В едно изречение (44)

* Обявиха конкурс за управител на Националното изложение в Орешак, препитването е на 9. и 13 май * Отвори поредният магазин в Търговския парк – на плевенската верига за стоки за бита „Movi“ * Изкуствен интелект ще информира ползвателите на административните услуги в Община Троян

Хубава работа, (ама) троянска
Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари м. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващо добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.



ОБЩИНА ТРОЯН обяви конкурс за управител на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак („НИХЗИ – Орешак“ ЕООД) заради изтичане на 3-годишния договор на настоящия управител Иванка Джабраилова, предложението за откриване на процедурата, внесено от кмета Донка Михайлова, бе гласувано на мартенската сесия на Общинския съвет, а според общинската Наредба №3 за реда за упражняване на правата на Община Троян в публичните предприятия и търговските дружества с общинско участие кметът назначи 7-членна комисия по избора от представители на общинската администрация (4-ма) и общински съветници (3-ма); обявлението за конкурса вече е качено на сайта на Община Троян, като сред изискванията са кандидатите да са български граждани или граждани на други държави от ЕС, да имат висше образование (магистър) и най-малко 5 години професионален опит (не е уточнено какъв точно управленски опит), а пресявката ще е в три етапа – подбор по документи, представяне на авторска Концепция за развитие на НИХЗИ Орешак за 3-годишен период и събеседване по концепцията и нормативната уредба, срокът за подаване на документите е до 7 май, провеждането на конкурса е ще е на 9. и 13 май и необходимо условие за избор е кандидатът да има обща оценка над 4.50 (в случай че няма кандидати с такава оценка, конкурсът се прекратява).
 
ПОРЕДНИЯТ търговски обект – вече им изгубихме бройката, строителният „ТеМах“ (отворил през м. декември 2022 г.) бе 13-ият, след него (през 2023 г.) се появиха магазин за алкохол, кафе и цигари с кафене, офис на туристическа агенция и обменно бюро, две закусвални – за скара и за риба, аптека, наскоро (през 2024 г.) и цветарски павилион – отвори врати в събота,13 април, във впечатляващия с мащаба и нивото си троянски Търговски парк (ритейл): на българската верига за стоки за бита „Movi“ (позната още като „Крезз“), основана в Плевен през 2002 г. и предлагаща днес (в магазините си и като електронна търговия) над 20 хил. артикула; троянското „Movi“ е на сериозна площ и се намира непосредствено до големия магазин на датската верига за мебели „Юск“; слоганът на веригата е „Пазарувай с усмивка“, а във фейсбук страницата й четем: „Магазини „Movi“ са като цветен оазис в забързаното ви ежедневие… В нашите магазини има кът за мама, за тати, за баба, за дядо. При нас всяко дете попада в страната на желанията“.
 
ИЗКУСТВЕН интелект ще информира гражданите за готовите им документи по 10-те най-често използвани услуги в Община Троян, сред тях са заявленията за издаване на скица, удостоверение по факти и обстоятелства, виза за проектиране, въвеждане в експлоатация, обстоятелствена проверка за имот, отсичане на дървета, информира в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова; нововъведението, което безспорно ще е допълнително улеснение за ползвателите на административните услуги и ще повиши нивото на административното обслужване, се реализира с външно финансиране по проект, в който Общината ни е поканена да участва и успява да се класира, а пояснението на г-жа Михайлова: „Като петкратен носител на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво Община Троян беше поканена да кандидатства за финансиране на проект, заедно с още 21 общини – носители на етикета. Финансираните проекти са три на стойност от по 15 000 лв.“.

Т21 
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |