В едно изречение (14)

* Марин Сираков: „Кога най-после ще спре заселването на мечки (злосторници), хванати от различни места в България и пуснати в землището на с. Черни Осъм“ * Три нови троянски заведения отвориха миналата седмица * На 8 юни – „Кино на колела“ в ПНМЧО

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

МЕЧОТО „нашествие“ в района (виж „Мечки шетат из Троянско“ – бел. ред.) предизвика един малко по-различен, предупредителен и критичен, отзвук; кметът на с. Черни Осъм Марин Сираков, който е председател на Троянския отряд на ППС и запален планинар и авджия, направи следния коментар във фейсбук, цитираме: „Трябва всички обществени институции - Общините Троян и Априлци, кметства и кметски наместничества, горските стопанства и ВиК Ловеч (държавното водно дружество, което стопанисва водоснабдителната система „Черни Осъм“ – бел. ред.) да направим общо запитване до МОСВ кога най-после ще спре заселването на мечки (злосторници), хванати от различни места в България и пуснати в Национален парк „Централен Балкан“ и в частност землището на с. Черни Осъм в местностите Киселицата и Бряза. Досега броят на тези мечки е 7!“.

ТРИ НОВИ троянски заведения (търговски обекти за храна и напитки) отвориха врати миналата седмица, и трите с младежка визия, елегантни и стилни: Магазинът за напитки с кафене на покрива „5 Star“, 14-ят пореден обект в Търговския парк (ритейл парка) – „Няма лошо време, което да развали усещането от плътния вкус на кафе „Юлиус Мейн“ и силния звук на „Рамщайн“, четем в една от рекламите; Домашна пекарна „Хюга“ в жк „Лъгът“ (кооперативния пазар) – предлагаща, както си личи по името, сладкиши тип „Домашни“, създаващи усещането за домашен уют, спокойствие и комфорт; Повече от пекарна „Пош“ (Posh) за кетъринг доставки, ресторант, храни и напитки – на Главната в Центъра (срещу тотопункта), дело на прочутата още от ученичка със сладкарските си умения Елица Досева и доказалата се на това поприще стопанка на „Антик“ (прекръстено на „Макиато“, но никой не му казва така – бел. ред.) Петя Велчевска.

ПРЕДСТОЯЩО – на 8 юни, вечерта от 20:00 ч., в двора на Природонаучния музей (ПНМЧО) в с. Черни Осъм ще се прожектира „Кино на колела“, т. е. истинско кино на голям екран, но токът за прожекционния апарат ще се произвежда от… велосипеди, чиито педали ще въртят зрителите; филмите ще са различни, някои от които фокусирани върху глобалните проблеми като изменението на климата и загубата на биоразнообразие, събитието пък е партньорско на Зелената седмица на Европейския съюз и се вписва в дискусиите за екологичната политика и устойчивите практики на живот.

Т21  
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |