ВОЩ и РЗИ призовават и предупреждават

* Контролът за изпълнението на противоепидемични мерки на територията на община Троян ще бъде засилен * Ще мерят температурата на посетителите в РУ на МВР и Община Троян

Коронавирусът Внимание!

ВЪВ ВРЪЗКА със зачестилите случаи на положителни PCR-тестове на жители на община Троян Временният оперативен щаб (ВОЩ) призовава троянци и гостите на община Троян към стриктно спазване на противоепидемичните мерки, определени от министъра на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч. От ВОЩ предупреждават собствениците на търговски обекти, обекти за обществено хранене и жителите на общината, че ще бъде засилен контролът за спазване на мерките.

ОТ РЗИ - Ловеч пък съобщиха, че заради усложнената епидемична обстановка на територията на община Троян ще бъде засилен контролът за изпълнението на противоепидемичните мерки. За целта ще зачестят проверките в търговските обекти, заведенията за хранене, детските и учебните заведения, медицинските кабинети и др. Предстои въвеждане на мярката за мерене на температурата на посетителите в РУ на МВР - Троян, Община Троян, РСПБ - Троян. Вярваме, че жителите на общината ще проявят самодисциплина и отговорност в опазване на собственото си здраве и на здравето на околните, е призивът на здравната инспекция.

ПО ОФИЦИАЛНИ данни от РЗИ - Ловеч към 16 октомври на територията на Ловешка област са диагностицирани 153-ма души с коронавирус. 70 от тях са активни (със симптоми на заболяването), като 45 са на домашно лечение, а 25 в болница. На 13 октомври двама учители по информатика от двете големи троянски училища (СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. „Климент Охридски“) и полицай от РУ на МВР - Троян дадоха положителни проби за вируса; но тъй като и двамата учители от седмица не бяха на работа, не се наложи карантиниране на учениците.

Т21, по информация на ВОЩ - Троян и РЗИ - Ловеч


Още по темата за коронавируса:

4 коментара:

Danchevi каза...

Моля от ВОЩ към община Троян да предоставят точна,ясна и актуална информация за обстановката свързана с ковид-епидемията в града и общината. Не става въпрос за всяване на паника, а за официална информация, която да пресече множеството слухове за количества болни и смъртни случай. В същото време гражданите да разберат сериозността на положението и че точно сега спазването на мерките е изключително важно!
С уважение: Мариян Данчев

Неутрално каза...

За съжаление вървим по схемата торрба сол/сто тояги/ сто жълтици..... Трудно се учат тия уроци :-(

123 каза...

Берем плодовете на платения протест на простаците, на деня на сливите и петков ден.

Z@Q каза...

Хубаво е и по една спермограма да ни правите, да видим как сме и долу, не само горе!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |