Христос Воскресе!

Драги епархиоти, братя и сестри,

В СВЕТЛИТЕ дни на Христовата Пасха ние, православните християни, се поздравяваме с древното апостолско всерадостно Пасхално приветствие: Христос Воскресе! Христос възкръсна и със Своята смърт унищожи нашата смърт. Спасителят чрез Своето Възкресение ни върна изгубения Рай. По-голям дар от изгубения Рай за нас, земнородните, не е имало и не може да има.

БЛАГОДАТНАТА светлина на Христовото Възкресение изпълнила вселената. Тя прогонила и унищожила тъмнината на унинието и отчаянието, в което пребивавало човечеството, и започнала нова, светла ера на човешката история, която се нарича християнска.

РАДВАЙКИ СЕ
заедно с изпълнението на Едната Съборна Апостолска Православна Църква, чистосърдечно поздравявам всички вас, драги братя и сестри, с победата на живота над смъртта. Тази велика победа бе извоювана от Сина Божий, Който прие човешката природа. Спасителят Христос, като Син Човешки, взе върху Себе Си всечовешкия грях, възлезе на Кръста, борѝ се с дявола и го победи.

АПОСТОЛИТЕ и жените мироносци със своите сърца разбрали и приели Божествената любов, която възсияла за тях от Кръста, и тази любов ги превърнала от слаби и боязливи в силни и смели.
   
ОЩЕ ВЕДНЪЖ от цялата си душа поздравявам всички вас, драги братя и сестри, с празника на Светлото Христово Възкресение. В този Велик ден ви желая радост, мир и Божието благословение. Нека светлината на Христовата Пасха да изпълва Вашия дом и Вашите сърца.

Воистину Христос Воскресе!

Пасха Христова, 2023 г.
✝ Ловчански митрополит Гавриил

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |