Маските паднаха

* Препоръчителни остават за градския транспорт, лечебните заведения и при струпване на много хора
 
Коронавирусът
 
ОТ 1 АПРИЛ 2022 г. отпада задължителното изискване за носене на защитна маска за лице в закритите обществени помещения, също – спазването на физическа дистанция и ограничаване на броя на лицата, които могат да посещават едновременно обекти на закрито. Обяви го на нарочен брифинг ден по-рано (30 март) здравният министър проф. Асена Сербезова. Отпадат и ограниченията за провеждане на присъствено обучение в университетите, забраната за свиждания в болниците и социалните заведения, задължителната работа от вкъщи (хоум офис) за част от персонала на фирмите.

ТОВА разхлабване на мерките на практика означава край на извънредната пандемична обстановка у нас, влязла в сила точно преди две години (март 2020 г.). „Животът след пандемията никога няма да бъде същият, връщането към нормалността е относително. Всеки пети страда от постковид симптоми в продължение на месеци. Пострадаха много отрасли. В света около 100 млн. души загубиха работата си. Дългосрочни са последствията в сферата на образованието, а техният негативен аспект ще преодоляваме години напред. Мнозина страдат от депресии и тревожност“, коментира проф. Сербезова.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО остава носенето на маски в градския транспорт, лечебните заведения и при струпване на много хора. Препоръчителна остава и засилената лична и обществена дезинфекция, както и ваксинирането срещу коронавилус. Ковид отделенията в структурата на болничната помощ се запазват. На влизащите в страната ни чужденци ще се изисква т. нар „зелен сертификат“ – за ваксинация, преболедуване или изследване.

Т21
 
Всички публикации по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |