Златните момичета на Априлци

* Момичешкият ансамбъл „Балкански букет” спечели два златни медала от Европейския шампионат по фолклор, ръководителката Милена Илева – с наградата „Маестро” * Жулиен ван Домелен: „Всички в Априлци се гордеем с тях!”
 
МОМИЧЕШКИЯТ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „Балкански букет” (в групата има и едно момче - Йоан Стефанов) от гр. Априлци спечели два златни медала на Европейския шампионат по фолклор „Евро Фолк 2011”, научи Т21. Песенната надпревара, чийто домакин бе Несебър (8-18 юли), е един от 35-те фестивала (кръга) на Музикални празници „Euro Folk”, провеждащи се под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (EAFF). Големият шанс, който дава „Euro Folk”, е, че на всички изпълнения се правят професионални записи, а отличените се излъчват многократно в ефира на Европа (телевизии и радиа в различни европейски страни).
 
ЗЛАТНИТЕ ОТЛИЧИЯ на сладкопойните момичета от Априлци са в двете възрастови групи – хорът ни (общо 40 участнички на възраст от 5 до 13 години) бил разделен на две, като и малките, и по-големите от нашите доминирали и омаяли публика и жури с кристалните си гласове и изключителния синхрон на изпълненията. Друго голямо признание за априлчани е специалната награда „Маестро”, връчена на ръководителката на „Балкански букет” Милена Илева. На 15 юли златните момичета бяха посрещнати подобаващо в родния Априлци, където бяха аплодирани от десетки приятели и почитатели. 
 
 „ТОВА Е ЕДНО ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ за техния талант и упорита работа. Всички в Априлци се гордеем с тях!”, написа ни по електронната поща французинът Жулиен ван Домелен, който заедно със съпругата си Мария, българка, от няколко години живее в курортното градче под Марагидик. Мария и Жулиен са собственици на туристическата фирма „JMB Active” и именно те бяха инициатори за набирането на дарения за участието на „Балкански букет” в Европейския шампионат по фолклор „Евро Фолк 2011”. 
 
А ИМЕНАТА НА ПОМАГАЧИТЕ, допринесли с „думи, действия или пари” и заслужаващи специални благодарности, са: Община Априлци и лично кметът Младен Пелов; Диана Манова и Детска къща „Монтесори”; Ива Маринова и екипът на Iventas; Веселина Николова и екипът на OGRA; Хелмут Швайгхофер и Александра Пол; Кристина и Луиза Сетерки; Деси Цветкова; посланикът на Алжир в България Негово превъзходителство Ахмед Буташ; Станислава Нанкова и Никола Христов, директор на училище „Васил Левски” в Априлци. 
 
И ОТ НАС – браво и честито! Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво Горди сме!

Анонимен каза...

Браво на тези невероятни сладурчета.Успехите да ги съпътстват винаги.

Анонимен каза...

И Априлци ни изпревари. Минко Акимов, махай се!

Анонимен каза...

Няма да се маха,МИНКО с тебе сме ЗА..................................пенсия
хахахахахаааааа

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |