В едно изречение (55)

* Внимание – много троянци са с неактуализирани настоящи адреси, нека го коригират, защото може да има неприятни последици * Новото дарение на Ротари Троян* Джером К. Джером и „Трима в една лодка“ препънаха съгражданина ни Иван Цочев в „Стани богат“
 
Хубава работа, (ама) троянска
Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари м. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващо добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
НАЧАЛНИКЪТ на отдел „Услуги на гражданите“ в Община Троян Анита Маринова, която взе участие в редовната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова (11 септември), постави остро един въпрос, който изглежда незначителен, но може да има сериозни последици за всеки от нас – неактуализиран настоящ адрес, по който, оказва се, се отпуска общинската финансова подкрепа за деца, финансовата помощ за лечение, стипендиите (ученически и студентски) и т. н. и се осъществяват отношенията с Дирекцията за социално подпомагане и Бюрото по труда, които също работя на база на настоящ адрес на гражданите, и в тази връзка сериозният процент жители на нашата община, които са с неактуализиран настоящ адрес; „Всеки един гражданин на Република България има два адреса: единият е адресът по лична карта, т. нар. постоянен адрес, а другият – т. нар. настоящ адрес, на който лицето живее в момента. Чл. 99 от Закона за гражданската регистрация разпорежда на всеки от нас при смяна на местоживеенето си за повече от месец в срок до 30 дни да отиде в съответната Община/Кметство/Кметско наместничество и да актуализира настоящия си адрес“, поясни г-жа Маринова, като допълни, че в общинската администрация в последните месеци се натъкват на „доста учудени граждани, когато разберат, че са си сменили (някога) настоящия адрес и това е останало така (досега)“ и са мислили, че „това е т. нар. временен адрес, който ще се смени автоматично, но не, не е така“ и завърши с молба към медиите да призовем хората да актуализират настоящите си адреси.

НОВИЯТ президент на Ротари клуб Троян Минко Акимов сподели пред журналисти за ново дарение на троянските ротарианци, чиято цел преди дни е била изпълнена; „През миналата година се роди тази идея и използвам повода (месечната пресконференция на кмета Донка Михайлова, 11 септември) да я обявя – със сумата, събрана на Коледния бал на Ротари Троян и допълнена с лични дарения на наши членове, да се закупят светодиодни пътни знаци, които да се поставят на невралгични места в Троян и най-вече на пешеходни пътеки край троянските училища. За наша радост идеята бе осъществена успешно – събрахме малко над 8000 лв. и закупихме 10 комплекта светодиодни знаци, като с подкрепата на Община Троян и съдействието на зам.-кмета инж. Николай Райковски вече са монтирани, за което нашите благодарности. Всичко е готово и това бе поводът да обявим поредното дарение на Ротари Троян“, коментира г-н Акимов.

БРИТАНСКИЯТ сатирик Джером К. Джером препъна нашия Иван Цочев (44 г.) – служител в известната троянска фирма за строителна химия „Вектор“, един от (най-)знаещите хора в България, трикратен победител в култовото тв състезание „Минута е много“ (БНТ), успешен участник в куп други подобни формати (последната му победа бе в „Голямото Преследване“/The Chase по Нова телевизия, 2023 г.), напоследък със силни изяви и в куиз състезания на местно и национално равнище, – който преди броени дни (13 септември) сбъдна, по неговите думи, 20-годишната си мечта за участие в „Стани богат“ (бТВ), а препъването стана на въпроса за 2000 лв. „Кой продукт решават да не носят на своята разходка по Темза господата в книгата „Трима души в една лодка“ (на Джером К. Джером)?“; Иван използва два жокера и от останалите два възможни отговора – хляб и сирене, избра хляба, загуби и си тръгна само с 500 лв., но участието му не остана незабелязано, още повече след впечатляващия анонс от водещия Ники Кънчев, цитираме: „Още от 2003 г. насам той (Иван Цочев) иска да седне на стола срещу мен в „Стани богат“. Ходи за риба и гъби, а като студент е играл белот в продължение на цели 36 часа... Един от най-знаещите хора в България“.
 
Т21
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |