В едно изречение (4)

* „ТеМах“ – е, не е „Практикер“, но се доближава * В Деня на артилерията – награда за кмета Михайлова * Злато за 15-годишната Троянска (резерва)

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

13-ИЯТ магазин в Търговския парк в Троян, от българската верига на стоки за дома и строителството „ТеМах“, който отвори врати навръх националния ни празник 3 март, вече има своята публика – е, не е „Практикер“, но се доближава, а цените са прилични, многообразието от стоки също, чухме похвали в тази посока; другият резултат – изостряне на конкуренцията в бранша, три са другите големи троянски магазини/борси за дома и строителството.

В ДЕНЯ на артилерията и ракетните войски, 11 март, плевенското патриотично сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ връчи традиционните си награди, а с най-голямата, приза „Обичам България“, бе удостоен кметът на Троян Донка Михайлова, мотивите – „за системната родолюбива дейност, която се организира от нея и екипа й в общинската администрация“.

15-ГОДИШНАТА Троянска сливова (резерва) на лидера в производството на плодови ракии у нас „Винпром Троян“ АД (част от световния лидер в този алкохолен сектор – чешката компания „Рудолф Йеленек“) донесе поредно злато за троянския производител от международното изложение „Винария“ (2023 г.), чийто домакин е Пловдив; в началото на м. декември м. г. други две ракии от същата серия – 12-годишна Троянска сливова (резерва) и 18-годишна Троянска сливова (резерва), бяха отличени на най-голямото българско изложение на ракии Rakia&Spirits Fest Sofia (2022 г.), съответно със златен и сребърен медал. 

Т21  

Начало

Още по темата:

1 Коментара:

Наблюдател каза...

Билата отвориха ли я?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |