„Чавдар“ и „Троян Волей“ с нови победи

* Мъжкият ни баскетболен тим продължава победоносно напред, срази у дома „Академик“ (Пловдив) * Важна победа на старта на волейболното първенство

Баскетбол, волейбол, Сезон 2023/2024
„Чавдар“ в атака – момент от домакинската победа над „Академик“ (Пловдив), с топката е Камен Пенчев, Троян, зала „Чавдар“, 10 ноември 2023 г.
БАСКЕТБОЛ

МЪЖКИЯТ баскетболен отбор на „Чавдар“ (Троян) продължава победоносния си поход в „А“ РБГ, регион Юг. В петък, 10 ноември, от 16:00 ч. в зала „Чавдар“ поредният противник на троянските баскетболисти беше „Академик“ (Пловдив). Пристигнали в камерен състав от 6 човека, юноши, без двете си ключови фигури Кръстомир Михов и Йоанис Кикрилис, явно бяха дошли да отбият номера. Разговарях с треньора на пловдивчани Йордан Иванов преди мача и той беше откровен да потвърди думите ми.
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
Въпреки предопределеността на крайния изход, момчетата от Пловдив, изкарали целия мач без смени, доста поозориха нашите, но накрая логичното се случи – 98:74 за „Чавдар“, в отделните четвъртини 25:16, 24:18, 35:20 и 14:20. Над всички с „дабъл-дабъл“ бе капитанът Ради Кочев, Камен Пенчев се отчете с 21 точки, по 13 вкараха Тервел Бажанов и Георги Бойнов. От противниковия отбор 20 точки записа капитанът Петър Ралчев. Следващата неделя „Чавдар“ ще премери сили в зала „Сила“ в Пловдив с другия пловдивски отбор – „Локомотив“. Успех!

ВОЛЕЙБОЛ
 
В СЪБОТА, 11 ноември, стартира и волейболното първенство на „А“ НВЛ при мъжете. Нашият „Троян Волей“ беше домакин на „Тетевен Волей“. Минути преди началото на двубоя дойде злокобната вест, че президентът и треньор на отбора на „Олимпиец“ (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели са загинала в афтомобилна катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Стефка е съпруга на Дарин Великов – знаково име в българския баскетбол и като играч, и като треньор, печелил първенството на България с отбора на „Плама“ (Плевен). Тя е и майка на Асен Великов, ключова фигура в отбора на баскетболния „Левски“ (София). Поклон пред паметта и съболезнования на близките.

А сега, след тези тъжни редове, да се върнем на игралното поле, където „Троян Волей“ и „Тетевен Волей“ кръстосаха шпаги в корава битка. Въпреки яката съпротива от страна на тетевенци нашите показа по-голяма класа и взеха мача с класическия резултат 3:0. Имаше доста брак и от двете страни на мрежата, но това е разбираемо за началото на сезона, важното е, че троянци първи преодоляха напрежението и се поздравиха с победата. Следваият мач на „Троян Волей“ е в Ловеч среще местния „Осъм“. Успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |