Комшии в мах. Райковска се клаха с брадва

* Илиян Гачев: „Излизайки от двора си, се оглеждам дали няма да бъда отново нападнат с брадва, лопата или друг инструмент за убиване. Надявам се, че ще се вземат мерки за моята безопасност“

Илиян Гачев
Сигнал
Невероятно, нелепо и грозно, но факт. Трима наши съграждани, с позиции и име в обществото, се биха и клаха в междусъседска свада. Нещо повече – единият от участниците, Илиян Гачев, е категоричен, че срещу него е направен опит за убийство с… брадва. По-долу публикуваме сигнала на г-н Гачев, изпратен до троянската прокуратура и до вестника ни. Разбира се, не вземаме страна и сме готови да дадем думата и на другите двама участници в кървавата междусъседска разпра, семейството Иванушка Хаджийска и Петър Темелков; добре би било да чуем и становището на правоохранителните органи (полиция и прокуратура). Т21
До: Прокуратура Троян
Копие: вестник „Троян 21“

ПОВОД
да напиша тези редове са протестите в цялата страна за правосъдие и ред, за законност и правда за потърпевшите и наказание за виновните.

ДЪЛГИ
години живея в мах. Райковска, гр. Троян. Съседи са ми семейството Иванушка Хаджийска и Петър Темелков. Преди година в двора на горепосочените ми съседи започна строителство, което не притежаваше никакви строителни книжа. При направена проверка от общинските власти се оказа, че това е укрепване на брега. Но беше изградена една стая с отвор на пода за ремонт на автомобили. След подадена от мен жалба се оказа, че това не е започнат гараж, а площадка за паркиране на автомобил, която също бе незаконен строеж. И при декар и половина двор тази площадка заедно с оградата бе изнесена с 50 см върху общински път. Според мен това е един вид кражба на общинска земя.

СЛЕД събарянето на този незаконен строеж на пътя се образуваха две огромни локви. При подадена от мен жалба № RD-61-1 от 17 юли 2023 г. до Общината ми бе отговорено, че локвите ще бъдат запълнени от общинското дружество „Комунални услуги – Троян“. Защо Комуналните ще вършат работата на виновния?

СЛЕД събарянето на недоизградения гараж към мен започна тормоз за най-дребни работи. Като кулминацията бе на 5 юни 2023 г. Към 17:00 ч. на този ден отивам да изхвърля боклук в контейнера. Минавайки пред оградата, покрай която от външната страна са засети цветя и носейки кофата, се наложи да премина съвсем близо (до оградата), за да не стъпя в споменатите локви, образували се след дъждовете, и без да искам съм закачил посетите цветя. Вече изхвърлил боклука, се връщам към дома си и съм посрещнат от Иванушка – с юмруци и всевъзможни обиди. Казах й да се махне, за да мина, но тя продължи да ме удря и повика мъжа си: „Петре, излез“. Излизайки, Петър връхлетя срещу мене с малка брадвичка в ръцете си. Настъпи неравна битка двама с брадва срещу мен.

ТРЪГВАЙКИ срещу някого с брадва, ти отиваш да убиваш. Разбрах, че нещата не отиват на добре и започнах да правя опити да взема брадвата и да се оттегля от сражението. В един момент успях да я взема и се прибрах у дома. При битката на Иванушка й бяха нанесени порезни рани, такива имах и аз. След 20 минути пристигна полиция и „Спешна помощ“. Брадвичката беше измерена и заснета от полицаите и върната на собственика.

НА 27 ЮНИ 2023 Г. бях посетен от полицаи, които ми написаха акт за нарушаване на обществения ред. Защо трябваше да бъда виновен и да бъда наказван за това, че минавайки по пътя бях нападнат в опит да бъда убит с брадва? Не трябваше ли полицията да подаде сигнал до прокуратурата, която от своя страна да вземе мерки в защита на нападнатия? Написах жалба до Община Троян да не бъда наказван без да съм виновен – вх. № МС-RD-62 от 28 юни 2023 г., на която нямам отговор и досега.

ПИТАМ, може ли луди или пияни да живеят на свобода и да нападат минаващи по пътя граждани, тъй като не може нормален и трезвен човек да тръгне да убива? И да бъдат оставени безнаказани? Подписали били протокол, че няма да ме нападат. Но в момент на ярост и лудост те може да забравят за този протокол… Излизайки от двора си, се оглеждам дали няма да бъда отново нападнат с брадва, лопата или друг инструмент за убиване. Надявам се, че ще се вземат мерки за моята безопасност.

м. август 2023 г., Троян
Илиян Гачев, тел. 0878/749609

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |