В едно изречение (16)

 * На Еньовден в Лъкарево и при „Биопрограма“ в Дебнево * Троянските „пуканки“  опукаха конкуренцията на „Дейтатон 2023“ * Кметът Михайлова: „Дано този път успеем!“

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

ДВА ПРАЗНИКА в две съседни троянски села навръх Еньовден, 24 юни – Гумощник и Дебнево: неуморимата, всеотдайна и безкрайно влюбена в родното село Ангелина Георгиева бе в основата и на това гумощнерско празненство, състояло се в двора на т. нар. Глинената къща в живописната махала Лъкарево и събрало на обща трапеза местни и гости, а пред всички тях изгря и една световна звезда – виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова; дебневенската еньовденска веселба пък бе в чест на фирма „Биопрограма“, водещия производител у нас на билкови чайове и пакетирани билки, която има база в селото, собственикът й е с дебневенски корени, а тук на празника сред ВИП участниците наред с Вероника, която е израснала и живее в Дебнево, бяха неповторимият Стефан Вълдобрев, телевизионерът Драго Драганов и троянският „глас на България“ Радко Петков (за един копейков политик с корени от съседното Врабево не искаме да говорим – бел. ред.).

  ОТБОРЪТ ПО СТАТИСТИКА на троянското СУ „Васил Левски“ с атрактивното име „Pukanka“, воден от преподавателката Ангелина Иванова, постигна сериозен успех в първото у нас Национално ученическо състезание по статистика „Дейтатон 2023“ – призово трето място от 27 отбора от цялата страна (наградата за призовото класиране: грамота и по 200 лв. за всеки от отбора), като в първия кръг участниците разработваха темата „Влиянието на физическата активност върху здравословното състояние на населението в България“, а допуснатите до финални втори кръг 14 отбора трябваше да подготвят презентация по изключително актуалната тема „Влиянието на номофобията (страха да останем без телефон) върху здравословното състояние на населението в България“; троянските „пуканки“ бяха в състав Стефания Койчева, Ивайло Кънчев и Цветомир Пенков, и тримата от 10. клас, поздравления!

  КМЕТЪТ НА ТРОЯН Донка Михайлова продължава „битката“ с регионалните министри на България за постигане на заветната цел – изграждане на снегозащитни съоръжения на Беклемето (Троянския проход) и осигуряване на целогодишна проходимост на тази най-пряка и бърза пътна връзка на Централна Северна България с Южна България, цел, която пряко касае троянци и троянския бизнес; в профила си във фейсбук г-жа Михайлова съобщава за проведената на 22 юни нарочна среща с новия регионален министър Андрей Цеков: „Проведох отделна среща с министъра по темата целогодишна проходимост на Троянския проход. Той възложи на председателя на УС на АПИ да проведе следваща среща, в която да обсъди с мен и с кмета на Карлово възлагането на обследване и проектиране на защитни съоръжения. Няма да се уморя да поставям тази тема. Дано този път да успеем!“.

Т21  
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |