В едно изречение (22)

 * Троянската Духова музика „Заедно“ закръгли първите си 10, ЧРД и от нас * Доремонтираха кръговото при Била, вече е по-комуникативно и безпроблемно

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

ЕДНО от хубавите явления в културния живот на Троян в най-ново време – младежката Духова музика „Заедно“, закръгли първите си 10, ЧРД и от нас на формацията, която неразривно свързваме с фронтмена й – талантливия троянски тромпетист, отскоро хванал и диригентската палка Станислав Мойнов, помним, едва проходили, през лятото на 2014 г., тогавашните малчугани „заеднисти“, насърчени от Анелия Стоева, председателката на читалище „Просвета 1920 г.“ в троянския кв. „Велчевски“, където се роди „Заедно“ и от преподавателя си Бойко Ковачев, тогава го „прекръстихме“ на Бойко Брегович, направиха един здрав първи самостоятелен концерт на открито, на централния троянски площад, и изненадаха, очароваха, че и разплакаха минувачите, „Заедно“ – велики сте, не спирайте!“ бе заглавието на статията ни за събитието; „Честити да сте, Духова музика „Заедно“. Честит 10-ти рожден ден. Дерзайте, момчета. Големи сте. Вие начертахте пътя и написахте история. Показахте как се прави и най-важното, доказахте, че можете. Бъдете здрави. Бъдете все така колоритни. Бъдете все така успешни. Бъдете ЗАЕДНО!“, четем в рожденическия поздрав на г-жа Стоева във фейсбук, „Не спирайте“ е нашето пожелание.

ТАКА се прави – гражданско несъгласие, сигнал, действие на властите и решаване на проблема: в началото на м. юли т. г. насочихме вниманието (виж „Без заобикалки (1)“ – бел. ред.), ставало е дума и друг път, а имаше и обществено недоволство от „графиката“ на най-новото и най-малко троянско кръгово кръстовище на пресечката на обходната ул. „Опълченска“ с ул. „Георги С. Раковски“ до ресторант „Диана“, подстъп и към бъдещия, строящ се усилено в момента хипермаркет „Била“ (Billa), броени дни след това, в средата на м. юли, две от проблемните „островчета“ на въпросното кръстовище бяха коригирани и се освободи допълнително място за автомобилите, остана да стои на дневен ред единствено ремонтът/корекцията на кръглото „островче“ в средата, което бе пострадало и продължаваше да страда от неуспешни опити, основно на по-големшки МПС-та, да вземат завоя и от „прецапванията“ им напряко, но преди броени дни и този ремонт бе извършен и вече няма и следа от пораженията, а кръговото вече е по-комуникативно и безпроблемно.  

Т21  

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |