Чистеното на Турлата – немасово, но резултатно

* Включиха се 30-тина души, резултатът – събрани над 40 чувала с боклуци * Организацията и логистиката на ДГС Троян – перфектна, директорът инж. Милко Станчев благодари на участниците
Седмица на гората, 4-10 април
Инж. Милко Станчев дава началото на акцията, Турлата, 4 април 2022 г.
ИЗНЕНАДВАЩО малко хора се включиха в отлично подготвената и осигурена акция на Държавно горско стопанство (ДГС) Троян в събота, 2 април, за почистване на Турлата – хълма над града или по-точно направо в града ни, на метри от градския площад, една от големите и в някаква степен уникална троянска природна „екстра“, в част от която, на площ от 30 дка, в момента се изгражда едноименният парк. Въпреки широката разгласа и, както казахме, отличната организация от страна на троянското Горско – транспортна осигуреност, приготвени чували, ръкавици и шапки за участниците, разяснения по време на акцията.

На метри от остатъците от паметника на Васил Героя
Т21 също имаше свой представител
Пълни чували и широки усмивки
Преди извозването на събраните 40 чувала с боклук
НО МАКАР и не тъй масова, акцията, предшестваща професионалния празник на лесовъдите Седмица на гората (всяка първа пълна седмица на м. април, сега 4-11 април), бе успешна. И включилите се около 30-тина троянци, сред тях и зам.-кметът на общината Ангел Ангелов, заедно с горските служители свършиха добра работа, за което пръст имаше и чудесното време – слънчево, топло и ласкаво, напук на дъждовните прогнози. Чистенето обхвана четири различни района на Турлата и продължи около два часа, а резултатът бе събрани над 40 чувала с отпадъци – основно пластмаси и стъклени бутилки, които бяха извозени  с два автомобила на ДГС Троян до градското сметище.

СЪБИТИЕТО завърши с кратко поздравление и благодарности към всички участници от директора на ДГС Троян и също участник в почистването инж. Милко Станчев. А в страницата си във фейсбук домакините отправиха призива: „Ако обичаш гората, боклука в торбата и в колата“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |