Поставяме няколко въпроса и чакаме отговори

* Толкова ли няма ли кой да махне парцала от пътния знак на тази натоварена троянска улица?
Читателите ни пишат
Завитият с парцал знак на ул. "Опълченска", 10 ноември 2018 г.
ГРАЖДАНИТЕ са бесни, но така им се полага, защото повечето си мълчат и търпят. Затова поставяме няколко въпроса и чакаме отговори от Община Троян, въпреки че на някои от тях трябваше да ни отговорят отдавна. Въпросите ни са следните:

1. ЛУНА ПАРКЪТ до Виенската сладкарница трябва ли да унищожи още едно дърво, за да се вземат мерки?

2. ЗА ИМОТ на ул. „Ген. Карцов“ 76, собственост на същия нарушител от първия ни въпрос, там миналата година се появи колче за паркиране, питахме без отговор, а тази година до колчето изникна още едно. Въпросът ни е – ако този имот е частен, защо собственикът не го почисти, загради и го направи законен паркинг, за който получава пари и плаща данъци?

3. ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО в града, което показва, че имаме нещо общо с Апостола на свободата Васил Левски, е паметната плоча, откъдето всяка година тръгва походът/кросът „По стъпките на Левски“. Сега тротоарът пред плочата е завзет от една Баничарница и никой не ги закача да си махнат оттам масите и чадърите, въпреки изразените недоволства от граждани и от общинския комитет „Васил Левски“. Защо, нали всеки управленски кабинет е украсен с портрет на Левски?

4. НА УЛ. „ОПЪЛЧЕНСКА“ (до Големия пазар) преди 2-3 месеца се извърши изкърпване на уличното платно, което си беше отбиване на номера, тъй като на мястото на дупките се появиха неравности (цял взвод „легнали полицаи“). Кой извърши и кой допусна този некачествен пътен ремонт?

5. ПРИ СПОМЕНАТИЯ „ремонт“ на ул. „Опълченска“ движението на ППС-тата беше отбито в едното платно, като съответният указателен пътен знак бе завит с парцал и си стои завит и досега. Толкова ли няма ли кой да махне парцала от пътния знак на тази натоварена троянска улица?

6. КАТО ГОВОРИМ за дупки, бяха закърпени две големи дупки до НУПИ „Проф. Венко Колев“, които след 10-тина дни се напукаха и пак трябваше да се ремонтират. Защо така?

7. ПРЕЗ ЛЯТОТО беше подменен част от водопровода в мах. „Райковска“, след това там беше асфалтирано, но така, че да не личи, че е асфалтирано – където водопроводът минава през пътя, асфалтът е пропаднал с около 5 см, така е по цялото протежение на пътя от града до махалата. Не можеше ли да стане по друг начин?

Част от маркираните с "Х" клатещи се плочки по новия тротоар на ул. "Ген. Карцов"
8. КАТО ВРЪХ на безхаберието ще посочим ремонта по ул. „Ген. Карцов“ от кафене „Рио“ до механа „Старата къща“. Свършиха ли се другите, та там работиха само неквалифицирани цигански бригади, идващи в 11:00 ч. и тръгващи си в 16:00 ч., а техникът, който трябваше да контролира работата им, сега брои колко от поставените плочки на тротоара не се клатят и маркира другите (клатещите се) с тебеширени кръстчета? И един допълнителен въпрос по темата: Когато започна ремонтът по ул. „Ген. Карцов“, на въпроса ни какво точно ще се извършва, представители на Общината отговориха, че колкото по-малко знаем, толкова по-малко ще мъркаме – допустимо ли е такова отношение?

8 ноември 2018 г.
От името на група троянски данъкоплатци: Илиян Гачев

1 Коментара:

Коки каза...

Здравейте ,
Преди няколко месеца асфалтираха улица "Свети свети Кирил и Методи" , но на кръстовището с улица "П.Р.Славейков" отводнителната шахта е пропаднала.Не е нормално на три месеца ремонт и да пропадне.
Гена като отидеш до колора за бира направи снимка на шахтата , да видят хората за какво става дума

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |