В едно изречение (6)

* Изоставаме по ръст на средната брутна заплата – на 17-то място от 28 области * Троян с най-голяма помощ за Турция от Ловешка област
 * Кметът: „Това е срамно за държавата ни“ * Симона, деца и приятели подариха цветна градина на Турлата

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

НАШАТА област Ловеч е на 17-то  място от всичките 28 области в страната по размер на средната брутна заплата за м. декември (по данни на Националния статистически институт) – 1406 лв., при общо за страната 1879 лв., като непосредствено преди и зад нас са Търговище с 1419 лв. и Велико Търново с 1390 лв.; водачът в класацията е обичайният – София град (2571 лв.), следван от Враца (1822 лв.), Варна (1747 лв.) и София област (1733 лв.), а на опашката са Видин (1256 лв.), Кюстендил (1251 лв.) и Благоевград (1237 лв.).

ОБЛАСТНИЯТ съвет на БЧК - Ловеч е изпратил благодарствен адрес до Община Троян за оказаната помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, а кметът Донка Михайлова в профила си във фейсбук уточнява, че „троянската кампания, организирана от общинската администрация (и ангажирала десетки троянци и троянски фирми – бел. ред.), е осигурила 100 от общо 139-те кашона с хуманитарна помощ, които Ловешка област изпрати в Турция“; „Благодарността е към всички троянци, не само към Община Троян“, допълва градоначалникът.

„НАЙ-ГОЛЯМАТА ни болка е, че въпреки нашите упорити усилия държавата отлага решаването на проблема с целогодишното ползване на Троянския проход (Троян - Кърнаре). С абсолютно всички министри и председатели на пътната агенция съм разговаряла, като предлагаме една много проста схема: проектиране на защитни съоръжения в най-високата част на планината, където навяванията са големият проблем. Мисля, че това е срамно за държавата ни, защото Троянският проход е най-пряката връзка между Централна Северна и Централна Южна България. Нашите производители през зимата трябва да минават през София, което оскъпява труда им и удължава времето за пътуване“, заяви кметът на Троян Донка Михайлова в интервю за най-авторитетната българска медия за бизнес и финанси в. „Капитал“.

В СЪБОТА, на Благовещение, 25 март, група деца и родители, организирани от Симона Петрова, засадиха/подариха малка цветна градинка в парк „Турлата“; „Благодарим на Симона, и призоваваме да пазим направеното с много любов!“, коментираха от ДГС Троян.
 
Т21  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |