Донка Михайлова с трето отличие в класацията „Кмет на годината“

* Тазгодишният приз е в категорията „Ин витро програми“ * Кметът: „Третото поред отличие за пет години е отличие за троянци. Тазгодишният приз „Ин витро програми” е в резултат от
 работата на много хора“
Отличници
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова спечели отличието в категорията „Ин витро програми“ в тазгодишната класация „Кмет на годината“. Кметската надпревара се организира от 2013 г. с допитване по интернет, организатори са сайтът „Kmeta.bg“ и вестник „Кмета.bg“. Категориите тази година бяха: комплексната и най-престижна „Кмет на година“ и „Кмет на гражданите“, „Инвестиции и работни места“, „Паркове и екотранспорт“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Видеонаблюдение и сигурност“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации в образованието“ и „Smart City“; като призовете във всяка от категориите са за малка (до 20 хил. жители), средна (до 50 хил. жители) и голяма (над 50 хил. жители) община. Гласуването се проведе от 22 октомври до 13 ноември, а церемонията по награждаването се състоя на 15 ноември в зала 9 на НДК в София и бе предавана по Националната телевизия (БНТ).

ОТЛИЧИЯТА в категорията „Ин витро програми“ връчи издателката на всекидневника „24 часа“ Венелина Гочева. Но тъй като кметът на Троян Донка Михайлова не бе в страната, наградата от нейно име получи зам.-кметът Розалина Русенова. „Радвам се, че поне малко сме помогнали за преодоляване на демографската криза в страната“, бе шеговитият коментар след приемането на отличието. Призът е за ангажираността на г-жа Михайлова с Общинския фонд за асистирана репродукция и грижите на Община Троян за децата и младите семейства. Кметът на Троян бе призьор в класацията „Кмет на годината“ и в предишни две години – през 2016-та заслужи отличието в категорията „Кмет на гражданите“, а през 2015-та в категорията „Здрави жители“.

Донка Михайлова
„БЛАГОДАРЯ на всички граждани, които излъчиха и подкрепиха кандидатурата ми в „Кмет на годината”. Третото поред отличие за пет години е отличие за троянци. Тазгодишният приз „Ин витро програми” е в резултат от работата на много хора и най-вече на общинските съветници и на колегите от общинска администрация. То е повод да продължим усилията си за една по-ефективна политика за подкрепа на младите семейства след въвеждането на еднократните помощи при раждане; пакета от мерки, подобрили детското и ученическо хранене при достъпни цени; финансирането от общинския бюджет на 56% от себестойността в детските градини и на 50% – в детска млечна кухня и детски ясли; инвестициите в АГ отделението и много други. Резултатите - плавен ръст в раждаемостта в общината в последните три години. Продължаваме да работим за ускоряването за този ръст“, написа в страницата си във фейсбук кметът Михайлова.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |