Надежда Христова в Серяковата къща

* „Огледалото на сърцето ми” е озаглавила втората си самостоятелна изложба в троянската галерия известната троянска керамичка, на откриването за авторката ще говори иранецът д-р Набиола Масуми – 12 декември, вторник, 17:30 ч.
На св. Спиридон
НА 12 ДЕКЕМВРИ, деня на покровителя на керамиците св. Спиридон, от 17:30 ч. в троянската галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Огледалото на сърцето ми”, живопис и керамика, на Надежда Христова.

НАДЕЖДА е родена в Русе, но когато е съвсем малка семейството й се премества в Троян, където живее до днес. И още от малка обожава да рисува. Завършва троянската Художествена гимназия (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) през 1995 г. – нейни учители са били Владо Киров, Иван Хаджийски, Иван Хаджидимитров, Николай Йовков. Дълги години работи в керамичното производство. Три години преподава керамика  в Центъра за личностно развитие в Троян и има много ученици, обича работата с деца и умее да работи с тях.

ОТ 2015 Г. е председател на Задругата на майсторите на народните художествени занаяти в Троян и активен участник в обществения живот на общината - организира различни благотворителни и образователни събития. Завършва Академията за стартиращи предприемачи на фондация „Америка за България” и със свой проект печели второ място, завършва и следващото ниво на обучението си в „Менторска програма за устойчив бизнес“ на фондацията. От 4 години има собствена фирма за арт керамика с много клиенти и поръчки, посреща и обучава и гости в ателието си. 
 
КАЗВА, че трудно намира време за своята най-голяма страст – рисуването, и затова се опитва да вкара рисуването в керамиката. Участвала е в редица общи изложби на Дружеството на троянските художници и на троянските майстори. Първата й самостоятелна изложба беше през 2017 г. в галерия „Серякова къща”.

НАСТОЯЩАТА
изложба  ще открие д-р Набиола Масуми, поет и писател, роден и израснал в Иран, вече близък приятел на авторката Надежда Христова. По време на откриването ще чуем изпълнения на класическа китара от троянския музикант Добромир Дишев.

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |