В едно изречение (39)

* „Парсек груп“ пак работи по паркинга зад АИР-а, ще има санкция за забавянето * 80-годишен ало измамник отмъкна 5 бона от 77-годишна

Хубава работа, (ама) троянска

Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари м. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващо добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
СТОЛИЧНАТА строителна фирма „Парсек груп“ ЕООД (с едноличен собственик Бончо Бонев), което спечели обществената поръчка за строителството на общинския паркинг в кв. 513  в Троян (зад АИР-а) и започна работа, а след това изненадващо спря и просрочи с месеци договорения краен срок за изпълнение на обекта, е възстановила строителните дейности и надеждите са важният инфраструктурен обект, на който се възлагат очаквания да облекчи проблема с паркирането в този наситен с търговски обект троянски район, скоро да влезе в експлоатация, „Макар и с голямо забавяне, работата по изграждането на паркинг в кв. 513 е възстановена от вчера. Уверението на собственика на фирмата изпълнител е, че при подходящо време от другата седмица работата на терен ще бъде възстановена напълно. Информирах го, че съгласно договора, заради закъснението при изпълнение на обекта, фирмата ще бъде глобена с 30% от договорената сума“, коментира в профила си във фейсбук кметът Михайлова (13 февруари), а на редовната си месечна пресконференция два дни по-късно тя припомни, че „Парсек груп“ вече е работила по общински обект в Троян – реконструкцията на ул. „Стефан Караджа“ (2020/21 г.), където също имаше просрочване и наложена 30% глоба, а санкцията бе приета без оспорване; припомняме – столичната фирма спечели обществената поръчка за паркинга зад АИР-а на петата поредна процедура (предишните се провалиха поради липса на кандидати) в края на 2022 г., строителната площадка бе открита през м. март 2023 г., а обектът трябваше да е готов за 8 месеца (240 дни), т. е. до края на м. ноември, договорената сума за строителните дейности е 279 хил. лв. с ДДС.  

ПРОДЪЛЖАВА битката на лековерието с наглостта на ало измамниците – този път жертва станала 77-годишна жена от Ловеч, която на 9 февруари се разделила с 5000 лв., като схемата този път била, че неин близък родственик спешно се нуждае от заем във въпросния размер, а любопитното е, че измамникът, прибрал парите, бил мъж на достолепните 80 години и органите на реда го спипали на границата ни с Румъния при Русе в опит да напусне страната; по случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК, дядката измамник го грози от 1 до 6 години затвор.

Т21

  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |