В едно изречение (7)

 * Започва ремонт по Главната – от Белодробната болница до Кръговото * В Чифлик заседава здравната комисия на НСОРБ, нищиха и общинското здравеопазване * Пуснаха ТИР-овете през прохода, усети се и в града

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

СЛЕД КАТО през 2022 г. приключи мащабната реконструкция – на платното и тротоарите, със съвместно държавно и общинско финансиране – на сериозен участък от Главната улица в Троян (ул. „Васил Левски“), от северния вход на града до Белодробната болница, миналата седмица започна подготовката за ремонта на следващия възлов и амортизиран участък, от Белодробната болница до пресечката с ул. „Радецки“ (кръговото кръстовище при АИР-а), който също ще се финансира с държавни и общински средства (общо около 900 хил. лв.); „С предвидените предварителни дейности ще се подмени подземната инфраструктура, което ще даде устойчивост на последващите ремонтни работи“, коментираха от общинската администрация.

• НА 6-7 АПРИЛ троянското курортно село Чифлик (хотел „Балкан“) бе домакин на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), чийто зам.-председател е кметът на Троян Донка Михайлова, а обсъжданите въпроси бяха дългосрочните нужди от здравни услуги, актуалното състояние на общинските болници, проблемите в детското здравеопазване, възнагражденията на лекарите и медицинските сестри; „Открих срещата с опит за дефинирам най-острите проблеми на общинското здравеопазване. Изразих очакването си комисията да постави остро проблема за стойността на най-масовите клинични пътеки, за стандартите на медицинските услуги, за статута на болниците“, коментира в профила си във фейсбук след заседанието г-жа Михайлова.

• НА 21 ФЕВРУАРИ отпадна забраната за движение на МПС над 12 тона през Троянския проход (Беклемето), която бе наложена от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), отговаряща за републиканската пътна мрежа, на 15 декември м. г. заради влошената по метеорологични причини проходимост на Беклемето; а промяната доведе до една очевидна отлика в транспортната картина на града ни – все повече тежки камиони (ТИР-ове) в двете посоки по трасето ул. „Ген. Карцов“ - ул. „Опълченска“ - ул. „Акад. Ангел Балевски“, което играе ролята на липсващия ни истински обходен път (покрай/извън града).

Т21  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |