В едно изречение (32)

* Троянската „Фитофарма“ на фамилия Вачеви – във Forbes, най-голямата световна медия за бизнес и предприемачество * Троянецът Николай Тодоров с приза „Доброволец на годината“ на бургаската фондация „Астика“ * В ход е поредната дарителска кампания „Подари на непознат“

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
„ФИТОФАРМА“ – високотехнологичната, изцяло експортно ориентирана и отпразнувала наскоро четвъртвековния си юбилей троянска фармацевтична компания на фамилия Вачеви, която има в производствената си листа в момента над 120 продукта (хранителни добавки и витамини) – бе представена в декемврийския брой на българското издание на сп. Forbes/Форбс (най-голямата световна медия за предприемачество и бизнес със 180 млн. читатели, в България стъпила през 2010 г. – бел. ред.), безспорно признание за нивото и перспективите на фирмата; в разговора си с основателя и управител на „Фитофарма“ Милко Вачев, който е в мениджърския екип заедно с дъщеря си Мила Вачева, професионален фармацевт с богат опит, завършила в Англия и работила за гиганта Glaxo, но избрала да се присъедини към семейния бизнес, и сина си Иван Вачев, юрист, отговарящ за „всичко извън производството – снабдяване, логистика, строителство, банки, документация…“ (виж „Фитофарма“ на Вачеви от Троян – технологичният лидер“ – бел. ред.), „Форбс“ пита „Как бихте обобщили 25-годишната история на „Фитофарма“ в едно изречение?“ и получава откровения и със самочувствие отговор „Борба за оцеляване, съвременни и иновативни технологии, качество и коректност“, като след това г-н Вачев уточнява, че „най-голямото (ни) богатство е технологията, с която работим, тя ни отличава от колегите в бранша, оценява се високо и ни прави предпочитан търговски партньор“.

СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Николай Тодоров – общинският съветник и председател на гражданското сдружение „Троян в бъдещето“, известен с гражданската си активност и редицата добри инициативи, в чиято основа е, сред тях са организираните през 2023 г. маратон Troyan Run, имащ амбицията да се разрасне и стане традиционен, и благотворителният крос „Бягай с нас – спаси живот“, осигурил безплатни профелактични прегледи на десетки троянци – е отличен с наградата „Доброволец на годината“, 2023 г. на фондация „Астика“ (учредена в Бургас през 2003 г., партньор на Европейската доброволческа служба и на Европейския корпус за солидарност, подпомагаща сътрудничеството между местните общности и местните власти); г-н Тодоров е отличен за споменатите две инициативи (Troyan Run и „Бягай с нас – спаси живот“), а самият той коментира в профила си във фейсбук непосредствено след церемониято по награждаването, състояла се на 4 декември в Центъра за съвременно изкуство в Бургас: „Имах честта да бъда отличен в категория „Спорт и физическа активност“. Благодаря на фондация „Астика“, която е  оценила моя скромен принос в доброволчеството, както и на тези, които са оценили усилията ми и са направили номинаците си към мен. Тази награда не е само за мен. Тя е за всички нас, които с труда и добротата си даваме, без да търсим отплата!“.

НА ПРАЗНИЧНОТО запалване на коледните светлини и Коледната елха на централния троянски площад на 5 декември кметът Донка Михайлова официално даде старт на поредната 8-ма общинска коледна дарителска кампания „Подари на непознат“, като тази година в списъка с нуждаещи се деца и възрастни, публикуван в сайта на Община Троян (www.troyan.bg), има 139 имена; кампанията ще продължи до 19 декември включително, а даренията си – нови дрехи, играчки или други предмети и фабрично пакетирани и в гаранционен срок храни – можете да оставите при дежурния в Община Троян (тел. 0670/6-80-50), в офиса на отдел „Социална и здравна политика“, ул. „Любен Каравелов“ 42, ет. 1 (тел. 0878/901537) и в Центъра за обществена подкрепа, ул. „Георги С. Раковски“ 17, към дарението Ви трябва да има листче с упоменато име и номер на адресата от списъка.
 
Т21
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |