Форца, Давиде! Айде, наш`те!

Волейбол
НЯМА спор, голямата звезда на представителния мъжки тим на ВК „Троян Волей“  е италианецът Давиде Бонкомпани – страховитият бомбардир, лидерът, вдъхващ сигурност и допълнително самочувствие на съотборниците си, човекът на терена, „четящ“ в дълбочина играта. 
ЗА ВТОРИ пореден сезон Давиде е в Троян – научихме, че е имал предложения от клуб от елита, но въпреки това избира „Троян Волей“. Досещаме се защо. Заради приятелите (треньора Анатоли, с когото са играли заедно преди години и който го довежда в Троян, Калоян – мотора на проекта „Троян Волей“, президента Веско, съотборника Андрей), заради атмосферата в отбора, вероятно и от италиански инат да довърши започнатото, изпълнение на голямата цел – влизане във Висшата лига, което през миналия сезон ни се изплъзна в последния момент, а сигурно и от сантименти към Троян.

ДА ПРИПОМНИМ. Давиде е на 32, роден е в пристанищния град Анкона, Централна Италия. Изгражда се като волейболист в школата на митичния „Лубе Чивитанова“ (седемкратен шампион на Италия, петкратен носител на купата, два пъти печелил Шампионската лига) и стига до италианската Серия А – най-силното първенство в света, но контузия проваля професионалната му кариера на най-високото ниво. България открива случайно, от една екскурзия по идея на съпругата му Роберта, чиято майка е българка, и любовта пламва от пръв поглед. Сам Давиде го обясни в интервю, което неговият съотборник и приятел, либерото Андрей Николов, направи специално за Т21 през миналия сезон: „Нещото, което най-много ми харесва в България, е свободата – хората имат много повече възможности да правят това, което им допада“ (виж „Давиде Бонкомпани: Нещото, което най-много ми харесва в България, е свободата“  – бел. ред.). За Троян думите му бяха: „Наред с това много харесвам и града Троян, красиво е тук“.

ДА НЕ ПРОПУСНЕМ – българските пристрастия си личат и в чудесния български на италианеца, а още повече в това, че вече цяла петилетка живее в България (домът му е в София, което не му пречи да пътува до Троян за тренировките и мачовете на своя „Троян Волей“). Давиде и красивата Роберта тук станаха и родители за пръв път – на малкия Лео Бонкомпани, проплакал преди четири месеца, да им е жив и здрав юнакът!  

Форца, Давиде! Айде, наш`те!
Т21  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |