В едно изречение (26)

* Денонощна гореща линия в МВР за нарушения/престъпления по изборите * БФС ще финансира реконструкцията на помощното игрище на стадион „Чавдар“ * Ново издание на Музея на занаятите, запълващо един информационен вакуум

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари т. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

ПО ВРЕМЕ на цялата предизборна кампания и до окончателното приключване на Местни избори 2023 – от 29 септември до 6 ноември, в Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Ловеч ще е отворена денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с нарушения/престъпления при подготовката и провеждането на изборите – тел. 068/600-496, сигнали ще могат да се подават и на е-мейл odc.lovech@mvr.bg, открита е и национална гореща линия за сигнали – тел. 02/90-112-98, е-мейл izbori@mvr.bg, и е създадена организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Ловеч; направена бе обаче уговорка – подаваните сигнали „трябва да са съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес“, а след наше запитване какви точно са тези отговорности от ОДМВР Ловеч ни отговориха следното: „МВР има ангажимент към недопускане нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите, охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, към охраната на изборните помещения в деня преди изборите, както и към транспортиране на машините и на бюлетините“.

НЕПОСРЕДСТВЕНО до градския стадион „Чавдар“ се строи новата троянска многофункционална спортна зала, като според разчетите до Нова година сградата трябва да е с покрив, в съседство пък се изгради и непрекъснато се доразвива новият лесопарк „Турлата“ – две важни придобивки за Троян, свързани със спорта и заниманията в свободното време, и е логично, поне такива са надеждите, въпросните две новости да повлияят и на развитието на уникалния като местоположение, хем в града, хем извън (в гората) троянски стадион, който, макар в годините да се направиха някои важни неща – например овладяно бе свлачището на трибуните и се изградиха нови трибуни, не е това, което може и трябва да бъде; в тази посока  миналата седмица (28 септември) – научихме го от съобщение в профила на кмета Михайлова във фейсбук – Българският футболен съюз (БФС) е одобрил проект на Община Троян и ще финансира изграждането на тренировъчен терен на мястото на малкото и амортизирано помощно игрище, който ще се използва за тренировки и състезания на подрастващите (но да не бързаме с аплодисментите, защото на същото място, пак с финансиране от БФС, преди две десетилетия се изгради нещо подобно, лично Боби Михайлов преряза лентата, което тъй и не проработи – бел. ред.).

ЧУДЕСНО ново издание на троянския Музей на занаятите, запълващо един информационен вакуум и със сигурност с бъдещи ползи за туристическото предлагане в района – малка по размер и удобна за сгъване в джобен формат карта узазател, на български и английски език, с имена, телефони и имейли за връзка, адреси, точната локация (на картата) на 31 местни майстори и фирми с предмет на дейност традиционните народни художествени занаяти, една от емблемите и гордостите на Троянския край, предлагащи и услугата демонстрация/презентация на съответния занаят – основно керамика (битова, сувенирна, арт), но също така производство на сувенири и предмети за бита от дърво, пирография, изработка на малки каручки и декоративни черешови топчета, стара стружна и бара и др., изданието е осъществено с финансовата подкрепа на Община Троян, а картографската работа е на троянската фирма „КартПроект“ ЕООД ; „Подготовката на изданието не бе лесна работа – всички представени майстори и фирми бяха посетени от наш екип, разговаряно, уточнени подробностите и получено съгласие за вписване. Така че цялата информация е актуална и бъдещите посетители могат да ни се доверят напълно“, коментира пред Т21 музейната директорка Елеонора Авджиева. 

Т21

Начало

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |