„Започни да плуваш“ в басейна на „Климента“

* 260 деца от всички троянски училища ще получат безплатно квалифицирани уроци по плуване; идеята е съвместна – на училището, плувен клуб „Инвиктус“ и Община Троян * Иванка Цекова: „Намерихме едно добро решение, което е шанс за троянските деца“
Ново
Момент от заниманията по плуване в басейна на СУ „Св. Климент Охридски“, м. април 2022 г.
260 ТРОЯНСКИ деца от различни възрасти и от всички училища в града ще се научат да плуват по училищния проект „Започни да плуваш“ (да не се бърка с министерската инициатива „Научи се да плуваш“). Базата е покритият басейн на троянското СУ „Св. Климент Охридски“, а заниманията ще са безплатни за малчуганите.

ИДЕЯТА за „Започни да плуваш“ е съвместна – на СУ „Св. Климент Охридски“ (наричано ласкаво „Климента“), единственото училище в областта, което има собствен закрит басейн, плевенския плувен клуб „Инвиктус“ с председател Кирил Бъчваров и Община Троян, и взаимноизгодна. Училището прави своеобразен бартер с „Инвиктус“ – клубът ще може да ползва плувната база в определени дни и часове (от 15:00 до 18:00), когато ще провежда занимания със записали се при тях да плуват троянски деца. А ангажиментът на „Инвиктус“ е през пролетната ваканция (от 1 април) и през м. май, под ръководството на 4-ма треньори от клуба, да даде първите плувни уроци и да научи да плуват 260 троянчета; ангажира се да направи и собствени подобрения/дарения (вече са осигурени разделителите за плувните коридори, ще бъдат доставени шкафчета в съблекалните и др.). Съучастието на Общината също е сериозно – училищният басейн, чиято поддръжка и режийни не са никак евтини и имаше периоди, когато заради липса на средства съоръжението не работеше, получава целева общинска субсидия от 28 хил. лв. годишно, което заедно с даренията от родители и собствени училищни средства прави възможно функционирането му.

Иванка Цекова
„ИДЕЯТА е много добра, а особено ценното е, че получи голяма подкрепа от родителите, които дори ме изненадаха с желанието и ентусиазма си децата им да се научат да плуват. Мисля, че намерихме едно добро решение, което е шанс за троянските деца“, коментира за Т21 директорката на СУ „Св. Климент Охридски“ Иванка Цекова.

Т21



0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |