Троянската лекарка д-р Юлиана Антимова заразена с коронавирус

* Става дума за джипито с най-голямата практика в община Троян, лекарката е поставена под 28-дневна домашна карантина; колега поема пациентите, кабинетът работи по график * РЗИ: „Не може да се твърди със сигурност, че лекарят се е заразил от пациенти, заразяването е възможно и извън работното място * Д-р Антимова: „Има хора, които подцениха заразата или по егоистични подбуди - да осигурят своето здраве, доведоха до разпространение на заболяването в Троян“
Коронавирусът Актуализиран
СНОЩИ, 22 май, стана ясно, че известна троянска лекарка е с положителна проба за коронавирус, научи Т21. Информацията бе потвърдена от кмета и председател на Временния оперативен щаб (ВОЩ) Донка Михайлова. Нашата нформация бе, че става дума за троянското джипи (общопрактикуващ лекар) с най-голямата практика в общината – д-р Юлиана Антимова, но очаквахме допълнителна информация от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч, включително кога и как е станало заразяването, дали са изяснени контактните лица, карантинирани ли са, какво ще се случва оттук нататък с пациентите на лекарката.

ТАЗИ СУТРИН, в 10:30 ч., от РЗИ - Ловеч потвърдиха информацията за троянската лекарка (джипи) с положителна проба за Covid 19. Самата тя, д-р Юлиана Антимова, информира за случилото се, изявлението й четете по-долу. От 2-3 дни д-р Антимова имала оплаквания от болки в гърлото, без температура и кашлица или други симптоми, но е дала два положителни теска за Covid 19. Поставена е под домашна карантина за 28 дни. Контактните лица са трима – две медицински сестри, работещи с лекарката, които са с отрицателни резултати и eдиният й син, който ще бъде изследван днес (вече се знае, че резултатите и от неговото изследване са отрицателни – бел. ред.). Знае се също, че д-р Юлиана Антимова е изключително стриктна в противоепидемичните мерки и както тя, така и споменатите две медицински сестри в кабинета й, неизменно и много дисциплинирано използват предпазни средства от началото на епидемията. „Не може да се твърди със сигурност, че лекарят се е заразил от пациенти, заразяването е възможно и извън работното място, още повече, че медицинските сестри, работещи в кабинета и в ежедневни контакти с лекаря, са с отрицателен резултат“, уточняват от здравната инспекция.

д-р Юлиана Антимова
ЕТО И ИЗЯВЛЕНИЕТО на д-р Антимова, направено в личния й профил във фейсбук: „Скъпи приятели и пациенти, от два месеца работим в извънредна ситуация. Аз като лекар и моят екип не сме спирали работа и не сме отказвали помощ на всеки, обърнал се към нас. Осигурили сме си защитни облекла, провеждаме постоянна дезинфекция в кабинета. Направили сме всичко възможно, за да защитим вашето и нашето здраве. Но има хора, които подцениха заразата или по егоистични подбуди - да осигурят своето здраве, доведоха до разпространение на заболяването в Троян. Факт от снощи е положителната ми PCR проба за Covid 19. Ще ми се наложи да премина през още едно голямо предизвикателство за мен и семейството ми. За радост се чувствам добре, изследванията ми са много добри. Предписана ми е домашна карантина за 28 дни. За този период работата в кабинета продължава по установения график – ще ме замества лекар от практиката ни и медицинска сестра Аз съм на разположение само за консултации по телефона. Благодаря на всички, които са до мен и ще останат и в бъдеще с мен, за да преодоляваме заедно трудностите, които ни поднася съдбата! Бъдете здрави!“. Силно, коректно и отговорно обръщение и поведение на един обичан и ценен и като професионалист, и като човек троянски лекар, който наскоро преживя много тежка лична загуба. И от нас – поздравления и скорошни два отрицателни теста!

А Г-ЖА МИХАЙЛОВА – в качеството си на кмет и председател на ВОЩ, но и като човек, чийто личен лекар е д-р Антимова, заяви, също във фейсбук, следното: „Чух се с д-р Антимова, която току-що обяви в мрежата, че има две положителни проби с Covid 19. Тя си е вкъщи в добро общо състояние. Оплаква се единствено от леки болки в гърлото. Обсъдихме направеното от нея, за да имат пациентите й личен лекар в периода, в който временно няма да може да работи. Като отговорен лекар и човек тя е организирала всичко, за да имат нейните пациенти нужната медицинска помощ в нейно отсъствие. Осигурена е и лекарска, и сестринска грижа за пациентите й. Увери ме, че е спазвала всички нужни мерки при контактите си с пациентите. На моята тревога имала ли е прегледи на деца, които подлежат на прием в детска градина в предстоящата седмица, отговори, че в последните дни не е преглеждала малки пациенти. Желая на д-р Антимова - един от най-отговорните лекари, който познавам, бързо оздравяване и бодър дух. Тя е и мой личен лекар. Нека всички ние, нейните пациенти, да бъдем отговорни и да щадим лекаря и човека в труден момент.“

Т21  

Още по темата:

8 коментара:

Z@Q каза...

До кога нормални неща ще се котират с ремарка - събитие?!
Да не е чумава или да е заразена с Ебола!
Всеки един от нас може в момента да е носител на този или друг вид вирус и имунната му система да се справя блестящо!
Престанете с тия мръсни политически похвати имащи цел контрол на съзнанието ни и от там наложена ни масова ваксинация, а това последното е РЕАЛНА ОПАСНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ НИ!

r3d33ms каза...

Но има хора, които подцениха заразата или по егоистични подбуди - да осигурят своето здраве, доведоха до разпространение на заболяването в Троян"
Това някак си немога да си го обясня ...

Unknown каза...

Е как, родните гастарбайтери, които увиснаха като прани гащи когато пламна Европа и се прибраха за да запалят родината и натоварят здравно-осигурителната ни система.

r3d33ms каза...

Безплатен обяд няма,който не си е внесъл осигуровки - франко бецален! А че някой е пруниден да търси препитание извън страната си,далеч от семейство и приятели - едва ли е негова вината ...
п.п: Не съм гастербайтер,нито имам такъв в семейството!

Unknown каза...

Предполагам, че коментарът ми няма да допадне на много от вас, но това е лично мое мнение. Искам да уточня, че не живея в Троян, но там имам много близки и приятели. Някой от тях са пациенти на въпросната лекарка. Като човек, който редовно плаща осигуровките си и не е посещавал личния си лекар повече от две години съм възмутена от изказването на г-жа Антимова. Не е достойно за човек, положил Хипократова клетва да говори по този начин.Някой умишлено сеел зараза?! Не, госпожо. Защо търсите причината в някой друг? Най-вероятно причината за вашето заразяване е неправилно ползване на лични предпазни средства или не добра хигиена (това го казва Мутафчийски, при всеки случай със заразен медик). Не видях и едно "извинете за причиненото неудобство" на пациентите, които са поверили здравето си във вашите ръце и всеки месец във вашия джоб влизат техните пари. Не смятате ли, че хората, които са ви посетили сега също се страхуват? Много жалко ще бъде, ако всички лекари мислеха като вас. Може да сте добър професионалист, но не сте добър човек. А тая глупост с контактните лица - само три не знам кой я измисли. Троянци, пазете се и бъдете здрави!

Questions каза...

Д-р Антимова , желая Ви бързо оздравяване. Такива анонимници , като номер 5 , за съжаление има много. Не им обръщайте внимание. М. Ненов

Anna42 каза...

Г-н Ненов, напълно съм съгласна с номер 5, защото е прав. Здраве желая на всеки, но се радвам, че Антимова не е мой личен лекар. Ангелова

Z@Q каза...

"пламването", за което пишете всъщност е ваксиниране на хора от старчески домове на запад, от където идва отслабване на имунната им система и с помощта на 5G технологията (където е инсталирана към момента) се ускори процеса на тяхната смърт. Това са хора все на преклонна възраст и с ред заболявания, които водят до уязвимост за летален край!
Човечеството няма медицински проблем, има проблем с човешоненавистници... психопати!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |