Първият крос срещу рака на гърдата

* Организаторът Николай Тодоров: „Щастлив съм, защото видях толкова вдъхновени хора, в надпревара да даряват „* Кметът Донка Михайлова: „Поздравления за хората, които бяха част от тази проява!“
Кауза
ПРИКЛЮЧИ първият, и вероятно не последният, троянски благотворителен крос „Бягай с нас, спаси живот“ в подкрепа на каузата за превенция и борба с рака на гърдата, една от социално значимите болести, засягащи предимно жените, но не само. Старт-финалът на спортното събитие, което имаше и състезателен характер и победителите в различните възрастови групи получиха специални медали, бе на централния градски площад „Възраждане“ (1 октомври, неделя), а в двете дистанции – 2,3 км по улиците на Троян и 7 км в района на лесопарк „Турлата“ над града, се включиха общо 175 участници. Млади и стари, от професионални спортисти с европейски и световни отличия до пълни аматьори, като всеки от тях внесе такса от 20 лв. в подкрепа на каузата.

РАВНОСМЕТКАТА до момента (2 октомври, понеделник) е – събрани 4965 лв., като сумата не е окончателна и със сигурност ще набъбне след уточняване на постъпилите суми в дарителската сметка и от други дарения. Предстои – както обясни Николай Тодоров, моторът на проявата и председател на гражданското сдружение „Троян в бъдещето“, основния организатор – да се уточни графикът на безплатните прегледи за рак на гърдата, осигурени със събраните дарителски средства. Прегледите ще са в троянската общинска болница – МБАЛ Троян, която заедно с Община Троян бе партньор при организирането на благотворителния крос.

„ДНЕС аз бях щастлив човек. Щастлив, защото видях толкова вдъхновени хора, в надпревара да даряват с усмивка от своето, за да са в помощ на другите! Днес ние се забавлявахме и бяхме Човеци. Предстои да обявим и графика за предвидените безплатни прегледи през идния месец, както и начина на записване. Продължаваме с информационна кампания за превенция на риска от рака на гърдата!“, коментира в профила си във фейсбук г-н Тодоров. 
 
Коментар в мрежата направи и кметът Донка Михайлова: „Вчера бях сред публиката на благотворителния крос по повод Деня на борбата с рака на гърдата. Но за това пък подкрепям идеята от момента, в който Николай Тодоров ми я сподели и помагам с нужното. Зареди ме енергията на всички, които бягаха по трасето. Изпълни ме с удовлетворение съпричастността на толкова хора. Следват прегледи с набраните средства на всички желаещи и очакването, че повече жени ще превърнат тези прегледи в навик. Поздравления за хората, които бяха част от тази проява! Вие, може би, спасихте живот“.

Т21
 
Още по темата:

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Поздравления за инициатора, Николай Тодоров! Браво троянци !!! Хайде, догодина пак - с двойно повече участници !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |