В едно изречение (21)

 *  Кметът: „Един от проектите, за които мечтая от доста време, е да изградим красиво и модерно място за отдих около река Осъм в града. Реката е едно от богатствата на Троян, което остана неосмислено“ * Приключи укрепването на пропадналия пътен участък при Троянския манастир

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно.

ДОБРАТА новина преди храмовия празник на Троянския манастир (Голяма Богородица, 15 август) и съпътстващия го Орешашки панаир (12-15 август), когато в района се стичат десетки хиляди поклонници и туристи от близо и далеч – пропадането на участъка от пътя Орешак – Черни Осъм в района на обителта, което се случи през м. януари т. г., но по технически и метеорологични причини възстановяването се бавеше, вече е овладяно; аварийното укрепване, извършено чрез изграждането на стоманобетонна подпорна стена с височина около 6 метра и обхват 11 метра, е приключило на 4 август, съобщиха от Община Троян; уточнява се обаче, че поради очакваните процеси на слягане на обратния насип все още не е положена асфалтовата настилка в участъка и молбата е преминаващите там автомобили да се движат с повишено внимание и ниска скорост, асфалтирането ще се извърши в края на есенния сезон.

НАПРАВЕНА е, макар и първа и предварителна, крачка към усвояването на един голям, но загърбен и като че ли неоправдано подценяван и от граждани, и от власти троянски потенциал – крайречното пространство в централната градска част; научихме го от кратък пост във фейсбук на кмета Донка Михайлова, където четем: „Един от проектите, за които мечтая от доста време, е да изградим красиво и модерно място за отдих около река Осъм в града. Реката е едно от богатствата на Троян, което остана неосмислено. Във времето все не се намираше подходящ финансов източник за сбъдване на тази мечта. Новата регионална програма и подходът на интегрираните териториални инвестиции са шанс. Вече подреждаме идеята си – реконструкцията на площад „Възраждане“ и на пешеходния мост в центъра, площадки и алея за разходки с кътове за отдих в района от градинката при Дъскотина до моста за пазара, нови пешеходни мостове на мястото на амортизираните въжени.  Днес обходихме терена с екипа, който работи по темата. Вярвам, че ще успеем“.

Т21  

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |