Поредни награди от чужбина за духовия ни оркестър

* Нашите - №1 на Международния фестивал на духовите оркестри в Хатщед, Германия; маестро Илиян Тодоров – с приза за най-добър диригент

ТРОЯНСКИЯТ Общински духов оркестър с мажоретки, ръководен от маестро Илиян Тодоров, преди дни се завърна с поредна награда от чужбина – Купата на победителя в класацията за цялостно представяне на 10-я Международен фестивал на духовите оркестри „Шпиелмансцуг” в гр. Хатщед, Германия.

НАШИТЕ МУЗИКАНТИ се представили в категорията концертиращи оркестри и постигнали гросмайсторския резултат от 193 точки от 200 възможни – най-висока оценка от всички участници. На второ място, с 40 т. по-малко, се класирал състав от далечно Мексико, а на трето – поляци. Наред с приза за №1 духовият ни оркестър бил отличен и с една престижна персонална награда – за най-добър диригент на маестро Тодоров. В конкурсната програма троянци се представили с ефектното изпълнение на „Карибски пирати”, добре познато и на троянската публика, и с една компилация по Марин Големинов и Любомир Пипков, подготвена от диригента специално за това участие.

ПРЕДИ ТРИУМФА В ГЕРМАНИЯ троянският оркестър се представил по шампионски и на Международния фестивал на младежките духови оркестри в гр. Швече, Полша – тук възпитаниците на маестро Тодоров били най-добрите сред общо 8 състава и завоювали първа награда на Асоциацията на диригентите.

Т21

7 коментара:

Бианка каза...

Браво.Вие сте най-добрите!!!

Анонимен каза...

Честито!!!!!!!!

Анонимен каза...

Това да не е София на Гейпарад !!!!!!Бравус

Анонимен каза...

БРаво 3 ,или на кумунистически пленум

Анонимен каза...

3и4-ТЪПАНАРИ!!!!!!

Анонимен каза...

Браво!
Живея близо до училище "Св.св. Кирил и Методий" и когато духовия оркестър прави репетиции отварям прозорците - много е приятно,имам чувството ,че съм на площада във Варна...там за радост на туристите правят такива концертии и то съвсем близо до шадраваните/ техните работят/.

Анонимен каза...

Тъпанарка поръбена: Ииии...и, че убооу туй първоту чиляк с калпак на фототууууу. Ух, оф на баба! Давайти му телефонят да му звънна та да посвири на баба!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |