Полицията и Общината обсъдиха протеста

* Подадено е уведомление за предстоящия протест на 18 ноември, мястото същото – на разклона за Калейца, начало 12:00 ч. * Обявени са исканията: за по-висок стандарт на живот, срещу увеличението на „Гражданската отговорност“ и автомобилните налози, срещу високите цени на горивата, в подкрепа на майките с „уж“ болни деца и
 за свобода на словото
Глас народен
На срещата в Общината за обсъждане на протеста – гл. инсп. Радостина Петкова, зам.-кметът Ангел Ангелов и гл. инсп. Милен Бочев, 14 ноември 2018 г.
НА 14 НОЕМВРИ, сряда, в Община Троян се е провела среща по инициатива на ръководството на РУ на МВР – Троян, съобщи PR-ката на общинската администрация Станислава Вачева. Причината – провелият се на 11 ноември протест в Троян и предстоящият на 18-ти втори троянски протест. В срещата участвал зам.-кметът Ангел Ангелов (кметът Донка Михайлова е извън България – бел. ред.), а от полицейска страна – началникът на РУ на МВР гл. инсп. Радостина Петкова и началникът на сектор „Охранителна полиция“ гл. инсп. Милен Бочев.

ОБСЪДИЛИ се мерките за координиране на действията и мирно протичане на протестите. Г-н Ангелов повдигнал въпроса за обезпокоителна информация в някои медии за нарушаване правата на гражданите при провелия се през миналата седмица протест. Представителите на двете институции заявили ясната си воля протестите да преминават мирно и без конфронтации, каквито призиви отправя и Министерство на вътрешните работи. 

МЕЖДУВРЕМЕННО в Община Троян постъпи уведомлението за предстоящия за мирен граждански протест, който ще се проведе на 18 ноември от 12:00 ч. до 20:00 ч. Протестът е с искания за „по-висок стандарт на живот; против увеличението на „Гражданската отговорност“ и данъците; против високите цени на горивата; в подкрепа на майките с „уж“ болни деца; свобода на словото“. Митингът ще е от 12:00 ч. до 14:00 ч. на входа на Троян (разклона за с. Калейца), а автомобилното шествие – от 14:00 ч. до 17:00 ч.

Момент от протеста на 11 ноември 2018 г., входът на Троян
ЗАЯВЕНИЯТ МАРШРУТ на шествието е следният: „С МПС-та ще се тръгне от разклона за с. Калейца в посока към Кнежки лъг, като ще се преминава по ул. „Васил Левски“, посока кръговото кръстовище на Общински пазари, по ул. „Димитър Икономов-Димитриката“ и по ул. „Захари Стоянов“ (покрай РУ на МВР - Троян), минава се по ул. „Ген. Карцов“ до кръстовището при „Старата къща“ и оттам се преминава на ул. „Христо Ботев“ до паркинга на Община Троян, където МПС-тата се паркират и шествието продължава пеша по ул. „Христо Ботев“ до кръговото кръстовище и се тръгва по ул. „Симеон Велики“, ул. „Спас Балевски“ и ул. „Васил Левски“ в посока кръговото кръстовище на Общински пазари и оттам обратно по ул. „Васил Левски“ към пл. „Възраждане“ (последна точка на протеста)“. Молим жителите и гостите на града да се запознаят с подадения в уведомлението маршрут, за да са информирани при предприемане на пътувания и да се избегнат конфликтни точки, призовават от РУ на МВР – Троян и Община Троян.

Т21, по информация на Община Троян

Бележка на редактора

Българската мъдрост „Наведена главица сабя не я сече“ е глупост

* А пък тезата, че полицията е враг, няма как да е вярна – да не забравяме, че наскоро и полицаите стачкуваха, а сега националният полицейски Синдикат излезе с декларация в подкрепа на протеста

ТРОЯНЦИ протестират. Срещу увеличението на задължителната автомобилна застраховка „Гражданска отговорност“ и автомобилните данъци, високите цени на горивата и в подкрепа на майките с „уж“ болни деца. Най-общо – за социална справедливост и срещу българската бедност. Без политически искания, каквито издигнаха протестиращите на други места в страната и без наортачване с политически партии, каквото също имаше на други места. Това става ясно от уведомлението за предстоящия втори протест в неделя, 18 ноември. Протестът е справедлив, това е ясно на всички. И, мисля си, точно защото малко протестирахме, да не кажем – никак, в последните седем-осем десетилетия от 1944 г. насам, сме на този си хал – последанковците, тоталните аутсайдери на Европа; защото българската мъдрост „Наведена главица сабя не я сече“ е глупост, философия на аутсайдерите и последанковците, но тази е голяма тема и не му е тук мястото.

СЕГАШНИЯТ троянски протест започна миналата неделя, 11 ноември и някак от нищото се „накървави“. Първоначално се разрази истинска истерия срещу троянската полиция – че арестувала несправедливо двама, че употребявала сила, че пресирала протестиращите. Един вид – била употребена срещу народа. Из фейсбук се казаха какви ли не неща срещу троянските полицаи – грозни думи, обиди, заплахи, чухме, че имало и последващи агресивни действия (натрупани дървета върху личния автомобил на един от униформените). На всичко това се поддадоха мнозина. Но се оказа, че истината е по-друга – двамата арестувани си го просели, и двамата били със свалени номера на колите, с които протестирали (?!), единият без книжка, другият с бабаитски изцепки. Отделно – протестът се състоял без задължителното уведомление (в Общината), без огласени искания, без излъчени водачи и преговарящи. Говорих с участници, сериозни и отговорни хора, които признаха тези грешки. Признаха и това, че сред протестиращите имало всякакви, и истински, и други, които по-скоро гледали да става джумбиш и в джумбиша да се правят на „големи“. Категорично обаче отхвърлиха предположението за партийна (партизанска) намеса и платени подмолни действия.

СЛЕД ТОВА махалото отиде в другата посока. Заляха ни медийни атаки, и на национално ниво, срещу троянските протестиращи, а двамата задържани, и особено единият от тях, бяха изкарани и от дявола по-черни – престъпници, дегенерати, келеши. Което, разбира се, също не е вярно. И зад което прозират неинтелигентни опити да се изкриви, омаловажи, обезсили протестът и справедливите му искания. И да се изкарат всички протестиращи лоши. С други думи, прозират нашенските партизански хватки.

СЕГА какво? Надявам се протестът на 18-ти да е истински протест. И да брани справедливите си каузи както трябва. А пък тезата, че полицията е враг, няма как да е вярна – да не забравяме, че наскоро и полицаите стачкуваха, а сега националният полицейски Синдикат, в който членуват и троянски полицаи, включително началникът на РУ на МВР - Троян гл. инсп. Радостина Петкова, излезе с декларация в подкрепа на протеста.

Генадий Маринов 


4 коментара:

Троенец каза...

Е да де ама,знае ли човек дали няма да го питат утре що е с дънки и не се е обръснал...по заповед на Р.П.

Unknown каза...

Днес имахме среща с полицията и имаме уверението ,че всичко ще бъде спокойно и без изненади .От наша страна ,ние ги уверихме, че протеста е мирен и не е срещу полицията.И няма да приемем никакви провокатори.Борим се за справедливост.И срещу всички безобразия в България .

Tsarovski каза...

Г-н Маринов , както разбирам Вие сте един от организторите на протеста. Имате подкрепата на месната власт и може би на някой олигарх? Кой са другите организатори ? Дайте да видим кои са , какво и как са постигнали и дали може да им се вярва. Всеки има право на протест и иформация , но да се спазват законите и да не се пречи на другите хора. Може би в понеделник , ако пуча ви успее , ще направите заплатите по 5000 $ и вие ще бъдете новия шеф на пропагандата. Някой все пак трябва и да работи. Няма да може Вие да управлявате държавата само по фейсбук.

Unknown каза...

Уточнено ли е ,колко човека ще бъдат профилактирани !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |