В едно изречение (33)

* В един ден, 14 декември – нова троянска аптека и нов троянски хипермаркет * Кметът Михайлова пита, премиерът Денков отговаря * Пет троянски бебета се родиха през 2023 г. с подкрепата на Общинския фонд за асистирана репродукция

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
ДВЕ ТРОЯНСКИ промоции в един ден, 14 декември – рано предиобед бе открит поредният, ако не бъркаме 15-ти, обект в Търговския парк (ритейл парка), на аптека от националната верига SOpharmacy, собственост на фармацевтичната компания „Софарма“, втората новооткрита троянска аптека през последния месец, другата е на Главната улица (в помещението на бившата аптека „Тотеви“), а час след това бе дългоочакваното и отлагано на няколко пъти откриване (строителството се забави заради трудности с изграждане на трафопоста и подпорната стена) на троянския хипермаркет от европейската верига „Била“/Billa, собственост на немската Rewe Group, намиращ се в идеалния център на мястото на старата градска баня край реката, в съседство с емблематичния Марковски мост и на метри от реконструирания основно и очакващ откриването си нов Голям пазар; от прессъобщение на компанията научихме, че инвестицията в троянската „Била“ е близо 5 млн. лв., търговската площ е 730 кв. м, предлагат се над 8000 артикула и са разкрити 20 работни места, а троянският е 11-ият нов магазин на веригата в България за 2023 г., новост за града ни, въведена от „Била“, е хибридният модел за заплащане – традиционни каси с касиер и четири експресни каси на самообслужване.

КМЕТЪТ ни Донка Михайлова не се предава в битката си с държавата по проблемите с тока и водата на българските общини и конкретно на нашата община Троян, на скорошната, 11 декември, встъпителна конференция на Националното сдружение на общините в Република България, чийто зам.-председател е г-жа Михайлова и на която присъствал премиерът акад. Николай Денков, тя директно назовала двата, можем да ги определим като фундаментални, проблема и поискала отговори, научихме го от неин пост в профила й във фейсбук, цитираме: „Говорих пред над 400 кметове и други представители на местната власт и за потенциала на Троян. Попитах и премиера акад. Денков какво ще направи държавата след като три дни половин милион български граждани стояха без електричество и защо държавата допуска автоматично индексиране на цената на водата без по този начин да се индексират доходи на хората и приходите на общините. Запознах го с това, че системно в общината ни електроподаването спира по над 10 пъти“;  научихме и за отзвука на питанията на г-жа Михайлова: „Премиерът пое ангажимент да се проведе среща между ръководството на НСОРБ, министъра на енергетиката, ръководството на трите ЕРП-та и КЕВР за обсъждане на бъдещи мерки“.

ОБЩИНСКИЯТ
фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян, създаден през 2012 г. с решение на Общинския съвет и изпълняващ добрата си мисия вече 11 години, през изтичащата 2023 г. е подкрепил с общо 11 059 лв. шест семейни двойки за справяне с репродуктивния им проблем, резултатът – през годината благодарение на тази подкрепа са се родили 5 троянски бебета, от които две двойки близнаци, съобщиха от Община Троян; средствата за фонда се осигуряват от общинския бюджет и от дарения, като от началото на 2023 г. до момента постъпилите средства от дарения са 1780 лв., съвсем скромна и неотговаряща на значимата кауза сума, която би могла да е доста по-голяма и в тази връзка е подетата дарителска кампания за продажба на коледни картички, изработени от ученици от троянските училища – картичките се продават в сградата на Община Троян, ет. 2, стая 12, до изчерпването им и цялата събрана сума ще отиде в сметката на фонда.  

Т21
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |