Откриват новия кучешки парк

* На пръв поглед „екстравагантната“ придобивка всъщност е изключително навременна и необходима * Кметът Михайлова: „Троян най-после ще има своя първи кучешки парк – и считам, че това ще бъде един от най-красивите (подобни) паркове в страната“
Предстоящо
Входът на новия кучешки парк, Турлата, Троян
СЪС СЪВМЕСТНИТЕ усилия на Община Троян (наемане на църковния терен, финансиране и логистика) и Държавно горско стопанство Троян (проектиране и реализация на преференциални цени) преди две години, на 31 май 2022 г., бе открит новият лесопарк „Турлата“ в едноименната местност над града ни, в съседство със стадиона и новостроящата се спортна зала. Сега до него или по-точно като елемент от него след броени дни отваря втори, малко по-необичаен за българските стандарти парк – кучешки, с две секции (за малки и за големи кучета); официалното откриване е на 25 април, четвъртък, от 18:00 ч. На пръв поглед „екстравагантната“ придобивка всъщност е изключително навременна и необходима, тъй като ще реши проблема с безопасността на малчуганите, играещи в лесопарка и едновременно ще даде възможност за свободни игри и разходки на четириногите домашни любимци, които стават все повече в Троян.

„ТРОЯН най-после ще има своя първи кучешки парк – и считам, че това ще бъде един от най-красивите (подобни) паркове в страната. С ДГС Троян имаме едно чудесно партньорство, което изградихме във времето и което дава много добри резултати. Още повече че изграждането на парка (лесопарка и кучешкия) не е тяхно пряко служебно задължение, а проява на тяхното творчество и любов към гората (и животните), която любов очевидно се предава на децата и на всички нас“, коментира на редовната си месечна пресконференция (18 април) кметът Донка Михайлова. Като добави, че са били взети предвид бележките на собствениците на кучета и новият кучешки парк е съобразен максимално с техните очаквания. Кметът обяви и съпътстващата добра новина – че предстои изграждане на втори кучешки парк в жк „Лъгът“.
 
***

Какво трябва да се прави в кучешкия парк?

НА 25 АПРИЛ, четвъртък, в 18:00 ч. официално ще бъде открит новият кучешки парк в Троян (допълнителен елемент към лесопарк „Турлата“). И тъй като за кучешките паркове има някои специфични и много важни правила/препоръки, ето съветите на специалистите.

• Уверете се, че кучето ви има всички необходими ваксини преди да посетите парка за кучета.

• Дръжте кучето си на каишка, докато не стигнете определената зона, където може да се пусне да тича свободно. Това са просто добри маниери (вашето куче без каишка може да изтича да поздрави други кучета на каишка и да ги уплаши), а също и предпазна мярка (кучето без каишка може да се втурне пред колата на близкия паркинг).

• Махнете каишката на кучето си, преди то да се присъедини към другите кучета, за да играе.

• Ограничавайте кучето си до зони, подходящи за размера му.

• Чистете след кучето си. Прибирането на изпражненията на кучето ви е просто добро възпитание – но по-важното е, че помага да се предпази парка от разпространението на паразити.

• Ако кучета се сбият, не заставайте помежду им. Това е добър начин да бъдете ухапани – във възбудено състояние дори вашето куче (а и чуждото) може неволно да ви нарани. Кучето може да ви възприеме и като заплаха и да пренасочи агресията си към вас. Вместо да скачате между две биещи се кучета, използвайте други тактики за прекъсване на кучешка борба.

КАНИМ всички собственици на кучета в Троян на предстоящото откриване!

Община Троян
Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |