„Чавдар“ пак падна от „Хебър“, „Чичковците“ – от „Етър“, момчетата на Острев блестящи

* Минута преди края поведохме с 1 точка, но пазарджиклии показаха по-здрави нерви в последните секунди и измъкнаха победата с 93:91 * Троянските „чичковци“ си намериха търновския майстор * 14-годишните – да не избързваме с прогнозите, но засега резултатите са оптимистични
Баскетбол, Сезон 2023/24
„А“ ББЛ, РЕГИОН ЮГ 
Момент от „кървавия“ мач на „Чавдар“ срещу „Хебър“, „А“ ББЛ, регион Юг, Пловдив, 18 февруари
В ИСТИНСКА драма, продължила цял мач, баскетболистите от А отбора на „Чавдар“ (Троян) загубиха в последните секунди от лидера „Хебър“ (Пазарджик). Мачът се игра пред полупразни трибуни в зала „Сила“ в Пловдив (18 февруари), а причината за това съм изтъквал многократно – неутрален терен, отстоящ на килиметри от Троян и Пазарджик. Кой и защо продължава да поддържа тази организационна дивотия – също съм питал неведнъж, но глас в пустиня…

КАК се разви двубоят? Двата отбора, които до този момент бяха изиграли два мача помежду си и все с победи за „Хебър“, този път се „захапаха“ много здраво, пазарджиклии изглежда подценили противника, играеха лежерно, а троянци, напротив – силно и резултатно. Резултатът се движеше точка за точка, с известно предимство за „Хебър“, но аха да се откъснат, и „Чавдар“ ги догонваше. В последната част пазарджиклии дръпнаха с 8 точки, но нашите ги настигна и минута преди края поведохме с 1 точка. В тези последни секунди на мача обаче „Хебър“ показа по-здрави нерви и финишира победно с резултат 93:91.


Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
 ДВИЖЕНИЕТО на резултата в отделните четвъртини – 27:24, 18:20, 21:23, 25:26. Силен мач за „Чавдар“ направи плевенчанинът Максим Генов (24 точки), отново на ниво бе Георги Бойнов (21 т.), Ради Кочев и Леонид Бажанов се отчетоха с по 16 т., като Ради отново записа „дабъл-дабъл“. Най-добър на терена беше играчът на „Хебър“ Христо Бъчков с отбелязани 26 т. и 20 борби. Така и след този двубой „Чавдар“ остава на 2-ро място в групата.

„Б“ ББЛ, РЕГИОН ЦЕНТЪР

„ДРИЙМ ТИЙМ“ (Б отборът на „Чавдар“, познат още като „Чичковците“) явно си е намерил майстора този сезон в лицето на „Етър“ (Велико Търново) и вече трети път губи от него (17 февруари). Този път мачът бе доста равностоен, но в последната част умората си каза думата и „Чичковците“ от Троян не издържаха на младоците на „Етър“ и предадоха фронта с резултат 77:62. Така троянският „Дрийм тийм“ остана на 3-то място във временното класиране след „Етър“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица).

МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ ИЗТОК
Момчетата до 14 години на „Чавдар“ с треньора си Цецо Острев
БЛЕСТЯЩО представяне направиха момчетата до 14 години, водени от треньора Цветослав Острев, в мачовете за класиране от 1-во до 6-то място в дивизия Изток. След като се справиха с всички отбори в зона Мизия, момчетата ни продължават с победите и в дивизия Изток. В зала „Диана“ в Ямбол троянските тийнейджъри бяха безпощадни към домакините от „Тунджа“ (Ямбол) и ги „обърнаха“ с резултат 70:54, а след това пометоха и „Сливен“ (Сливен) с резултат 82:45 (17 февруари).

ТЕЗИ резултати, постигнати срещу утвърдени баскетболни клубове с традиции, показват сериозната работа, която е свършил Цецо Острев и са предпоставка за бъдещи успехи и класиране за финалите на Републиканското първенство. Да не избързваме с прогнозите, но засега резултатите са оптимистични.

КОГО
бихме отличили от нашите момчета в тези два мача? Както винаги като водеща фигура и основен реализатор (с обичайните по 25-30 точки на мач) се открои Християн Топалски, втори по ефективност е Йордан Църов с по 20-ина точки на мач, добро представяне регистрира и Боян Радионов, перспективен млад играч. Останалите кой повече, кой по малко дават своя принос за победите и в предстоящите двубои някой от тях може да се превърне във водеща фигура – имат качества.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |