„Заедно” – велики сте, не спирайте!

* Чудо в четвъртък по обед в Троян – момчетата на Бойко Брегович свиреха насред площада; някой от публиката сложи малка картонена кутия, която бързо почна да се пълни
Можело значи
Духова музика "Заедно" свири на площада, 25 юли 2014 г.
В ЧЕТВЪРТЪК по обед (24 юли) на троянския площад се случи чудо. Което ни хвърли в недоумение – дали пък градчето ни не е станало истински европейско, като онези малки градчета из Германия, Холандия, Чехия и другаде, където подобни неща са си ежедневие, част от градския пейзаж, обичайно градско украшение? Или пък друго – върнали сме се десетилетия назад във времето, когато в летните следобеди на площада под големия орех пред музея духовият оркестър на маестро Парушев радваше наши и гости?

Момиченце с мама пуска парички в кутията
С ръководителя след концерта, снимка специално за Т21
А ЧУДОТО бе, че младежите (по-точно – малчуганите) от Духова музика „Заедно” свиреха насред площада, край шадравана – със страшен хъс, майсторски, радостно. И вливаха настроение и живот във всичко наоколо. Някой, не от състава, а от публиката, сложи малка картонена кутия, която бързо почна да се пълни с монети и банкноти. „Ние не свирим за парите”, някак притеснено ни обясни един от младите музиканти след концерта. „Разбира се, но ги заслужавате!”, бе нашият отговор. Друг от момчетата, тромпетист, бе много развълнуван, и обясни защо  - докато свирели, се приближили мъж и жена, казали, че са от Исперих и се поклонили. „При нас не се случват подобни неща, а е толкова хубаво!”, били думите на исперихчаните. Ние пък видяхме троянка на средна възраст, която скришом си бършеше сълзите, от радост и умиление. И от нас – голямо браво, момчета, да сте живи и здрави! И не спирайте!    

И ТУК му е мястото да кажем още две думи – за малкото, но голямо като дух и енергия троянско читалище „Просвета – 1920 г.” в кв. „Велчевски” и за неговата всеотдайна председателка Анелия Стоева. Които подадоха ръка на музикантите и са в основата на случващото се. Разбира се, за ръководителя на духовата банда – Бойко Ковачев, когото по един друг подобен повод прекръстихме на Бойко Брегович. И за тях – голямо браво!

Т21

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво Бойче,винаги си бил човек дс положителна енергия,която предаваш на всички около теб.
Поздрави от Лондон
Петко

Анонимен каза...

Поредна страхотна инициатива на общината в лицето на Михайлова и екипа ѝ. Поздравления!

Анонимен каза...

А да видим коѝ тъпак ще каже на бялото черно!Браво момчета.

Анонимен каза...

Само още малко информация - момчетата от Духова музика "Заедно" взеха първия си златен медал от Национален фолклорен фестивал в Априлци. Честито, бъдете винаги заедно и винаги напред !

Анонимен каза...

Браво, Браво, Браво! От сърце се радвам, че познавам лично Бойко и, че той успея да промени своя живот. Ти живееш сега така както трябва да бъде изживян този живот. Пожелавам ти много успехи и радости на теб и цялата трупа!

Анонимен каза...

С ръководителя след концерта, снимка специално за Т21---
1.Това не беше,концерт и 2.Това не е банда.

Анонимен каза...

6ти що не вземеш да се гръмнеш!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И беше в четвъртък 24.07....................

Анонимен каза...

Че те не свирят сефте на площада, често го правят, чак сега ли ги забелязахте?

TStancheva каза...

Браво, Бойче!

troyan21 каза...

До №8: Да, прав сте, поправихме, благодарим.

Анонимен каза...

В околностите няма други като тях, те са БЪДЕЩЕТО !!!

Анонимен каза...

Да търсят спонсори и догодина да участват на фестивала в Гуча,Сърбия. Световен форум на духовата музика. Страхотно е !

Анонимен каза...

какво съвпадение същия ден правителство падна :)

Анонимен каза...

Браво и на момчето с мустаците - г-н Минчо Шошков!
Да си жив, здрав и все така лъчезарен!

Анонимен каза...

БРАВО !

Анонимен каза...

Браво Бойче, И.Т. да го д..а

Анонимен каза...

хахаха 17ти ме разсмя хахха

Анонимен каза...

Хубава инициатива и да живне малко града,че то скука голяма!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |