член 164, ал. 1 (проповядване на омраза на религиозна основа).

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

А къде са осъдените за проповядване на комунистическа идеология и тези които насилствено измениха установения от Конституцията обществен и държавен строй на 9 септ. 1944 г.? Защо няма такива ? Защо престъпници заемат до днес ръководни функции из държавата и общините?

Сегашната конституция струва колкото държавата, защото е направена от комунисти.

Анонимен каза...

Преди се говореше, че г-н Минко Акимов, заради съпругата си оказвал натиск на някои местни фирми. Но нищо от това. Знаем, до къде доведе града ни. Но също няма нищ. Той е не заменим, нищо не допринася за града ни. Но пак няма нищо, ще остане в общината. Без него неможе да се провеще каквото и да е събиране или среща. Той трябва да е в час с всичко което става в общината и града ни. Ако има възможност да препечели да е пръв, и от всичко което става тук в града ни да му донесе доход. Моля Ви сложете край на всичко това. Можете Ви господа от общината и без г-н Минко Акимов.
Подкрепям №3 и 4.

Анонимен каза...

Ако го нямаже др. Минко Акимов, какво ли щяхме да правим ние троянците? Без др.Акимов не може ли да се вземат решения за града и общината? Може би др. АКИМОВ е огледало на града ни? А може др. Акимов е градът ? Мале, мале, ако го нямаше този другар, щешели да има град Троян? Може би не! Когато си отиде др. Акимов, как ще съществува градът? Какво ще правим? Кой ще ни ръковод? Моля Ви др. Акимов, никога не ни оставяите!!!! Ние не мжем без Вас! Вие сте майка и баща!!!

Анонимен каза...

Браво! Следващите в списъка са посланниците на Иран, Северна Корея, Сирия, Либия, Мали, все развити икономики.

Анонимен каза...

3,4,8,9, (един и същ), промени малко стила, ако държиш да създадеш впечатление за масовост на мнението си:)))))

Анонимен каза...

Хех, що си мислиш, че милиционер може да се опише по по-различен начин ?

Анонимен каза...

Палецстинците имали интерес в отварянето на училище за камикадзета в Троян.

Анонимен каза...

№11 не "лижи" това са различни хора.И те изказват самата истина, Акимов е човек по далавера от която сама иска да печели. Той съсипа града ни. И ние все още го търпим да е в общината. Акимов от всичко черпи индивидуална печалба. Готов е за пари да прадоде не града ни, а самия себе си. А всъщност когато беше кмет прададе част от града ни. Позволи да се затворят цъфтящи завод. Не направи нищо за града ни. Изгони младите хора от Троян. Съсипа ни с една дума!!!!!

Анонимен каза...

С една добавка, да не забравяме и крадливото копеле Енкин.От него се започна,а Минца доразви темата с прилапването. Тези двамата трябва да се изселят от града ни. Иначе, те се подиграват с всички нас.

Анонимен каза...

Акимов, Акимов където мина пепел направи. Но от тази пепел натрупа пари. Върви си, защото само рушиш, а днес трудно се строй. Подай оставка. Твойто място е на Г. Трапе. Брой парите си и се радвай на старените си. Не пречи повиче, не ядосвай хората, не граби! Спри!

Анонимен каза...

Ама моля ви се! Марин Радевски е вложил много инвестиции в лицето Минко Акимов. Как така ще се махне!

Анонимен каза...

Време е! Заедно с др. Акимов да си ходи и Марин Радевски и много други частници в града които се смятат за елит. На които бедният троянец работи за стотинки. Които се отнасят с нещастният троянец зверски, увикват го и го тормязат. Тези монополисти на града смятат, че техните съграждани са роби. Използват ги за бели роби. Искат от тях,само да ряботят и да мълчат. Но всичко това го позволи др. Акимов, защото сложи край на заводите които изхранваха града ни и цялата община. Изгони младите и къдърни хора от града. Останаха само пенсионерите и тези които взе още се колебаят. Господа общински служители променети този тежък начин на живот на Вашите съграждани!!! Вярваме във Вас!

Анонимен каза...

Тази измет Д---а,защо не вземе да оправи мизерията зад малкият Пазар,ами е тръгнала да кани Мангали от Палестина.

Анонимен каза...

Време е да си ходят другарите Гечев и другарката Данчева, велики управители на Общински фирми, редно е кметицата да вземе отношение, зашото след две години ние ще веземе отношение.

Анонимен каза...

18-ти, наред ли си бе брат? Общинските служители да ти променят начина на живот? Ми промени си го сам, ако си кадърен!!!!
Аман от изкуфял народ в нета.

Анонимен каза...

21-ви. ПроЗд си на максимум. Дано не си общински служител!!!

Анонимен каза...

21-ви.Маика ти е проста че те е родила,паразит със паразит.

Анонимен каза...

А вий последните двамца кви сте?
Мрънкачи без възпитание!

Анонимен каза...

23-ти Ама изобщо нямаш на представа колко си прост ха-ха.

Анонимен каза...

№21, аз не искам да ми променят живота. Аз искам да ни осъщестявт нормален начин на живот. Да не се срамувам, че живеея в Троян. Да има къде да работя като нармален бял човек. Аз искам да си вържат както трябва служебните задължения. А не, да чакат от всичко финансова изгода. Плащами данъци, улиците са копка до копка. Градът ни е потънал в мизерия. Стоежи /временни незакони/ навсякъде. Разрошиха се заводите. Има само няколко фирми в които можеш да работиш като роб, нямаш никакви права. И искуствено се величаят техните собственици. Защото са общински съветници или спонсори. Училищата ни са под вясаква критика. Дори т. нареченото голямо училище-елитно СОУ В. Левски. То е като една хубава червена ябълка, а вътре сплута и с червеи. Нямаме никакви магазини. Т-маркет само на думи. По коледните и новогодишните празници се продаваха изостанали стоки. Например кашкавала мухлясъл и т. нататък....Какво се прави за обикновения човек в този град? С какво може да ни зарадват? Едва ли има с по-ниски заплати от нашия град друг и с по-високи цени на стоките. Градът ни бавно замира, стана село. Какво направихме за младите хора? Нищо! Ето защо те отлетяха като полетни птички в други градове или в чужбина. Още след 7 клас се налага да отидат децата ни да учат в друг град. Защото няма специалности които се търсят на трудовия пазар. Някой ще каже, че развиваме туризъм. Само зимата на Беклемето от части. Инак в града ни няма туризъм. Всичко е пародия. Работих в тази свера. Наслушах се на отрищателни мнения от посетителите в града ни. Чух хубави думи само за Троянския манастир, за музея в Ч.Осъм и на центъра в Троян, и изложбата в Орешака. И всимко свършва до турк.Какво ще кажеш №21? Аз съм нарет барат. А ти наред ли си да обиждаш хората. Що се отнася за мен, аз се сятъм за кадърен и си промених доколкото е възможно в този град положението. Имам самостоятевлно жилище, работя по специалността си, вземам добра заплата с която да издържам семейството си и да покривам ежидневните си нужди. Позволявам си екскурзии и почивки. Но аз не гледам само за себе си, аз гледам за всички защото ние се загубихме като хора. Работата ми е свързана с пътуваме и виждам как живеят хората.Въпреки кризата в България, виждам какво се прави в другите градове. Ето защо №21 и други като него когато незнаете нещо не пишете глупости и не обиждаите.

Анонимен каза...

Много си прав 26. И много други които пишите реалността в града ни сте прави. Но малцина са като вас да поглеждат истината право в очите. "Сама птичка полет не прави". Дано имате още много превърженици, и в най-скоро време в града ни да грейни слънце. Да се промени положително живота ни.
Успех!

Анонимен каза...

Bravo 26-ti

Даниел Сираков каза...

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА НИКОЛАЙ ТЕРЗИЕВ...

Анонимен каза...

Супер 26!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |