Намалиха данъка на автомобилите

* Донка Михайлова: Намалението е поносимо за бюджета, ще компенсираме с по-добра събираемост * Марин Радевски: Общината се лишава от значителни приходи, не това е пътят да пълним хазната

ДОБРА НОВИНА за многобройните собственици на автомобили в Троян и района – данъкът за автомобилите пада от 1,5% на 1,3%.
Това предложение на кмета Донка Михайлова бе прието на последната за годината сесия на Общинския съвет (22 декември 2011 г.), макар и с известна съпротива.

„НАМАЛЕНИЕТО е поносимо за бюджета. Правим го в интерес на гражданите. Около 60 хил. лв. по-малко ще влязат в общинската хазна, но ще компенсираме с по-добра събираемост”, в кратко експозе пред съветниците обясни мотивите си г-жа Михайлова. Тя бе категорична, че досегашната практика не е нормална - троянци да си регистрират автомобилите в други градове, защото там е по-евтино.

СЪВЕТНИКЪТ от „Избор за Троян” Николай Тодоров заяви, че неговата коалиция застава зад кметското предложение и е хубаво, че кметът изпълнява предизборните си обещания; но е малко хазартно, ако движещият мотив е, че в другите общини е по-различно. „Ако утре в тези общини стане иначе, Троян пак ли трябва да ги следва?”, риторично запита г-н Тодоров.

ПО-ОТЧЕТЛИВО НЕСЪГЛАСИЕ изрази инж. Марин Радевски (ГЕРБ). При обяснението на отрицателния си вот г-н Радевски заяви, че по този начин Общината се лишава от значителни приходи и че не това е пътят да се пълни общинската хазна. Съветникът обаче уточни, че той лично като собственик на голяма фирма има най-голяма изгода от намаляването на автомобилния данък, но становището му е принципно.

В КРАЙНА СМЕТКА предложението на кмета Донка Михайлова за намаляване на данъка на автомобилите бе приет с внушително мнозинство (конкретните ставки ще можете да прочетете в решението на Общинския съвет).

Т21

111 коментара:

Анонимен каза...

Крайно време беше да започнат да се взимат разумни решения и да се помисли за хората, а не само за местните олигарси!
Сега е на ред да се пречупи статуквото и най - после да се вкара един голям хипермаркет в този град, с което да се спрат тези безумия в троянските магазини.
Господа съветници - хората изнемогват!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Община Троян има най-високите местни данъци за МПС и вместо да се търсят други алтернативи старото ръководство постоянно го повишаваше.Освен това този голям проблем многократно е ставал повод за коментари точно тук в този сайт. Браво на Донка Михайлова! Пожелавам й всяка следваща година да намалява данъците. Името няма да си пиша, за да не започне някой селянин да пише злобни коментари.

Л.Д.

Анонимен каза...

Господин Радевски да компенсира разликата с повече данъци от собствената си фирма,изплатени на Общината.Не за сметка на работниците,обаче!!!!!Подкрапям изказването на 1-и,цените в Троян са убийствени!!!!

Анонимен каза...

Подкрепям и 3-те коментара, и изказвам същото мнение към г-н Радевски.
Госпожа Кметицата има време за още една промяна до края на годината ,и така ще влезе много свежо в новата, с комфортна преднина и подкрепа от хората.От мен има букет цветя и диск с музика на всички поп диви :)

Анонимен каза...

Предлагам на големите фирми, и хората с големи доходи, и сметки в банките, да не се намалява данъка на автомобилите! Добре ще е!

Анонимен каза...

БРАВО

Анонимен каза...

Обложете ОВ4АРЯ, оттам ще компенсирате разликата :)

Анонимен каза...

Светъл лъч в мъгливия Троянски ден!!!

Анонимен каза...

Браво Михайлова! Знаех си, че си човек, който държи на думата си.

Анонимен каза...

Май да пръв път от доста време насам имаме за кмет човек с мъжко поведение.

Анонимен каза...

Сега кметицата да върне и старите такси за смет както правят вече повечето кметове и то на най-богатите градове в БГ, и им гарантирам още един мандат от сега.
Трапчанския и олигарсите около него за които големите данъци естествено не са проблем закопаха градът и най вече дребния бизнес.Радевски какво се прави на интересен като от преди миналата коледа е намалил наполовина заплатите на робите си и му е през оная работа колко ще му са данъците.За една година си е избил вече всички данъци поне за 10 години напред.

Анонимен каза...

Браво!
Най-после един човек да помисли за жителите на гр. Троян. Но молим г-жа Михайлова да продължи да мисли и работи за града. Нека продължи с ремонта на улиците и кварталите. Всеки един квартал нека се поднови. Да има хубави улици и детски площатки. Трябва нашата кметища да поработи и в/у осветлението на града. Има улици и квартали които са на лунно осветление. Най-вече умоляваме Михайлова да посети ж.к. Буковец да го разгледа и да поработи за негов ремонт.
Молим г-жа Михайлова да поработи в/у работните места в града и да се създадат нови и повиче работни места за младите хора.
Умоляваме г-жа Михайлова, въпреки да и е трудно и да среща много опоненти да продължи да си изпълнява предизборните обещания и да работи за града и жителите в него.
Успех на нашата кметица.

Анонимен каза...

Нашата кметица!

Анонимен каза...

Браво..............с право гласувах за БСП
вижте кой работи за гражданите.....
БСП БСП БСП------------ВЯРНО ЛИ НАЬЗНАчИЛИ оня педал куцарУФ за зам.кимет-грешкааааааааааааа

Анонимен каза...

edin savet: na nov na4alnik(kmet), i na malko prase ne se radva,4e ne se znae kakva svinq 6te izleze.

Анонимен каза...

Да, Кацаров вече официално работи като заместник кмет. Толкова важна новина за града ни, а Троян21 и дума не обелват за това. Интересно! Защо така бе Генадий???

Анонимен каза...

ЕM/SI: Госпожо Кмет, като първа стъпка за облекчаване на данъчното бреме и повишаване на събираемостта го приветствам.Не крия, че съм обмислял вариант да плащам данъците на автомобилите си в съседен град, след като променя адресната си регистрация по лична карта/ 25 лв. за нова ЛК/.Разликата в данъка е повече от 20 лева за автомобил/при 3 автомобила, ремарке и мотор/ разликата е чувствителна, но за сметка на това е всяка година. Не го направих,въпреки че имам жилище и в съседният град и регистрация по настоящ адрес там, което е изискване за промяна на постоянният адрес по ЛК, а оттам и дължимия данък за автомобили/.Препоръчвам втора стъпка-общината да изиска информация от КАТ Ловеч за регистрираните автомобили на територията на община Троян, сравнете броя им с декларираните в данъчното в Троян,ще получите разлика. Поканете недобросъвестните и "пропуснали" да ги регистрират в данъчното в Троян и съберете вземанията.Тази разлика ще компенсира намаления данък.

Анонимен каза...

до EM/SI ОБЩИНАТА ВЕЧЕ Е ИЗИСКАЛА СПРАВКА ОТ КАТ И РАБОТИ ПО ОТКРИВАНЕ НА НЕДЕКЛАРИРАНИТЕ МПС В ОБЩИНАТА,,,,,,,,,,ТАКА,ЧЕ ТАЗИ СТЪПКА ВЕЧЕ Е ПРЕДПРИЕТА :)

Анонимен каза...

Браво Госпожо Кмет,хотелиерите също се надяват ,че ще намалите туристическия данък който плащаме за празните хотели .

Анонимен каза...

Относно празните хотели...

Госпожо Кмет, задействайте хората отговарящи за туризма, да правят проверки и да проверяват заетоста на хотелите в троянско.
Троян въпреки никаквата или грешна реклама през годините, се радва на голяма популярност и добра заетост на голяма част от хотелите.Друг е въпроса,че лакомията и алчността на много новоизлюпени хотелиери е огромна и само реват.
Положението при хората собственици, на къщи за гости и стаи под наем е друго,там може веднага да се намали ставката!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Михайлова!!! Нека води и за напред такава социална политика. Успех!
А за такива самовлюбени биснесмени като Марин Радевски не ми се говори.

Анонимен каза...

Голяма новина няма що данъка за колата ми от 247,50 лв. ще стане 214,50 лв. голямо намаление направо ще забогатея . Аз смятам , че определянето на размера на данъка е несправедливо в часта си за коефицентите за възраст и мощтност на автомобилите /чл.55/, но тъи като това се определя с закона за местните данъци и такси не е в компетенцийте на общинското ръководство .
По-важно е за какво ще бъдат изразходвани събраните средства , за плащане на заплатите на раздутата общинска администрация и екскурзий маскирани като служебни командировки или за подобряване на пътната инфраструктура .

Анонимен каза...

18-ти няма да изплашиш никого .Спомням си , че и М.Акимов през 2010г. заплашваше че ще прави проверки в КАТ и в книгата по вписвания и нямало да може да се мине годишен технически преглед без бележка за платен данък .

Анонимен каза...

Махни го тоя Акимов, просто не го споменавайте повече!
До 22-ри,ми не са малко 33 лева разлика по твоите сметки.Ако намалят и данък сгради, става втора стъпка, която макари малка е в полза на хората,нали така?

Анонимен каза...

Колата в България, е лукс, а не необходимост, както навън. Плащайте, като сте богати, и искате да живеете в лукс, не мърморете!

Анонимен каза...

А аз искам да попитам г-жа Михаилова защо не предложи минималните ставки т.е вместо 1,3 коефицента да стане 1 ? Приходите ще намалеят с още 90 000 или с около 150 000 лв спрямо миналата година , но с тези пари гражданите на Троян ще могат да приживеят в тези кризисни години .

Анонимен каза...

То май стана като оная приказка - "подай му пръстче, то ще ти откъсне ръката до лакътя".

Анонимен каза...

Сега трябва да изтупа мухъла от община и общинските фирми-за да докаже,че знае,може и има кураж да бъде нормален и читав кмет.

Анонимен каза...

абе,тоя Радевски от коя клоунска трупа е.вижте само снимката му.

Анонимен каза...

23,Акимов беше пуснал такава заповед.И отивам при Марин клепето,и вика няма преглед без данък.

Анонимен каза...

30-ти да бе точно Акимов е пуснал тази заповед ;) . Сигурно тои е написал и НАРЕДБА № 32 ОТ 5 АВГУСТ 1999 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Чл. 28. (1) (Предишен текст на чл. 28 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) При периодичния преглед за проверка на техническата изправност на ППС се представят следните документи: ал.5 (изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г.) документ за платен данък върху превозното средство за съответната година;

Анонимен каза...

Така , че нерегистрираните автомобили в общината може да не се окажат толкова много не вярвам в пунктовете за ГТП да се е минавало както едно време при нотариусите с банкова бележка за преведени към общината 2-5 лв.

Анонимен каза...

Че кво му дреме на Радевски за Тройенските данъци,той нали ще се мести в Цървен бряг,де-дееее ;-)

Анонимен каза...

Е добре защо след като в Ловеч коефицента е 1 , ние трябва да плащаме по 1,3 ? По-богати ли сме от Ловеч или нашите управници не могат да управляват парите ни , пилеят ги или ги крадът ?

Анонимен каза...

Абе като се напиете що се не поспрете с писането? Толкова празни приказки се изляха, че ще издавят рибата.

Анонимен каза...

Много коментар,малко мисъл,но кокошките се радват на трохите.Добър коментар на 26-ти,но при БСП тази тактика е цяла наука.Погледнете колко кокошки кудкудякат-браво.

Анонимен каза...

Ами, като не искате данъци, да бяхте избрали капитан Петко Войвода или някой негов потомък, да бяхте издирили. Той искаше да прави държава, без да се плащат данъци!
Предлагам ви, на този етал да не се мерим с Ловеч, защото кризата при тях се появи доста по рано и затова те сега са по-напред от нас. Нищо повече. И те не са цъфнали и вързали, просто нещата се случиха по-рано и вече се събуждат.

Анонимен каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-12-21&article=393317

37 Нещастник погледни ,че в цяла България и то в най-богатите градове се намалят до 50% таксите и мастните данъци на фирмите за да оцелеят ,а ти само в това убито и умряло село искаш да сме с най-високите.

Анонимен каза...

Шивачът на възглавнички от кога има право на глас?
Или пък шофьорът на спортни лади на СК "Машстрой"?

Анонимен каза...

ЕМ/SI: До 18 ти, казваш, че общината вече е изискала справка"ОТ КАТ И РАБОТИ ПО ОТКРИВАНЕ НА НЕДЕКЛАРИРАНИТЕ МПС В ОБЩИНАТА" Дотук добре, но питам: Защо чак сега, защо при този Кмет, какво прави звеното на общината събиращо данъци и такси предишни години при мандати на други кметове? Кой и защо трябва да бъде подсещан, че трябва да си свърши работата за която взима заплата?

Анонимен каза...

До 22 ри: Браво и хвала на такива богати съграждани на които не им пука че данъка на колата им ще намалее с 33 лева. Това за теб може да е така, но за мнозина не е.

Анонимен каза...

Проблемът не е в 33-те лева.Проблемът е за какво ги плащаме...
Плащаме високи такси в Троян, а хората които живеят от нашите данаци, ни се смеят в лицето и подиграват.Абсурдът е толкова голям, сякаш те живеят в друг свят,а ние в отделен.
Автомобилният данак е абсурден, при положение, че пътищата ни приличат на тези в Ирак по време на война.Сега е зима,падна някакъв сняг и сами може да прецените дали свършената работа отговаря на цената,която плащаме ...

Анонимен каза...

г–жо Михайлова, не намалявайте данъците, това е рисковано, на фона на заема,на общината, икономическото състояние на града, неплатените заплати на шофьори/чета/,икономическата криза в Европа. Не ги намалявайте, хората и без това са свикнали на мизерните заплати и пенсии, високите цени, некачествения начин на живот, трудното отглеждане на децата, мизерията наоколо. Мълчат и търпят вече 22 години, могат и още 22. Търпят от страх, безизходица, доверие, несигурност. Всеки се спасява поотделно. Една шепа хора, са се устроили, в собствената си демокрация, и нищо не ги интересува.Останалите всеки поотделно, и както може! Не нарушавайте тишината, даже може да увеличите данъците. Всяко чудо, за три дни, и след това, тишина. Една страшна тишина, затворена между четири стени, всеки за него си, и всички поотделно. Никой за никого, и всеки срещу всеки. Вместо да работим за преобщаване, работим за разделяне, на етническа, икономическа, политическа и какви ли не основи. Българите заприличахме на цигани/да ме извинят/. В циганите можеш да откриеш повече интелигентност/вродена/, отколкото в някои българи, които мислят, че са интелигентни. Незнам, и немога да дам съвет, или е много късно, когато се прекатури колата, пътища много! Тя се прекатури преди 22 години, и мислехме за добро, но се оказа, че се е прекатурила, за още по–доброто, на тия, които бяха, и без това добре. Бяха добре, но искаха всичко, и на всяка цена. Вече толкова са се налапали, че още малко и ще започнат да повръщат/извинете за израза/.Ще има ли кой да им помогне, съмнявам се! Народа, няма вече сили за себе си, не да помогне на някой друг! Извинете, желая хубава, и поносима Нова година!

Анонимен каза...

Как са се ремонтирали пътищата в Троян, а и не само, ще Ви кажа–ЕДИН КИЛОМЕТЪР НА ПЪТЯ, ЕДИН КИЛОМЕТЪР, В ДЖОБА! Ха, да са ни честити! Затова, ще обикалят света, и ще си живеят, от хубаво, по–хубаво, а ние ще им се възхищаваме на дебелашките излияния/както четох някъде/!

Анонимен каза...

До 38 "ЩАСТЛИВЕЦ". уважаеми/а,аз съм 37 ми, интересно къде видяхте да съм написал, че искам високи данъци в Троян. Написаното беше по повод, че без данъци не може. Но човек трябва и винаги да чете и между редовете. И един съвет към Вас, не кичете хората които не познавате с епитети и обиди , иначе ми доказвате единствено, че и Вие сте такъв/ава т.е. нещестник.
За сега толкова , ако сте ме разбрали -добре, ако не пак добре, но не и за Вас

Анонимен каза...

Преместих го в другия крачол...

Анонимен каза...

Много ми е интересно, ако се окаже, че сте добри проятели, и си пиете кафето заедно!

Анонимен каза...

Пу пу, опазил ме Господ от приятели,и от добри приятели...Въй ,да не ме кълнеш така грозно,че се връща серсемино !

Анонимен каза...

не съм серсемин, серсемка съм!

Анонимен каза...

То като си плати данъците човек и не остават пари за кафета , добре че по дискотеките пуснаха промоций бутилка уиски с четири лимонади за 40 лв .

Анонимен каза...

Внимавайте, да не е фалшиво, защото уиски за толкова пари може да се произведе само от цар Киро.

Анонимен каза...

Щом си серсемка,ща черпя белена семка!

Анонимен каза...

Кои дискотеки бе, оная разруха киното или оная дупка под кенефите на ривърсайта?

Анонимен каза...

Не мой да е фалшиво. Цар Киро е в ареста.

Анонимен каза...

аз съм митничарне ми пука

Анонимен каза...

55 ти, интересно ми е защо не си пиеш ракийката, ами пишеш абсолютни безумици и безсмислици? Вземи се в ръце, щом пиенето ти пречи на писането, зарежи писането бе човек, и си пий пиенето спокойно! Това е толкова просто!

Анонимен каза...

Ами така пишат общинските служители чиито заплати плащаме с нашите данъци . Според тях коефицента трябва да е 3 т.е максимално възможния според Закона за местните данъци и такси . По този начин блокират в зародиш дискусията за намаляне на коефицента на и без това несправедливия данък на 1.

Анонимен каза...

Дреме му на "седем с един удар" за местните данъци и такси,докато има будали да работят без пари.Докато има глупав народ,ще има сладък живот вика си той,и си седи на топло,хапва си кисело зеЙе и си пръцка ...

Анонимен каза...

И си пийва тънка ичкия

Анонимен каза...

И се гледа в огледалото и си повтаря: "Жените не ме харесват заради парите,харесват ме заради мен самия".Силата на позитивното мислене...

Анонимен каза...

И си мисли тайно "Блазе мъжете като мен", "Ебати къв съм пич!" или "Имам да зимам, нямам да даам"

Анонимен каза...

Имате чувство за хумор, това говори и за вродена интелигентност! От 52–ри чакам белената семка, ама съм малко далече, и ще си я взема м.Август! Благодаря предварително! Как я докарахме, обикаляхме, обикаляхме, и стигнахме до силата на позитивното мислене! Ще оцелеем!

Анонимен каза...

Само ако ми донесеш армаган от гръцко,иначе ще видиш семка през крив макарон :)

Анонимен каза...

Узото го имате, ама как ще се познаем?

Анонимен каза...

Среща пред киното някоя августова вечер.Ти ще си с червена лятна рокля , а аз по усмивка:)

Анонимен каза...

о.к.

Анонимен каза...

Пожелам ви и на двамата да изпиете узото с удоволствие. Със белената семка въпроса е по някяк си, така щехотлив и въпрос на въбражение, но си личи, че сте интелигентни хора и ще се справите. Сполай ви и както се казва, "Дай Боже всекиму такива благинки.(Узо и белена семка, пояснявам защото се размечтахме, струва ми се, ние всички останали или поне аз се хванах, че го правя)

Анонимен каза...

Мечтите са хубаво нещо!Лично аз не мечтая, за да няма разочарования.Каня и теб в августовата вечер идното лято, на среща пред киното :)

Анонимен каза...

Ми то киното го няма. Къде да чакам тогава?

Анонимен каза...

Вие защо не вземете да си чатите в gepime.com , а срещата може да си я уредите пред часовника на ротарянците , ако окряка здрав до тогава . Тук се обсъждат значително по важни неща като високия данък МПС в Троян и пуполиското му минимално намаляне с 0,2 пункта .

Анонимен каза...

70-ти,завиждаш защото се уредих с мацката.

Анонимен каза...

Има не лош парк останал пред киното.Там ще те чакам кръстосал крака на някоя пейка.Лесно ще ме познаеш...

70-ти, какво е gepime?

Анонимен каза...

71-ви дано да не съм прав но "мацката" ти вероятно е тази която сама казва за себе си :"На 35 години, бях работила вече 17 години, завършила ср.сп. образование, и с диплома за управител на магазини, имах дете на 12 години, бях създала дом.Създадох и собствена работа, като започнах от нулата. И много други неща, и така до 56–та ми година днес. ....В момента работя и получавам 1200 /хиляда и двеста евро/на месец." Така , че не ти завиждам много . Не завиждам и за бутилката узо която обеща да те почерпи все пак ще се наложи да я изпиеш за да удовлетвориш хоризонталните си желания . :)Виж на мен в съседната тема за масажите , че ми се натиска "дама под 25" .

Анонимен каза...

72-ри Gepime.com - Запознанства онлайн с най-освободените българи! линк към гепиме.ком имаше и под статията за М.Нанков http://www.gepime.com/?page=gepitv&id=10 та от там ми е известен сайта да не останеш с грешни впечатления че си чатя в него .

67 каза...

Ей-й-й, ама вие сте много жестоки, оставете хората да правят каквото си щат. Какво е това разчепкване и анализиране на ситуацията? Я оставете моля ви хората да помечтаят и не им изземвайте и последната надежда.
Тук са харусали да си чатят, какво от това. Какво по-сериозно от любовта, била тя и вертуална. от 67

Анонимен каза...

73–ти, загубил Си чувството Си за хумор, вземи мерки!

Анонимен каза...

73–ти, майка си, за бабичка ли я имаш?

Анонимен каза...

И за война, и за мир,все ще се намери някой, да вгорчи ситуацията!73–ти, ти ще имаш една на 25, а човека, ще има една, която ще е за две по на 25. Хайде наслука!

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4430211
Браво Госпожо Кмет,хотелиерите също се надяват ,че ще намалите туристическия данък който плащаме за празните хотели .По-ниски данъци и такси в Смолян

Анонимен каза...

73-ти каза :Без лоши чувства просто бях провокиран от 71-ви и пак да ви напомня : Тук се обсъждат значително по важни неща като високия данък МПС в Троян и пуполиското му минимално намаляне с 0,2 пункта . Всякакви дискотеки с фалшив алкохол , воеводи , капитани , митничари и срещи пред киното изместват темата .

Анонимен каза...

Имате право, но малко хумор, за разведряване, е добре. Данъка ще си го платим, искаме, или не искаме! Като имаме 60 милиарда спестявания, и сме имали пари да си купим коли! Така е, аз получавам 1000 лв, Вие 200 лв, средния ни доход, е 600 лв, и двамата сме богати, нищо, че Вие ще гладувате. Справедливи данъци, ще направят и държавата и по–справедлива, и хората по–добри.Но, дотогава...ще се караме, недоволстваме, и т.н. Не тръгнат да търсят едрите мошенници, ами ще ги вземат пак от обикновенния гражданин, който и без това си е бил винаги съвестен данъкоплатец!

Анонимен каза...

Колко хотела имаш и защо са празни 79-ти?
И мислиш ли,че на някой му дреме за празния ти хотел(ако изобщо имаш такъв), щото то не е само да го направиш!

Анонимен каза...

Драги форумци прочетете Закона за местните данъци и такси и след това пишете. Коефициентите са строго определени от закона и те не подлежат на промяна,променя се само ставката - демек стотинките за киловат върху който се изчислява данъка или по нагледно - моята кола е 66 киловата-1999 година произв. - 66*... ст.*1,5 коефициент за автомобили до 14 години вкл. - и се получава данъка за година. ОС намалят ставките/стотинките на киловат/,коефициентите не могат да ги променят защото са определени от закона. Хайде лек Ви ден многознайковци. Не пишете глупости

Анонимен каза...

Драги съфорумнико 83-ти явно ти не си прочел внимателно става дума за коефицента с които се умножава минималната според закона ставка . Ще ти дам пример с моята кола 100 кв. 99 год.
за предходните години 100*/1,10*1,5/*1,5=247,50лв
за 2012 година 100*/1,10*1,3/*1,5=214,50лв
ако живеех в Ловеч и тогава и сега щях да плащам по 165 лв.

Анонимен каза...

Драги 84-ти ти пак не си разбрал - 100 кв.*1,65 лв. /съгласно наредбата на Община Троян/ * 1,5 коефициент за коли до 14 год.вкл. се получава 247,50 лева ДПС. Коефициента е един - за овехтяване и не се смята по твоя начин. За коли до 110 кв. вкл. е по 1,65 лв на киловат, ако не ми вярваш прочети наредбите на ОС. От 2008 година до сега ставките не са променяни. Позволи ми да знам тъй като се занимавам с внос на коли и тези проблеми ме интересуват живо. Поздрав!от 83-ти

Анонимен каза...

Не се карайте! Купете си по едно колело, и няма да плащате.

Анонимен каза...

Драги ми 85 това, че внасяш коли не те прави компетентен. Прав си 84. Но да си пожелаем идната година да сме здрави, влюбени и по-богати за да си плащаме пак данъците. Весели празници!

Анонимен каза...

До 86 Предлагам великите тротоари да се разделят на две за велоалея и пешеходна алея

Анонимен каза...

Според новата ротарианска придобивка, часът е има няма и толкова....Стрелките сочат безумни числа...Цялата им ротарианска работа е такава...

Мариян Кирилов каза...

Защо всички (почти) коментирате като "Анонимен". Мишки!!! Май малки са ви данъците, щом се криете по форумите. А, иначе, от комунист добро не чакайте!!!

Анонимен каза...

Кирил Мариянов каза...

Освен теб друг мишок няма тука,всички го знаят ,само ти си мислиш, че не си гризач и гъзолизач!

Гъзогризец храбър каза...

Уважаеми г-н Мариян Кирилов, лесно е да се питат хората защо това или онова не правят или правят. Вие лично по какъв начин пишехте до сега коментарите си, защото коментар подписан с това име по щехотливи троянски въпроси, поне аз не си спомням да съм срещал. За това 91 с право е написал, че "ти си единствения мишок". Не се правете на интересен/а, а пишете по същество. Такива като Вас - дал Бог много. Читави има тук там, затова вадите кестени с чужди ръце, а и на всичкото отгоре сте и недовален/а, та и съдите хората. Всеки ще пише както си иска и каквото си иска, стига да му стиска!
Но, да знаете, това вашето е изключителна късопишковщина!

Анонимен каза...

А,рекнаха ли ти го,а?

Мераклия за кокал

Анонимен каза...

Актуално за "късопишковщина" - Петко взел жената на Дочо, а Дочо го подиграл, че била "втора употреба". Петко рекъл:
- Втора употреба са само първите 5 сантиметра. Оставалите 15 са си неупотребявани.
Наздраве!

Анонимен каза...

94 ти, благодаря за вица, но мисля, че 92 не е използвал "късопишковщината" в този аспект. При това понятие вероятно става въпрос за особен вид мозъчно заболяване, при което долу горе се получава следното: късопишковица иска много, критикува жестоко, пищи като охапан когато някой мисли по начин различен от неговия, а в същото време когато от него се иска, не прави нищо защото не му харесва или не му стиска, особено когато трябва той да свърши нещо, камо ли пък когато той трябва да даде. Абсурд!

Анонимен каза...

Вицът е малкооо по-различен 94-ти...Пробвай пак!

Анонимен каза...

96-ти, това не е виц, а действителен случай.
Освен това напиши 10 вица и аз по стар български обичай ще напиша по десет варианта за всеки :)

Анонимен каза...

95- аспектът е такъв, но не е мозъчно заболяване, а мозъчен дефект по рождение.
Когато е мозъчно заболяване е в резултат от дефект в друг орган.

Анонимен каза...

98, не съм напълно съгласен с Вас, защото визирах мозъчно заболяване в резултат на неправилно възпитание и изкривено възприятие на живота въобще и ситуациите които той ни предлага. А иначе може да се дигностицира и като дефект, да!

Анонимен каза...

Относно туристическия данък:
Малките къщи за гости/от порядъка на вила с капацитет 8-10 легла/ заплащат туристически данък в размер на около 450лв. Гр.Троян има села, които от години се радват и ползват с името на туристически села-визирам с.Шипково и с.Чифлик. В тях има туристически обекти, които са с много по-голям капацитет на легловата база и съответно са търсени повече и то целогодишно. С аргумент на противното села като Белиш, Ломец, Трапето и други подобни, в които има регистрирани по един или най-много два туристически обекта, данъкът възлиза на същата сума, както гореспоменатите големи села. Не би ли трябвало г-жо Кмет и уважаеми общински съветници селата в Община Троян да се разделят на категории , като по-малките села, с регистрирани по-малко на брой обекти да плащат по-малка туристическа такса? Освен това има села, в които има големи туристически обекти, които дори не са регистрирани.В официалният сайт на гр.Троян има графа "нерегистрирани туристически обекти", в която графа са изброени 32 подобни обекта!!!!! Не е ли редно, при положение, че се знае кои точно са те, да се предприемат мерки за тяхното регистриране, а не регистрираните да плащат и за тяхна сметка!?!

Анонимен каза...

Ще си позволя да те поправя на едно място и да добавя нещо и от мен:
Шипково, се радва на всичко друго но не и на слава като курортен комплекс.Можеш спокойно да попиташ Пенчо Костовски и семейството му, кой му е помагал през годините, кой му помага сега и сега. Дъщеря му, направи много читав туристически(подчертавам го), сайт на селото.
От там нататък,всичко тъне в забвение.
Въпросът е колкото уместен към Донка Михайлова, толкова и към общинските съветници. Но драги ми, освен Даниел Сираков ,никой от хората там изобщо не знае за какво иде реч.А и не ги интересува, просто защото са едни очичковци и послушковци, и нямат нито една допирна точка с тази тема, но дойде ли време за избори и всички започват да припяват кючека "Туризъм".
Относно "нерегистрираните обекти":
Това са обекти работили незаконно и са с отнето разрешително.Въпросът ти би трябвало да бъде, как и кой контролира тези обекти дали наистина след отнемането на лизенца им, са спрели работа.
Една фамозна политическа личност от Бели Осъм,миналата година изригна с фундаменталния въпрос: "Какво правим с тези обекти?"...
В същото време, един голям приятел на Троян, Марин Радевски се изряза като балканче от трибуната,че бъдещето на Троян не било в туризма а в индустрията.Ако шиенето на олекотени завивки е представата му за индустрия, каква ли му е и за туризма?Малките къщи за гости,вили под наем ,семейни хотели и големи такива, са повече на брой от всички работещи малки средни и големи предприятия в нашия край.
Малко след това, корифея на простотията Минко Акимов, изригна в просташко (едно от всичките му) интервю, как той нямал лостове да накара троянските хотелиери да намалят цените в хотелите си( този човек и до ден днешен си мисли, че живее през 1974-та,всичко е държавно,а той е държавата), сякаш това има значение, и взема та вдигна туристическата такса.Без изобщо да се поинтересува, какво и как и колко.Дори не се допита до човека отговарящ за туризма в Община Троян-Мариана Троанска.Но пък и тя с мандражийско образование ,освен за зреене на козето сирене, едва ли може за друго да се пройзнесе.
Същата тази дама драги, е тази към която ти трябва да се обърнеш с въпросите си.А те имат резон.Кой защитава правата на чинно плащащите ,а онези 32 обекта изобщо някой проверява ли ги.Същото е и с проверките за заетост по хотелите.Навярно Барозу трябва да долети от Брюксел?Интересна ми е статистиката за 2011-та също.Колко туристи са ни посетили, колко е туристическата такса.Преди 2 години регистрирахме най-голямата посещаемост след марковите курорти на България, достихайки цифрата от 90 000(деветдесет хиляди) туриста.И то по време на най-тежката финансова световна криза, от времето на голямата депресия в САЩ преди 90 години!!!!Нито Троян, нито троянско се водят по какъво и да е документ като туристическа дестинация,или курорт, но дойде ли време за избори ми става лошо от мислители изказващи се наляво и на дясно компетентно по темата...

Пожелавам ти успех през новата 2012-та, и много творчески успехи!

Анонимен каза...

Поздравявам всички, които пишат подробно, добронамерено и с желание за по-добро бъдеще!

Анонимен каза...

В Троян данъкът за МПС е безбожно висок.Закупих си автомобил от Стара Загора.Данъкът му беше платен за цяля година и възлизаше на 86 лв.В Троян данъкът на същия автомобил е 226 лв.Как ви се струва?Разликата е огромна,нали?Живеем в една и съща държава.С какво сме по-различни?

Анонимен каза...

103 ти, не само данъците ни са по-високи. Горивата също! Например килограм метан в Троян е 1.75, а в София 1.36 - 1.40. Това ако не е пладнешки обир, здраве ме кажи, а и много други примери могат да се дадат в този дух.

Анонимен каза...

Друго аз се чудя...
Всички тук реват как нямало работа, фирмите били зле, заводи фалирали, хотели празни.
В същото време, кръчмите пълни, кафенетата - тоже.Двете дупки наречени дискотеки, и те пълни с народ.Сега покрай празниците ,всичко пълно и мазно се усмихва.
Или не съм наред с очите?

Анонимен каза...

103-ти наистина данъците в Троян са по големи , но ако тук си платил 226 лв минималния данък според закона за местните данъци и такси за твоята кола би бил около 150 лв /Погледнах "Наредба за определянето и администрирането на местните данъци на територията на Община Стара Загора" и там коефицента е 1.0 за разлика от нашия 1.5 сега 1.3/. Или ти нещо си объркал при декларирането и , или предния собственик я е декларирал по-малко киловати както по-често се случва т.е като гледам колата ти е над 74 кв. , а тои я е декларирал малко под 74 кв. и от там се явява разликата .

Анонимен каза...

104-ти в София а и в други градове метана се зарежда директно от газопровода чрез помпи . В Троян се зарежда от батерии от бутилки на ремаркета които се пълнят на друго място и следователно разходите са по-големи от там и цената . Друг е въпроса защо Троян не е газифициран но на въпроса може да отговори съпартиеца и предшественик на кметицата Д.Енкин . Имено липсата на газопреносна мрежа сложи край на развитието на Троян като индустриялен център .

Анонимен каза...

105-ти няма какво да се чудиш все пак бяха празници и хората се поотпуснаха малко /всеки според възможностите си , а някои малко и над тях/ . И двете дупки както наричаш ти дискотеките , а според мен са три в Троян бяха пълни , но само по празниците . През останалото време работят само сряда , петък и събота и са полупразни , а аз си спомням не далечното минало когато работеха 6 дни в седмицата и бяха пълни всяка вечер.

Анонимен каза...

107, това ми е ясно. Въпросът е принципен. Тогава защо в Ловеч, според Вас, цената е с 3-4 ст по-малко от тази тук в Троян, въпреки че и те черпят газта директно от газопровод. Не е нормална такава разлика, която отнесена Ловеч София да е 33 ст. точно в повече. Та това е 19.5 % разлика. Хората се борят за печалба 10-12 % с нокти и зъби а тук такава разлика. Нима в София я продават без печалба? Не съм съгласен изобщо с Вас. Причината вероятно е това, че тук са по-малко колите на метан, и аз ща не ща, като са мотнополисти ще заждам на цената която буквално са си измислили. Това ми е моята логика, но някяк си не е издържана. Но, не луд този който яде баницата, нали?

Анонимен каза...

До 109 от 107 не мога да ти отговоря защо цената в Ловеч е по-висока и не това беше целта на предния ми коментар . В него разяснявах защо вероятно цените в Троян са по-високи . От тук може да си направите справка какви са цените на съоръженията за метанстанция с мобилни батерий от бутилки http://remixbg.com/offer.html , които съчетано с по-ниските обороти в града и липсата на конкуренция оказват пряко влияние на цената . Още по-странно е положението в град Севлиево за където четох че цената за битови абонати е по-ниска с 10-15% а цената на метана за автомобили е по-висока от София пак с толкова проценти .
И накрая Ви поздравявам за избора на по-евтино и екологично гориво и Ви пожелавам хиляди безаварийни километри .

Анонимен каза...

Благодаря ви 110-107 за пожеланията! Аз не съм имал и най малко желание да се заяждам или да ви измъчвам с отговари, но се радвам на позитивния Ви коментар. За жалост такива напоследък не се срещат често. Намесих Ловеч, защото там са "на тръбата" и цената с право е по-ниска от троянската с 3-4 стотинки, които са напълно резонни. Аз се очудвам на псевдо пазатрната ни икономика, нищо повече! В Севлиево за разлика от Троян и Ловеч имат доста отдавна читава местна власт. И те имаха комунисти за ръководители, но явно са улучили или, по-точно са заслужили по-читаво управление. Блазе им, но и ние ще преживеем тези неуредици в местната власт, УБЕДЕН СЪМ!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |