В едно изречение (42)

 * Вдигат на 500 лв. еднократната общинска финансова помощ за първо новородено/осиновено троянско дете * Христина Петрова е новият носител на приза „Николай Ганков“ * Връчиха премии на спортистите Тачо Беломъжев и Деница Георгиева

Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари м. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващо добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
 • ПРЕДЛОЖЕНИЕ на кмета Донка Михайлова предвижда еднократната общинска финансова помощ за първо новородено/осиновено троянско дете да нарасне от 450 лв. на 500 лв., като средствата за увеличението са заложения в общинския Бюджет 2024, а проектът за изменение на Правилника за реда и условията за отпускане на помощта вече е качен на интернет страницата на Община Троян и заинтересованите лица имат възможност до 8 април т. г. да направят своите предложения и изкажат мнения (на имейл адрес postbox@troyan.bg или на място в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на общинската администрация); „Ще припомня, че ние започнахме да подпомагаме младите троянски семейства за първото им дете извън това, което е предвидено от държавата, през 2015 г. – с 200 лв. През изтеклия управленски мандат (2019/2023 г.) увеличихме помощта с 50%, а сегашното увеличение е първото от ангажимента, който поех с управленската си програма, да увеличим отново с 50% в рамките на настоящия мандат (2023/2027 г.). Стъпка от многото във връзка с усилията ни за ограничаване на негативните демографски тенденции. Усилия, които вече дават своите резултати – родените троянчета през последните няколко години са една относителна константа и се надявам, че това е устойчива тенденция, която ни отлепва от рязкото намаляване на броя на новородените преди години“, коментира г-жа Михайлова на редовната си месечна пресконференция (13 март).

ЗА 16-И ПЪТ на обичайната дата, 27 март, международния ден на театъра, бе връчена годишната троянска награда за „всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности“ на името на рано напусналия ни читалищен деятел и секретар на троянското НЧ „Наука 1870“, театрал, телевизионер и общественик Николай Ганков, учредена от Инициативен комитет с водеща фигура синът на Николай, юристът Христо Ганков, а поредният лауреат е Христина Петрова, репортер в предаването „Троянски дневник“ на Николай Ганков по троянската кабелна телевизия в края на 90-те години, самодеен актьор с множество роли на троянска сцена, учител, работила и в различни медии; „Един приз, който смело можем да кажем, че е единствен по рода си не само в областта, но и в национален мащаб. Един приз, с който искаме да покажем, че все още има достойни хора, на които да кажем „Браво!“ и „Благодаря!“. Един приз, който нарекохме „различното троянско отличие“, се чу във встъпителните думи на Ганков младши на церемонията по награждаването, състояла се в читалищната зала „Форум“.  

ДВАМА троянски спортисти, състезаващи се за троянски клубове и скорошни медалисти от големи първенства и техните треньори получиха общински премии според Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян: ски ориентировачът Станимир (Тачо) Беломъжев, състезател на Ски клуб „Хемус“, за сребърния му медал от Световното първенство в Австрия през м. януари т. г. и второто място на Световната купа в Естония през м. февруари и неговият баща и личен треньор Иван Беломъжев – съответно 4665 лв. за шампиона (5 минимални работни заплати) и 3732 лв. (80% от премията на състезателя) за наставника му; и 19-годишната джудистка Деница Георгиева от Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“, завоювала бронзов медал на Европейската купа за девойки до 21 години в Босна и Херцеговина през м. март и треньорът й Николай Матев – съответно 467 лв. (50% от една минимална работна заплата) за състезателката и 373 лв. за наставника й; премиите бяха връчени тържествено на сесията на Общинския съвет на 28 март, а преди това отличените спортисти и треньори бяха гости на кмета Михайлова.

Т21 

Начало

  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |