Доктор по икономика от Сеул и поп звезда на работа в Община Троян

 * Симеон Арнаудов е работил в два престижни университета в Южна Корея и има семейство в Тайван, но избира да се върне при корените си в Орешак и Троян * Елица Наумова е с национална известност на поп сцената и дълго е пътувала по света, но прави същия избор * „За нас всичко различно от Троян е чужбина“
Невероятно, но факт
Троян отвисоко

ДВЕ любопитни нови назначения в общинската администрация в Троян (Община Троян) – поп звезда в отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ и доктор по икономика от Сеулския национален университет в отдел „Общинска собственост и икономика“. Имената на двамата нови служители са Елица Наумова, познатата и обичана от троянци изпълнителка и авторка на поп музика, добила национална известност, и Симеон Арнаудов, завърнал се от Азия в началото на 2020 г. и след кратка преподавателска кариера в Софийския университет избрал Троян, откъдето са корените му. За двойния кадрови удар научихме на първата за годината месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова, 21 януари – Елица бе водеща, заместваше излязлата в отпуска (по хубав повод, както уточни г-жа Михайлова) пиарка Станислава Вачева, а Симеон представи новата инициатива на Община Троян за привличане на IT специалисти в района. Разбира се, веднага попитахме двамата за мотивите им да вземат такова решение, както и да допълнят визитката си.

Симеон Арнаудов, Троян, 21 януари 2021 г.

ДУМИТЕ на Симеон, който видимо се притесняваше да говори за себе си, бяха: „За момента амбициите ми са да работя в Община Троян и да помагам с изготвяне на анализи и в екипи, разработващи политиките за изпълнение на основните общински цели. Моите корени са от Орешак и това ме върна в България. От 2007 г. до началото на 2020 г. бях в Далечния Изток, в Южна Корея, където се занимавах с академична работа в два университета – Висшия корейски научно-технологичен институт (Korea advanced institute of science and technology), вторият по важност университет в Южна Корея, и после в Сеулския национален университет (Seoul National University), най-рейтинговия университет не само в страната, но и в цяла Азия, откъдето получих предложение да направя докторат. Академичните ми битки с науките и защитата на доктората приключиха през 2018 г., след което се преместих в Тайван, където е семейството ми. Но винаги съм имал амбицията да се върна в България и ако мога да допринеса с моите знания и моя опит за страната си. И избрах това да бъде родното място на моите баба и дядо – община Троян. Не София, в София нямат нужда от хора като мен, а в Троян, където има нужда от специалисти и повече млади хора“. Научихме още, че г-н Арнаудов има две деца, Йоана и Димитър, които скоро ще пристигнат тук от Тайван. „Надявам се да имам хубаво развитие – в личен и в професионален план“, заключи икономистът, избрал Троян пред Сеул, Тайван и София. 

Елица Наумова, Троян, 21 януари 2021 г.

„РАДВАМ се, че ме смятате за звезда, аз не се възприемам като такава, все пак благодаря. Аз също попътувах доста извън България и мога да кажа за себе си, че се пренаситих в един момент от цялото това пътуване. Може би разбрах, че някои неща не са по-важни от това, човек да се върне там, където са корените му. И това желание изплува в някакъв момент по-силно, тогава просто потърсих начин да бъда близо, да бъда тук и да служа с дарбите си, ако мога така да се изразя, които Бог ми е дал, да бъда полезна. Просто в Троян, просто ми се иска да бъде така“, сподели за себе си Елица Наумова. А г-жа Михайлова прибави една скорошна история към казаното. Преди две-три седмици млада двойка, която от години е в Ирландия, дошла в Община Троян, за да направи младоженческо дарение за родния град, където се връща да живее, кметът ги попитал защо са избрали Троян, отговорът им бил: „За нас всичко различно от Троян е чужбина“.

И ОТ НАС – успех на Ели и Симеон, на младата „ирландска“ двойка също. И дано за всички тях проектът „Троян“ бъде траен и успешен.

Генадий Маринов 

Начало

1 Коментара:

Idi каза...

Нищо против хората, но на общината им трябват специалисти.
Имаше едно предаване България Търси Таланти , там имаше един господин който дърпаше автомобил с ... намерете го и той може да работи в общината.
Пак повтарям нищо лично към хората от статията.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |