„Децата на Априлци“ на празника на Врабево

* Младите музиканти плениха публика и гости и получиха поздравления от кмета на селото; кулинарния щанд на училището допълни
 успешното представяне
Изяви
Духовият оркестър "Децата на Априлци" свири на празника на Врабево, 8 ноември 2018 г.
УЧЕНИЦИТЕ от духовия оркестър „Децата на Априлци”  внесоха празнично настроение и тържественост на празника на  с. Врабево, 8 ноември. Оркестърът е към НЧ „Светлина - 1895 г.” в Априлци и се състои от ученици от местното СУ „Васил Левски” на възраст от 9 до 18 години с ръководител Бойко Ковачев. Благодарение на таланта, дисциплината, трудолюбието си и постоянството на своя ръководител младите музиканти се изявяват на различни мероприятия и фестивали. Оркестърът скоро празнува своята първа годишнина, но с желанието си да радват, да творят и да разпалват любовта към българския фолклор децата плениха публика и гости на празника на Врабево. 

ИДЕЯТА за участието във Врабево бе приета с голям ентусиазъм не само заради празника, но и да покажат своето уважение и да зарадват Ванеса и Любомир Владимирови, музиканти от оркестъра, както и всички деца от Врабево, които учат в Априлци. „Децата на Априлци” за пръв път участваха в такъв род изява и бяха горди, че лично кметът на селото Иван Карагьозов и председателката на читалището Милка Стратева ги поздравиха за участието им.

Вкусният щанд на младите кулинари от СУ "Васил Левски", Априлци
И ЕДНА съпътстваща изява. Ученици от гимназиалния курс на училището от професионалната паралелка по ресторантьорство и готварство приготвиха разнообразни кулинарни специалитети и ги представиха на специален щанд. А група ученици от 7. клас с радост застанаха зад щанда. Вкусното кътче на СУ „Васил Левски” (Априлци) привлече вниманието и на кмета на община Троян Донка Михайлова, която с радост опита от сладките изкушения на младите кулинари.

Деница Николова,
секретар на НЧ „Светлина – 1895 г.”, Априлци

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |