В едно изречение (10)

 * Наситена седмица в ПНМЧО (Природонаучния музей в Черни Осъм) – с мамути, поглед към Слънцето и други неща * 220 чувала с боклуци в съботната екоакция „По пътя на Левски“

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

ПРИРОДОНАУЧНИЯТ музей в с. Черни Осъм (ПМЧО) – вторият по посещаемост туристически обект в Троянско (след Троянския манастир), имаше поредната наситена със събития седмица, научихме от пиарката на културната институция Йорданка Якимова: от 25-ти до 29 април ПМЧО бе домакин на серия образователни занятия, организирани от гостуващия русенски Екомузей с аквариум (към Регионалния исторически музей - Русе) – „Ледена епоха: изчезнали видове“ (представящо останки от мамути, открити по нашите земи), „Рибите в река Дунав“ и „Водолюбиви птици“; а през уикенда, 29-30 април, се проведоха традиционните астрономически наблюдения на Слънцето и Луната, свързани с Пролетния световен ден на астрономията в музея. 

220 ЧУВАЛА с боклуци напълниха участниците в съботната екоакция, 29 април, за почистване на участъци от трасето на кроса „По стъпките на Левски“ (част от кампанията „Да обърнем човешкото си лице към природата“), организирана от гражданското сдружение „Троян в бъдещето“ в партньорство с Община Троян, клуба по ориентиране „Хемус“ и Общинския комитет „Васил Левски“; „В този ден бяхме всички заедно, обединени и обърнали човешкото си лице към природата на Троян. Смело мога да кажа, че събраният отпадък е много. Искам да ви уверя, приятели, че борбата за чистата околна среда ще продължава и аз няма да се откажа!“, коментира в профила си във фейсбук председателят на сдружението организатор и мотор на проявата Николай Тодоров. 

Т21  
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |